בקשה

qwerim

New member
בקשה

האם מישהו יוכל לתת לי מקרה אחד של רוצח חרדי מלפני 30 שנה ועד היום? (לא "כיפה סרוגה" או בעל תשובה בשלבים או מעורער בנפשו) תודה.

איילת1974

New member
טיפ

ברח´ שאול המלך, ליד מוזאון תל-אביב, יש, כפי שאתה יודע, את ספריית בית-אריאלה, ששם יש ארכיון עתונות מתקופת היישוב ועד היום. אני מבטיחה לך שתוכל למצוא שם הרבה מקרים. רק תקח שתקח בחשבון, שבחברה החרדית היו בוודאי מקרי רצח שלא יצאו לעתונות, בשל חוסר מידע בשל סגירות החב´ החרדתית, שלא מדווחת.

begone

New member
קלי קלות, ידידי החרדי

יריב ברוכים רצח ארבע זונות, כשהצית בית זונות בתל-אביב. זה רוצח חרדי לעילא ועילא. הוא אפילו טען שרוח הקודש הניעה אותו לבצע את המעשה. חוות דעת פסיכיאטרית קבעה שהוא שפוי לחלוטין.

qwerim

New member
ידעתי

שאו שתשלחו אותי לארכיון - הרחקת עדות. לעולם לא תתמודדו בעצמכם ובקשר ליריב ברוכים, גם ידעתי שתזכיר אותו. 1. הוא לא חרדי רגיל. (בעל תשובה על הגבול עם רעיונות מטורפים) 2. הוא לא היה רוצח (כך פסק בית המשפט, הוא גרם למוות)

begone

New member
חס וחלילה שלא יהיה חרדי

הוא פשוט מאמין אדוק בדת משה וישראל, שרצה לקרב את הגאולה. חס וחלילה לא חרדי. הוא פשוט מאמין בצור ישראל, בזכותנו הטבעית על כל ארץ ישראל השלמה. הוא פשוט מאמין שהמשיח יגיע אם ירצחו אנשי שלום. וגם הוא מאמין בבורא עולם. ויש לו כיפה שחורה. אבל חס וחלילה - מה פתאום חרדי? בוא נזרוק אותו מהעולם החרדי שבנינו, הישר אל תוך עולם ה´דתיים לאומיים?´. יש לי רעיון - בוא נסווג אותו, ככה בשביל הבושה, כחרדליסט! כן - הוא חרדי לאומי. הרי הוא לא כיפה סרוגה. כך מסווגים אדם בגלל חתיכת בד. זה קצת מזכיר לי את הסיווג שהנאצים עשו, לפי צבעו של מגן הדוד על החליפה. מצוין. החרדים מסווגים אנשים לפי גודל החליפה וצורת הכיפה. הדתיים-לאומיים מסווגים אנשים לפי החומר ממנה עשויה הכיפה. החילונים מסווגים אנשים לפי יש כיפה/אין כיפה. כולם עסוקים בסיווג ביהודים, ובינתיים נרצח לנו ראש ממשלה ותהליך השלום חטף נוק-אאוט. תגיד לי, זה באמת חשוב אם הוא היה חרדליסט או בן חסידות גור? הרי הוא רצח ראש ממשלה, וזה הדבר שבגללו מליונים חטפו דיכאון. שישה מליון נרצחו בגלל אנשים שרצו לסווג יהודים. ועכשיו היהודים מסווגים יהודים כאן במדינה שלנו. אולי פשוט תרכז את כל החרדים במחנה ריכוז, ואז יהיה הרבה יותר קל לסווג אותם. תיקח את מאה שערים, תשים גדרות מסביב - והנה יש לך הגדרה ברורה מי זה חרדי ומי זה לא חרדי.

עידו10·

New member
אני רוצה להגיד דבר דומה רק במתינות

מפריע לי שברגע שאדם מאמין אדוק מבצע פשע כלשהו, מיד כל הזרמים היהודיים בארץ מנסים להראות למה הוא לא חלק מהם. לדעתי זה מגוחך שעם כל הדיבורים על אחדות וקירוב לבבות, אף אחד לא קם ואומר "כן, זהו זרע שסרח מתוכנו". המשפט היחידי ששומעים הוא "זה לא אנחנו, הוא בכלל משלהם"... וביגון- בבקשה תמתן את ההתבטאויות שלך. אתה מבייש את רוב הציבור שאליו אתה משתייך, ובכללו- אותי. אודה לך מאוד אם תוכל לרסן את כעסך שכן "איזהו הגיבור הכובש את יצרו"...

begone

New member
אני לא מייצג אף אחד מלבד את עצמי

"אתה מבייש את רוב הציבור שאליו אתה משתייך" ועכשיו אתה מתנהג בדיוק כמו האנשים שאתה מתחת כלפיהם ביקורת - אתה בעצם טוען שאני ´מבייש את המחנה´. אולי תשלים את המהלך, ופשוט תכריז שאני בכלל לא חילוני? אתה מבין את האבסורד? מצד אחד אתה מגנה את התופעה, ואחר כך אתה עושה את אותו הדבר. אני לא מייצג אף אחד מלבד עצמי.

