בקשה...

tali_le

New member
בקשה...

מכל המבינים בתזונה בפורום איזה חומר קריאה בעברית קיים שמסביר על צרכים תזונתיים ועל הרכבת תפריט צמחי מאוזן ובריא? אני מחפשת חומר כזה שכולל המלצות כלליות לכמויות צריכה של מרכיבים שונים ודברים בסגנון, זאת בעיקר כדי לנהל מעקב אחרי התזונה שלי ולתקן אותה יש לכם המלצות? טלי

קשה, קשה...

כמעט ולא קיים חומר בעברית (לפחות כזה שזמין או שתנתקלתי בו) על תזונה צמחית. אבל זו דרך מצויינת ללמוד אנגלית!!! בכל אופן, אם את מחפשת בעיקר המלצות יומיות לצריכה, ומאגר מידע שיכול לתת לך ערכים תזונתיים של מאכלים מסויימים, ניראה לי שניתן יהיה למצוא את זה בדיאטנט.

דורון ק

New member
בדיאטנט לפעמים מפשלים

שווה לבדוק גם ב-USDA בנוסף לדיאטנט. ובקשר לספרים-אם היית שואלת על ספרים באנגלית לא ממש הייתי יודע מה לכתוב כי יש כ"כ הרבה ספרים מצוינים, בעברית אני לא ממש יודע מה לכתוב כי יש כ"כ מעט(ואף אחד לא מתקרב לאופטימלי). ובכל זאת הנה כמה: התחדשות-פנינה בר סלע. תזונה נכונה ורפואה מונעת-צחי טורקניץ'. מזון למחשבה-נמרוד שיינמן. תזונה פרי מחשבה(כללי-לא קשור לטבעונות)-אילנה זילבר. לבריאות-רשמת שיש לך. כפי שציינתי-אף אחד לא מתקרב בקצת אפילו להיקף המידע האמין שניתן למצוא בספרים באנגלית, אבל זה מה יש... את יכולה גם להציץ באתר גאמנון. וכמובן לשאול ולשתף אותנו!

Neta558

New member
שני ספרים בנושא..

אחד הוא "הצמחונות הטבעונות והתזונה הנכונה". לא ספר שנראה מאד מומלץ, אבל יש בו גם הסברים וגם (בעיקר) אינדקס שמסביר על כל הרכיבים התזונתיים והמאכלים השונים. השני הוא "לבריאות" של זהורית שייחי בלום. הסברים מענינים למדי על תזונה צמחית כדרך חיים בריאה עם עצות, שיעורי רכיבים במזונות שונים וכו´ ובעיקר-המון מתכונים טבעונים (חלקם עם דבש.. אבל חות מזה-טבעוני!) נטע

הצמחונות הטבעונות והתזונה הנכונה...

הוא אכן מאוד לא מומלץ. (אם כי אפשר ללקט ממנו ידע יעיל) אני בעד להפעיל לחץ על הוצאות ספרים לתרגם ספרים של ה PCRM בנושא תזונה.

tali_le

New member
את "לבריאות" יש לי...

וכתוב בו נתונים חשובים בעיקר על ברזל, סידן, דגנים וקטניות ני מחפשת משהו יותר כוללני על רכיבים תזונתיים וכמות הצריכה המומלצת שלהם ליום למשל ובכלל על הרכבת תפריט צמחי ואם אין משהו כזה בעברית, הגיע הזמן שיהיה טלי

EaTit442

New member
אני לא זוכרת את השם,

אבל המחבר הוא יצחק בן אורי, כהן הטבעונות האל-מותי. מומלץ בחום המון.

תזונת האדם ובריאותו...

לא יצא לי לקרוא במלואו, אבל לפחות לפי מה ששמעתי מאנשים, חלק מהעצות שיצחק בן אורי נותן הן די חסרות אחריות... (למשל העצה על בי-12)

hilase2

New member
יצחק בן-אורי

אני שומעת עליו פה המון. אבל אני חייבת לציין שהייתי אצלו - ולא התרשמתי מאוד לטובה. נכון, חלק מהדברים היו יעילים ונכונים - ואותם הפנמתי. אבל אחרים היו שגויים (ואף מזיקים!) - כמו ההמלצה שלו להתעלם מהB12 הנמוך שלי (פחות מ60..) ולא לקחת כדורים. ההרגשה שלי היתה שהוא מנסה לשכנע אותי בבריאות הדיאטה הטבעונית, כשהגעתי אליו כבר טבעונית. במקום לעזור לי לארגן לעצמי דיאטה נכונה. רוב הזמן הוא דיבר, בלי לשאול שאלות כמעט - ז"א, זה נחמד שברוקולי הוא נהדר (לא לטעות, אני חולה על ברוקולי) אבל אם אני לא אוהבת אותו אז מה זה עוזר לי? לקרוא המלצות אפשר גם בספרים, אבל לבנות תפריט מותאם אישית זה תפקיד התזונאי. והתפריט שאני קיבלתי לקוח אחד לאחד מהספר שלו. זה נחמד, אבל לא מתאים לי. אולי אני מצפה ליותר מדי מתזונאי, אבל נראה לי שבשביל כ"כ הרבה כסף הוא יכל לעשות יותר מסתם להקריא לי את הספר שלו..

למעלה