בקשה שמתעכבת

• פותח הנושא 2819
  • פורסם בתאריך

2819

New member
בקשה שמתעכבת

תודה גיל
יש צו כינוס
הבקשה להפחתה היא שמתעכבת

girl on mars

New member
סליחה

כפי שנאמר לך, כשם שלא מגיבים ומקבלים החלטה בבקשה להפחתה בזמן הזה, גם לא יבטלו לך את צו הכינוס בתקופה הזאת.

2819

New member
המשך בקשה שמתעכבת

1.אם כך האם זה אומר שבתום התקופה עלולים לבטל הצו כינוס ?
2.אם אשלם את הסכום שהצהרתי שיש ביכולתי האם עדיין עלולים לבטל הצו?
3.הנאמן שמונה אמר שיוכל לתת החלטה רק בסוף ספטמבר כי הוא יוצא לחופשה לאחר הפגרה?
ושוב אני מודה לכל המשיבים
שבת מבורכת

girl on mars

New member
כמה דברים

צו כינוס תמיד עלולים לבטל, אלא שבית המשפט לא ממהר לבטל צווי כינוס בגלל פיגור אחד או שניים, אלא בגלל פיגורים רבים או בעיות אחרות. מומלץ בחום שלא תשלם את הסכום שהצהרת שכן זו הרבה פעמים עילה של הכונ"ר לטעון כי החייב "עושה דין לעצמו" ומבקש לבטל את הצו.
הנאמן לא נותן החלטות, בית המשפט נותן החלטות. אתה יכול לנסות להגיש בקשה דחופה למתן החלטה, ובית משפט יכול (ולעתים זה קורה) לתת על דעת עצמו החלטה ללא תגובת הנאמן והכונ"ר.

2819

New member
המשך לתגובה שמתעכבת....

הגשתי בקשה דחופה במחוזי והשופטת העבירה לתגובת הכונס והנאמן
תוך 20 יום . הגשתי אישית לכונס ולנאמן ב-12/7 ועדיין אין החלטה
כפי שכבר אמרתי
בשבוע שעבר נגשתי למחוזי נאמר לי שהם בהשבתה ולמרות שהשופטת ציינה לתגובה תוך 20 יום אבל לא ציינה שתנתן החלטה למרות הפגרה אין הם מחוייבים לתגובה אלא לאחר הפגרה ב-27/8 אבל האמן אמר לי שהוא יוכל להגיב רק בסוף ספטמבר . האם זה לא מסכן את הצו שלא אשלם בכלל עד ההחלטה?

girl on mars

New member
זה לא משנה מה הגשת כבר

קודם כל, עדיף שתשלם לפני ההחלטה. כשאמרתי לא לשלם הכוונה לא לשלם את הסכום שנדמה לך שאתה צריך לשלם (הסכום שאתה מבקש שיפחיתו אליו), אלא לשלם את הסכום שניתן בצו.

לגבי הבקשה - אני יודעת מה הפרוצדורה, אני אומרת שעכשיו תגיש בקשה למתן החלטה ותציין שאין לנאמן אפשרות להגיב עד ספטמבר. תפנה לכונס ותבקש שם תגובה, אם לא תקבל - תציין שאתה לא מקבל תשובה מהכונס. זה מה שיש לעשות ולקוות שבית המשפט יתחשב בזה.

אגב, 20 יום זה זמן מאוד "פורמלי" ולרוב התגובות לוקחות זמן רב יותר. ולעניין הפגרה - כן, זה כל הסיפור ועל זה כבר הגבנו (אני ואחרים) בתגובות והודעות קודמות שלך. הפגרה לא נגמרת ב-27/8 אלא ב-1/9. מה שקורה ב-27/8 זה שמערכת נט המשפט חוזרת לעבוד והשופטים יוכלו לצפות בתיקים. עקרונית אין חובה מבחינת הכללים להגיב עד לאחר הפגרה (1/9).

בכל אופן אל תיצמד יותר מדי לעניינים הטכניים וקח בחשבון שזמני התגובה של הכונס הם זמני תגובה של משרד ממשלתי, וזה שבימ"ש אומר 20 יום זה ממש לא אומר שזה יהיה 20 יום, גם אתה מוריד את הפגרה מהספירה וכו'. ולכן - תנסה לזרז את קבלת התגובה בכונס ותפנה לביהמ"ש בבקשה דחופה עם כל האינפורמציה שיש לך (הנאמן אמר שלא יגיב, בכונס לא מגיבים וכו').

למעלה