עידו10·

New member
בדיוק ההיפך הוא הנכון

שכן לפי דוגמתי- אני לא מגנה אותך ואומר "הוא לא משלנו", אלא אומר "הוא משלנו, אבל רובנו לא מרוצים מהתנהגותו." מה שעשיתי הוא הדגמת הדבר שציינתי בדיוק, לא ההיפך.

begone

New member
ההיפך הוא ההיפך

"אני לא מגנה אותך ואומר "הוא לא משלנו", אלא אומר "הוא משלנו, אבל רובנו לא מרוצים מהתנהגותו" וזו הטעות - אני לא משלנו, אני לא משלך. אינני מייצג אותך ואינני מבייש אותך. רק אתה יכול לבייש את עצמך. כל ישראל לא ערבים זה לזה.

ביגון, אתה מתכחש להיסטוריה

ארוכה של רדיפות היהודים. האם ידוע לך כמה פעמים היהודים סבלו בגלל יהודי אחד? אנטישמיות, מזכיר לך משהו? פוגרומים, מזכיר לך משהו?

עידו10·

New member
אין בעיה, אם אינך מחשיב את עצמך

כחלק מהקולקטיב החילוני בפורום, אין לי בעיה שתמשיך להתבטא בצורה הזו. רק שתדע שכמו בעבר יש את הסיכוי שתחסם שוב..

begone

New member
אתה מאיים עלי?

"כחלק מהקולקטיב החילוני בפורום" אין קולקטיב. יש יחידים. "רק שתדע שכמו בעבר יש את הסיכוי שתחסם שוב" א) אתה מאיים עלי? ב) אתה חושב שראוי לחסום משתמש בגלל שהוא נלחם נגד גזענות? ג) אתה חושב שראוי לחסום משתמש בגלל שהוא מנסה להזכיר למשתתפי הפורום מה קורה כאשר מסווגים יהודים? ד) האם זכרון השואה כל כך מכאיב לך, עד שאתה לא מסוגל להתמודד איתו? ה) האם אתה משתייך לאותו חלק בחברה הישראלית, שרוצה להרגיש ´נעים´ ו´מגניב´ ולכן חוטף חררה כאשר מזכירים את המילה ´קרמטוריום´ או ´אושוויץ´? ו) האם אתה לא שם לב שאתה משרת את החרדים כאשר אתה מוציא את השואה מן הדיון הציבורי? ז) האם אתה לא מבין שהוצאת השואה מן הדיון הציבורי תגרום להשכחתה? ח) האם אין לך שום אמפתיה כלפי משפחתך שנספתה בשואה?

עידו10·

New member
מדוע אתה מרגיש מאויים?

אין לי כל סמכות בפורום, ואין בכוחי לחסום אותך. א) לא. ב) לא, אבל ראוי לחסום משתתפים שמדברים בגסות למשתתפים אחרים. ג) חמתי אינה על עצם ה"תזכורת", אלא על דרך העברתה. ד) לא. ה) לא. ו) מעולם לא הוצאתי את השואה מהדיון הציבורי, אך אתה מזכיר אותה כמעט בכל הודעה, מה שעושה את הדיון איתך לבלתי נעים (דוגמא- 6 מתוך 8 הסעיפים שהצגת עוסקים בשואה). ז) נכון, אך אין סיבה להזכיר אותה באובססיביות שכזו. ח) מובן שיש לי, אך הכל במידה.

begone

New member
כי אתה מאיים

"אין לי כל סמכות בפורום, ואין בכוחי לחסום אותך" אז למה אתה מנבא שאני איחסם? "ראוי לחסום משתתפים שמדברים בגסות למשתתפים אחרים" טענותיי היו קשות ומכאיבות, אך לא גסות. "מעולם לא הוצאתי את השואה מהדיון הציבורי, אך אתה מזכיר אותה כמעט בכל הודעה" גם אתה מזכיר את אלוהים כמעט בכל הודעה. אז בוא נוציא את שאלת קיומו של אלוהים מהדיון הציבורי. השואה יותר חשובה מאלוהים, בגלל שהשואה באמת התרחשה. "מעולם לא הוצאתי את השואה מהדיון הציבורי, אך אתה מזכיר אותה כמעט בכל הודעה" הוא שאמרתי - אתה רוצה ´נעים´ וחושש מנושאים כאובים. "אך אין סיבה להזכיר אותה באובססיביות שכזו" יש סיבה - כי כך אני רוצה. "הכל במידה" קצת קשה להחיל את עקרון ´הכל במידה´ על השואה. האירוע הזה לא ממש התרחש במידה או לפי מידותיך. זה אירוע ייחודי.

עידו10·

New member
אח... BEGONE

אתה יודע מה? תמשיך לדבר על השואה כמה שבא לך. אין לי לא זמן ולא כוח להתווכח על זה. במיוחד כשאני מנסה לנצל את השבוע האחרון שלי לפני הגיוס. יום נעים ולהתראות.

למעלה