בקשה קטנה..

PlAsTiCs

New member
בקשה קטנה..

הכנתי ברכה לבת דודי ואני לא ממש יודעת היכן ואיך לשים סימני פיסוק... אז אם מישהו מוכן לעזור לי אני ישמח: הנה הגעת לגיל המצוות נאחל שתישארי אותו הדבר... מצחיקה ומתוקה שחבל על הזמן! מזל טוב ועד 120 הצלחה בחיים בלימודים ובעיקר עם הבנים. תמשיכי תמיד לגדול ולצמוח ולעולם אל תפסיקי לשמוח אז תחגגי, תבלי, תמצאי אהבה. כי את אוטוטו עולה לחטיבה. בקיצור את יפה חמודה ובעלת כישון ואותך אנחנו אוהבות המון. לסיום נעניק לך את מפתח ההצלחה, כדי שתצליחי בכל מה שרק תרצי. שמתי קצת סימני פיסוק אבל אני לא בטוחה שהם במקומות הנכונים

uriozmor

New member
עצה כללית

אחד הדברים הראשונים שעורך לשון צריך לעשות לטקסטים המונחים על שולחנו הוא לעבור על הפיסוק שלהם, וברוב המקרים פירושו של דבר בעיקר לנכש סימני פיסוק מיותרים. עצתי לך היא להמעיט בסימני פיסוק בעיקרון (בעיקר בסימני קריאה ובשלוש נקודות, שהם יבלית מעצבנת במיוחד), כלומר להשתמש בהם רק במקום שזה נראה לך נחוץ באמת להבנת הנקרא. לעומת זאת יש מקומות שבהם כדאי להציב פסיק משיקולים תחביריים, למשל אחרי "בקיצור".

dorgad

New member
פלסטיקס, להלן הברכה המפוסקת

ובהנחה שאולי תרצי לקרוא אותה בקול רם במסיבה, פיסקתי באופן שיקל עלייך את הקריאה. מזל-טוב לבת דודך, ובהצלחה, דור הנה הגעת לגיל המצוות, נאחל שתישארי אותו הדבר: מצחיקה ומתוקה שחבל על הזמן. מזל טוב ועד 120, הצלחה בחיים, בלימודים, ובעיקר עם הבנים. תמשיכי תמיד לגדול ולצמוח, ולעולם אל תפסיקי לשמוח. אז תחגגי, תבלי, תמצאי אהבה, כי את אוטוטו עולה לחטיבה. בקיצור, את יפה חמודה ובעלת כישרון, ואותך אנחנו אוהבות המון. לסיום נעניק לך את מפתח ההצלחה, כדי שתצליחי בכל מה שרק תרצי.

אִיתַי

New member
אפרופו פיסוק

הרגע קיבלתי בדואר את חוברת האקדמיה ללשון העברית בנושא "כללי הפיסוק וכללי הכתיב חסר הניקוד". הייתי חייב לשתף ברגע מרגש זה.

dorgad

New member
גם, כנ"ל, לפחות כל עוד בני החייל

יושב בארץ "על מזוודות", וכל עוד לא ייקרא עם פלוגתו לעזה-זל

גנגי

New member
סליחה, למה?

אם הברכה היא לבת הדוד ולא לבת הדודה? כלומר, אם קרוב המשפחה בעל קשר הדם הוא דווקא הדוד, למה לא "בת-דוד"? ידוע לי שאצל האשכנזים יש "בת-דודה" ו"בן-דוד", ואילו אצל הספרדים הכינוי הקבע בהתאם לקרבה המשפחתית, והשיטה הספרדית נראית בעיניי הרבה יותר הגיונית.

or99

New member
אבל...

ראי כאן. ככל הידוע לי, הצורות המקובלת הן בת-דודה ובן-דוד, ובת-דוד ובן-דודה הם תיקוני יתר מעצבנים. אם באמת אצל הספרדים אלה הכינויים המקובלים, אני חוזר בי.

גנגי

New member
אתה כנראה מסתובב רק בחברת אשכנזים

שאלמלא כן היית יודע שכך נהוג אצלם, ובצדק: אלו לא תיקוני יתר, אלה עובדות. כשאח של אבי נושא אישה, היא אמנם דודתי, אבל בתם המשותפת היא בת דודי ולא בת דודתי. כשאחות-אבי יולדת בן, בנה הוא בן דודתי ולא בן דודי. לא הגיוני?

איש אחת

New member
חשבתי שזאת שריטה פרטית שלי

הצרוף של בן-דודה ובת-דוד. שמח לקבל לגיטימציה.

dorgad

New member
../images/Emo45.gif, ועל אף אשכנזיותי הבולטת אני

כן מקפידה על בת-דודי ובן-דודתי. מה טובים דודיי... דוד, סליחה, דור

גנגי

New member
גמני, אבל למזלי הטוב

אין לי כמעט קרובי משפחה, כך שאני פטורה מעונשן של הצורות האלה. ~עת דודים
~

למעלה