בקשה

rodedy

New member
בקשה

בדיסק מס.2 בהופעה לגריגורי ביטסיקוצי שיר מס. 7 מה פירוש המילים NATYA BURKOMENA את השיר מבצע רמוס אשמח אם יואיל לתרגם את כולו שיר מקסים תודה ושבוע טוב לכולכם

zambeta

New member
matia bourkomena

רודדי היקר פירוש המילה עיניים דומעות, או מלאות בדמעות שבוע טוב ידידי זמבטה

rodedy

New member
תודה ואחלה שבוע...

לך דני נשתמע ! וד"ש לידידנו

F a d i

New member
היי רודדי...הנה ניסיון שלי לתרגום

השיר... יתכנו שגיאות פה ושם(נתתי לדימיוני דרור)...המומחים מוזמנים לתקן(קריפטון,אנג'לו) תהנה מאתיה בורקומינה/MATIA VOURKOMENA כתב:ניקוס גאתסוס /NIKOS GATSOS הלחין:סתאברוס קסארכאקוס/STAVROS XARKHAKOS שר במקור:גריגוריס בית'יקוציס/GRIGORIS BITHIKOTSIS למטה בפיראוס,בקאמיניה/KATO STON PIREA,STA KAMINIA עוני,לב טוב,אבל גם כאב(תלונה)/FTIKHIA,KALI KARDIA,MA KAI GRINIA לקחתי ערב אחד כדורי מרץMAZEPSA MIA VRADIA TA SAYNIA/ והגעתי שוב למועקה הישנה שלי לומר לךKI IRTHA XANA TON PALIO MOU KAYMO NA SOU PW/ עיניים מעורפלות(כהות/מכוסות דוק),עיניים ממורמרות/MATIA VOURKOMENA,PARAPONEMENA ללא אהבה וכאב אף אחד לא חי/DIKHOS AGAPI KAI PONO KANENAS DE ZEI עיניים דומעות,צורב אותי חזק/ MATIA VOURKOMENA, PARTE ME KAI MENA צורב אותי עכשיו שנלך לאנשים/לעולם ביחדPARTE ME TWRA NA PAME STON KOSMO MAZI / למטה בפיראוס,במוראיוKATO STON PIREA,STO MOURAYO/ אמרתי להרוג,אבל את הצדיקIPA NA SKOTOTHW,MA TON AYO/ אבל עשיתי בסבלנות ואומץ לבMA EKANA EPOMONI KAI KOURAYO/ והגעתי בחשאי למועקה הישנה שלי לומר לךKI IRTHA KRIFA TON PALIO MOU KAYMO NA SOU PW / עיניים מעורפלות(כהות/מכוסות דוק),עיניים ממורמרות/MATIA VOURKOMENA,PARAPONEMENA ללא אהבה וכאב אף אחד לא חי/DIKHOS AGAPI KAI PONO KANENAS DE ZEI עיניים דומעות,צורב אותי חזק/ MATIA VOURKOMENA, PARTE ME KAI MENA צורב אותי עכשיו שנלך לאנשים/לעולם ביחדPARTE ME TWRA NA PAME STON KOSMO MAZI / שבוע טוב יותר ורגוע יותר שיהיה

rodedy

New member
הי פאדי!

תודה על התרגום אהבתי את אופן התרגום ניתן ללמוד ממנו גם קצת מילים ושוב תודה רבה

GLGGM

New member
היות ומדובר באחד השירים

שהם נכסי צאן ברזל של הקלסיקה היוונית הרשו נא לי להביא את תרגום נוסף עם כמה הסברים על חלק מהמילים על מנת שתוכלו להבינו בצורה ברורה יותר. כמובן שאיני בא לנגח ולגרוע מהמאמץ הנהדר של פאדי לתרגמו, אבל ישנם כמה מילות סלאנג בשיר שבאות לתאר דמויות, מבצבים בנמל לסוף שנות החמישים והטיפוסים שפעלו בסביבה הזאת, רמאים קטנים קשי יום עם לב רחב שראו אוניות מפליגות לאולם שלדעתם היה טוב יותר, כאשר טוב היה כסף, בילוי ושוני, שונה מכבישי העפר, הפחונים, המועקה של הריצה המתמדת לאחר פת לחם והקיום הבסיסי מיום ליוםורדיפות השלטונות לרב בלי סיבה. MATIA VOURKOMENA NIKOS GATSOS STAVROS XARKHAKOS GRIGORIS BITHIKOTSIS שר במקור כל אומן יווני, וכל חברת אנשים בעצם כל אדם ביוון וכל יווני מחוצה לה בהמשך. שם בפיראוס,בקאמיניה (שכונה של פיראוס) עוני,לב טוב,אבל גם רטינה אספתי ערב אחד את כל החברה ה"מבריקים", (saini-sainia = מבריק, פיקח, הכוונה שלאנשי הנמל הידועים ביכולתם להערים על כולם) ובאתי שוב בהיחבא לספר לך על מועקתי הישנה. עיניים מטושטשות (מדמעות סמויות), עיניים מלאות טרוניה (עיניים= הכוונה לבחורה) ללא אהבה וכאב איש אינו חי עיניים מטושטשות, קחו אותי אתכן קחו אותי אתכן להסתובב יחדיו לעולם שם בפיראוס, ליד המזח (MURAGIO= חומות הנמל מהמילה murailles=חומות בצרפתית) חשבתי לאבד עצמי לדעת, או אלוהי אבל הזדיינתי בסבלנות ואזרתי אומץ ובאתי שוב בהיחבא לספר לך על מועקתי הישנה.

F a d i

New member
תודה אנג'לו וברוך השב

היתה לי הרגשה ש"נפלתי" פה ושם תודה על התיקון והפרגון

yannhs

New member
כשהוא אומר

פארטה מה הוא מדבר לעיניים שיקחו אותו (פארטה זה ציווי ברבים- parte) להבדיל מציווי יחיד- פארה (pare) למשל: פארה מה אפ' אד'ו- קחי אותי מכאן

למעלה