בקשה שיש בה אתגר

הומינר

New member
בקשה שיש בה אתגר

אני נזקק בדחיפות לחומר על המצפה שמשפחות הנעדרים הקימו בצומת כפר חיטין ליד טבריה, אפילו במפה זה לא מסומן. אני מלווה מחר בבקר טיול לאזור ורציתי לעצור ליד המצפה וחשבתי לספר קצת על המקום, אבל לא מצאתי שום דבר בכתובים. אז אם מישהו יכול לכוון אותי עוד הלילה , מאוד אודה לו

חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי

למרות שראיתי הרבה דברים מעניינים בדרך. שתי אפשרויות להמשך חיפוש: להתקשר למזכירות של כפר חיטים. לכתוב מייל לארגון הנעדרים - [email protected] בברכה,

הומינר

New member
מצפה עדי

מול הכניסה לכפר חיטין על אם הדרך לטבריה, ניצבת לה שם דומם אנדרטה לזכרם של החיילים הנעדרים מסולטן יעקב, היום בבקר הייתי שם, כאשר אני מלווה קבוצה של גמלאים ממועדון 50 + מיקנעם עילית, תפסנו יום מטרף מבחינת מזג האויר, יצאנו מהבית בשעה די מוקדמת, בשעה שבע החילותי באיסוף ועזבנו את יקנעם בערך בשעה שבע וארבעים, והחברים קיבלו את הזמן הזה שסובבנו בעיר, כן אנחנו כבר עיר, משום שגם הסיור בעיר מהווה חלק מהטיול, עצרנו לארוחת בקר מצומת גולני ברחבה שלפני מקדונלד, סידרו שולחנות יפים ואפשר שם לעצור ולאכול ממטעמי הבית באין מפריע, נקי ומסודר, יש לקחת בחשבון כי עד לשעה תשע בבקר אי אפשר לסמוך על השרותים של מקדונלד, משום שהם פותחים רק בשעה זו, המשכנו לכיוון טבריה, והגענו למצפה עדי, הסברתי לחברים שאני רואה לעצמי חובה לעצור במקום על מנת לזכור ולא לשכוח, וגם לזכור ולא לשכוח את חוסר האונים של הממשלות שלנו, אשר אינם יודעים להגיב על מעשי התועבה של אויבנו, הערבים, משום מה מקבלים כמובן מאליו שערבים יכולים להתנהג כך, שמתיחסים לשבוים כקלף מיקוח, ואפילו עבור פירור מידע צריך לשלם במחיר מלא בעוד ניתן היה לעורר את לחצם של בני המשפחות של הפלשתינים העצורים אצלינו, פשוט למנוע את ביקוריי המשפחות אצל בני משפחותיהם העצורים בישראל, פשוט אין ביקורים, בלי צעקות ובלי פרסומים, כל עוד אין ביקורים אצל חיילנו, אין ביקורים אצל אסירהם, שהם יצעקו, עצרנו אם כך במקום, מצפה יפה מאוד, עשוי בטוב טעם, נשמר נקי ומסודר, נוף מרהיב נשקף ממנו לכיוון הכינרת, ולרמת הגולן, בביקורנו היה קצת ערפל אבל מבעד לערפל ניתן היה לראות בבירור את הרי הגולן שמעבר לכינרת. העלינו זיכרונות מהתקופה שהמשפחות חיו בתקווה שהבנים ישובו חיים, אולם לא כך יצא הדבר, ואנו ערכנו להם אזכרה, יהה זכרם ברוך. ולמה נקרא המקום מצפה עדי בעוד זה בא לבטא את זכרונם של שלושת החיילים, שמעתי סברה שאינני יודע את אמיתותה, כי משפחתו של עדי יזמה את האנדרטה, ורק לאחר שהיא עמדה על תילה הצטרפו אליה משפחותיהם של שני החיילים הנוספים, ואכן במקום שלוש מצבות אבן מעוצבות, עם שמותיהם. אם מישהו יודע פרטים נוספים, או שאולי טעיתי במשהוא, אשמח על הערות, ותיקונים

הומינר, זה מה שמצאתי בהקשר...

אצלי התבלבלו להם היום והלילה ועדיין לא מצליחה להבחין בין המאורות אז....הריני כאן במקום
עירנית לחלוטין
. הומינר הנה קישור שמצאתי לאתר. שיהיה לך ולכוווולנו יום נפלא והרבה טיולים בכייף,

למעלה