בקשה. . .

DOPLEXN

New member
בקשה. . .

ערב טוב ושבוע טוב. . . אשמח אם אחד הנוכחים בהרצאה אשר נערכה בבית החיל בת"א בנושא העתודה הרפואית יעלה את עיקרי ההרצאה. . . תודה רבה. . . DOPLEXN

ruth s

New member
על הכנס..

הכנס לא התנהל במבנה "הרצאתי" אלא כלל בתוכו סרט קצרצר על החייל ומס'נאומים (קרפ"ר, רופא השייטת, ס.קרפ"ר, רמ"ד איתור ועתודה) שהקדימו לפאנל עתודאים, שהיווה את החלק המרכזי בכנס. בפאנל נשאלו שאלות בנוגע לעתודה רפואית, ולכן יהיה בעייתי להעלות עיקרי דברים. אם יש לך שאלות אתה יכול "לנסות אותי" בICQ. או שבעצם במחשבה שניה יהיה הרבה יותר עדיף אם תשאל אותן כאן! (יש פה כמה וכמה עתודאים, וגם בוגר עתודה רפואה אחד..) יום טוב! רות

אשמח לעזור

היי, אמנם לא ידעתי ולא הייתי בשום כנס כזה, אך כסטאז'ר (החל מהיום...) שנמצא במסלול העתודה, אשמח לענות על שאלותיך בני אגב, אני מכיר את רופא השייטת - בחור מצויין!!!

DOPLEXN

New member
אלי סאטיב

איך אני יכול ליצור איתך קשר, (לא דרך הפורום)?

amitp

New member
DOPLEXN, אלי

לא מוקדם טיפה לעתודה?
בכל מקרה, יש כמה מהתחנה שהיו בכנס ואתה יכול לברר איתם. אלי - מזל טוב!
מותר לשאול איפה?

c r y s t a l

New member
שאלה לסטאז'ר

שלום. אני עתודאית הנבחנת בימים אלו את בחינות סוף שנה 6 ברפואה. שאלתי היא (למרות שאיננה קשורה ישירות לפורום) לגבי מבחן ה-USMLE ועד כמה כדאי לעתודאית כמוני לעבור אותו כעת. האם אתה עשית אותו, ומהם השיקולים? לכמה זמן זה "תופס" ?

USMLE

אני עשיתי את הסטפ-2 באפריל אחרי הבחינות. היתרון היה שהחומר (חוץ מפסיכיאטריה וגניקולוגיה ועוד מספר דברים קטנים) היה עדיין טרי אצלי (לא כמו עכשיו בסטאז' בפנימית שאני עושה בושות על בסיס יומי...). את הסטפ-1 עוד לא עשיתי וכמובן גם לא את ה- CSA. אם יהיה לך כח ללמוד אחרי הבחינות עוד קצת ואת מעוניינת בעתיד להתמחות או לעשות Fellow בארה"ב ויש לך 815 דולר להוציא אז כדאי שתירשמי כבר עכשיו. המבחן עצמו לא נורא קשה אבל הוא ארוך מאוד (9 שעות) ומאוד מאוד מתיש. אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת ליצור קשר בני

c r y s t a l

New member
תודה, אבל

עד כאן גם אני חשבתי על זה. השאלה היא אם לעתודאים כדאי להשקיע בזה ולהיבחן כבר עכשיו, כלומר לא יעבור זמן רב מידי בין המבחן הראשון לאחרון ובכלל לתחילת ההתמחות, ואז אולי יווצר מצב שהמבחן פג תוקפו? וכן כמה זמן היית ממליץ לקחת בין הבחינה האחרונה של שנה שישית לבין סטפ-2 על מנת ללמוד פסיכיאטריה, גניקולוגיה ונוירולוגיה? והאם יש טעם לעשות חזרה על פנימית? אשמח לקבל תשובה.. בכל אופן, אני לא יודעת עדיין במה אתמחה (כירורגיה כלשהיא) וכמובן שאינני יודעת האם אעשה חלק מזה בחו"ל, אבל נדמה לי שכדאי להשאיר את כל האופציות פתוחות, נכון? אם רק אדע שזה לא ירד לטמיון בגלל הצבא והעיכוב שזה גורם.. יש איזה קטע של 7 שנים בין המבחן הראשון לאחרון לא?

זמן...

היי, הזמן של 7 שנים מאפשר גם לסיים צבא וגם להשלים את המבחן השני. אני אישית לקחתי כ-4 חודשים בין המבחן בכירורגיה (האחרון) לבין ה- USMLE אבל חברים רבים שלי לקחו פחות וגם הצליחו יפה. על פנימית באמת יש לעשות רק חזרה כללית ולא הרבה מעבר לזה כיוון שהמבחן בפנימית עדיין טרי בראש. בני

למעלה