היות ומדובר באחד השירים
שהם נכסי צאן ברזל של הקלסיקה היוונית הרשו נא לי להביא את תרגום נוסף עם כמה הסברים על חלק מהמילים על מנת שתוכלו להבינו בצורה ברורה יותר. כמובן שאיני בא לנגח ולגרוע מהמאמץ הנהדר של פאדי לתרגמו, אבל ישנם כמה מילות סלאנג בשיר שבאות לתאר דמויות, מבצבים בנמל לסוף שנות החמישים והטיפוסים שפעלו בסביבה הזאת, רמאים קטנים קשי יום עם לב רחב שראו אוניות מפליגות לאולם שלדעתם היה טוב יותר, כאשר טוב היה כסף, בילוי ושוני, שונה מכבישי העפר, הפחונים, המועקה של הריצה המתמדת לאחר פת לחם והקיום הבסיסי מיום ליוםורדיפות השלטונות לרב בלי סיבה. MATIA VOURKOMENA NIKOS GATSOS STAVROS XARKHAKOS GRIGORIS BITHIKOTSIS שר במקור כל אומן יווני, וכל חברת אנשים בעצם כל אדם ביוון וכל יווני מחוצה לה בהמשך. שם בפיראוס,בקאמיניה (שכונה של פיראוס) עוני,לב טוב,אבל גם רטינה אספתי ערב אחד את כל החברה ה"מבריקים", (saini-sainia = מבריק, פיקח, הכוונה שלאנשי הנמל הידועים ביכולתם להערים על כולם) ובאתי שוב בהיחבא לספר לך על מועקתי הישנה. עיניים מטושטשות (מדמעות סמויות), עיניים מלאות טרוניה (עיניים= הכוונה לבחורה) ללא אהבה וכאב איש אינו חי עיניים מטושטשות, קחו אותי אתכן קחו אותי אתכן להסתובב יחדיו לעולם שם בפיראוס, ליד המזח (MURAGIO= חומות הנמל מהמילה murailles=חומות בצרפתית) חשבתי לאבד עצמי לדעת, או אלוהי אבל הזדיינתי בסבלנות ואזרתי אומץ ובאתי שוב בהיחבא לספר לך על מועקתי הישנה.