בקשה

בקשה

אני צריך רשימה של כל יצירי הסוד שקיימים, בכל הספרים, כל היכולות, מי יכול להשתמש ועוד... ואגב, אני מתכוון גם לכל הקסומים, ולא רק לפנתר, עורב, זאב וכו'... תודה רבה. נ.ב רצוי באינטרנט. הרי אף אחד מכם לא רוצה לשבת שעות ליד המחשב בגלל מאנצ'קין הא?

ועוד משהו

חשוב מאוד: יש לי ילד בקבוצה, שאין לו ממש רוח ספורטיבית. הרי ידוע, שאם יודעים מה דמות אחת עשתה, אסור להסתמך במעשים של הדמות שלך על המעשים של הדמות האחרת (כמובן רק אם אין אפשרות לדעת). ובכן אותו ילד טוען, שהוא לא מסתמך על מעשי הדמויות שלי ושל הילד האחר בקבוצה, אך אנו יודעים שהוא כן, אם מניסיון של לשחק איתו D&D, או אם מניסיון איתו כבן אדם. מה עושים?

Gilgam69

New member
אם הבנתי נכון

אתה מדבר על שחקן שמשחק את דמותו בהתבסס על מידע שהוא כשחקן יודע אבל לדמות שלו אין סיבה לדעת? אם כך המצב, אין הרבה ברירות. על השה"ם לדבר איתו ולהבהיר לו שלא לערב OFF-PLAY עם IN-PLAY. מה שהוא עושה נקרא METAGAME THINKING, כלומר חשיבה חוץ-משחקית וזו בעיה די נפוצה. אם הוא ממשיך לעשות כך, אולי כדאי שהשה"ם יבלבל אותו. אם השחקן יפעל שוב על פי מידע חוץ-משחקי, השה"ם יכול לשנות את אותו מידע ובכך הדמות תיגרר לתוך מצב שהיא לא תכננה. אם שום דבר בשום פנים ואופן לא עובד ועוזר, אולי כדאי לשקול להחליף שחקן?

Ferenheit

New member
אם יורשה לי (ויורשה לי)

עוד בעניין זה: מה שצריך לעשות בפועל הוא לחשוף שחקן אחד בקבוצה למידע מועיל לכאורה (היכן מוסתר האומר שבמקום א') ואז להביא את השחקן הבעייתי לאותו מקום א'. כאשר במקום אוצר יש במקום מלכודת\מפלצת מסוכנת. לא צריך להרוג אותו, אבל מפלצת חלודה שתשמיד חפצים שלו או יצור שיוריד אותו דרגה יעשה את העבודה. אני נגד להעיף אותו. קודם כל חינוך.

רמץ

New member
בחוג? - אין שום דבר שאתה יכול לעשות

חוץ מלהקפיד לעשות דברים שמקובלים על כל החבורה... או לפרוש מהחוג, לפתוח חבורה משל עצמך עם אנשים שאתה נהנה לשחק איתם.

Gilgam69

New member
באותה הקלות אפשר גם

לרכז רשימה של כל מקצועות היוקרה שקיימים. כלומר, זה בלתי אפשרי. ישנם מספר עצום של יצירי סוד, רגילים, קסומים, קטנים, גדולים, יצירי כפיים, צמחים, אל-מתים, וכו'. באופן עקרוני ההגבלה היחידה על יצירי סוד היא שהם יהיו מסוג חיה (Animal). יחד עם זאת רוב יצירי הסוד הם חיות קטנות. יחד עם זאת ישנם כשרונות שונים הנותנים לדמויות יצירי סוד בצורת יסודנים, שדונים, מכונות קטנות, שלדים מעופפים, צמחים תבוניים וכו'. המקומות שניתן למצוא יצירי כפיים הם בסל"ש (מומלץ החדש 3.5), חוברת ההרחבה Tome & Blood, בחוברת ההרחבה הנמוכים והאמיצים, מגזין דרגון ומקומות רבים אחרים.

למעלה