בקשה קטנה

TheReverend

New member
בקשה קטנה

אני מנסה לקבל מידע על החומרה במכונה הלוקלית עלייה רצה התוכנה(כמו המספר הסיריאלי של הלוח אם וכו') עדיף ב#C.

nosfera2

New member
לאלדד

מה כלכך נורא ב #C ? חוץ מאיך שהיא התגלגלה למה שהיא וזה שהיא של MS. באמת מעניינת אותי דעתך.

אלדד28

New member
פשוט שפה מיותרת שלא צריכה להיות

קיימת בכלל, וליבי ליבי על כל אלו שמתכנתים בה היום ויתאכזבו כשמיקרוסופט תנטוש אותה תוך זמן קצר (כמו שקרה לכל טכנולוגיה של MS).

אלדד28

New member
את $C.

ל - NET. עצמה יש הרבה משמעות בעולם התוכנה, והיא באמת מחדשת. לעומת זאת, $C אינה מחדשת שום דבר, ואינה פותרת שום בעיה קיימת. תמהיל של JAVA ו-++C פותר הכל ממילא, ולכן אין טעם בעוד שפה.

nosfera2

New member
אם ל .NET יש חשיבות לעולם התכנה

ו #C היא השפה המרכזית שלה והיא מחדשת, ותגרום לתחרות בינה לבין JAVA אז זה דווקא נשמע חיובי. גם תמהיל בין JAVA ל ++C נשמע לי דווקא תמהיל טוב, אמנם לא מחדש אבל כנראה יותר נח. גם ASP נוצרה בשלב שבו כבר היתה טכנולוגיה אחרת ויש להודות שרוב האתרים דווקא משתמשים ב ASP.

אלדד28

New member
נמשיך.

$C היא לא השפה המרכזית של NET., היא עוד שפה לצד VB.NET ולצד ++C. תחרות בינה לבין JAVA רק תעכב את התפתחותה של JAVA, וחבל. היא לא תתרום לכלום, למעט לצמצום הפסדים ל-$M. לגבי ASP, איזו טכנולוגיה אחרת הייתה? PHP הגיעה אחרי ASP, והיא הולכת ומשתלטת על הרבה אתרים.

barakbl

New member
מי אמר שרוב האתרים משתמשים ב

ASP, מנין הנתונים הללו? רוב האתרים שיושבים על פלטפורמת מייקרוסופט משתמשים ב asp, וזה נובע מסיבות שונות (מנהלי רשת וחברות שרוצות מייקרוסופט, הן במקרים רבים אלו שיאכלו כל טכנולוגיה שלהם בעיניים עצומות), אבל, זה חלק קטן מהשרתים (בערך 20 וקצת אחוזים מריצים IIS על חלונות כלשהי, על פי netcraft). התוסף הכי נפוץ לאפצ'י (שחולש על בין 60 ל 70 אחוז מהשוק לאורך המון שנים) הוא PHP. מעבר לזה, יש עוד לא מעט שימוש בכלים כמו JSP, שימוש בכל מיני צורות בפרל וב CGI וכו'... אני מוכן להמר (למרות שאין לי מספרים, ואין לי מושג אם יש מספרים ברורים) ש asp רחוקה מלהיות הטכנולוגיה הנפוצה ביותר לשפות צד שרת. בישראל ASP תפסה יפה בגלל שיש שימוש נרחב יחסית בשרתי מייקרוסופט. בכל מקרה, Asp אינו אופציה ריאלית עבור כ 60+ אחוזים מהשוק שמריצים אפצ'י (הפתרונות שם בנושא asp פאטתיים עד לא קיימים), ו PHP ושפות אחרות חדרו גם בחלק (גם אם קטן) של שרתי ה iis. בקיצור, מופרך לדעתי. נ.ב. השאלות לא מופנות לאלדד (בטעות הגבתי כאן) אלא למי שאלדד מגיב לו (לא זוכר תניק).

nosfera2

New member
כנראה

שלגבי ASP , אני טועה, אתה נראה לי יותר מעודכן ממני בנושא, דעתי אינה מבוססת על מידע מדוייק. אם יש לך קישור שמכיל מידע על זה, אני אשמח לראות זה באמת מעניין.

nosfera2

New member
לגבי

לגבי #C ו JAVA דעתי שונה, אני מאמין שבכל תחום צריכה להיות יותר מחברה אחת. ימים יגידו מה יהיה גורלה של #C. אני אישית חושב שאם ורק אם NET. תצליח, #C הרבה יותר מתאימה מ VB.NET דווקא בגלל הדמיון הרב שלה ל JAVA. לגבי ASP - אם לא היתה טכנולוגיה אחרת לפני ASP אז כנראה ש MS תרמו בכל זאת משהו מועיל, למרות כל "המטרות המפוקפקות" של MS.

voguemaster

New member
הייתה, קוראים אותה CGI

טוענים בימינו ש-CGI זה דבר מיושן בהשוואה ל-ASP ו-PHP. יכול מאוד להיות, אין לי מושג. בכל מקרה, הייתה טכנולוגיה לפני ASP ועשו איתה גם דברים יפים (פעם הייתי בקשר עם מישהו מחו"ל שהיה יודע לבנות אתרים ממש מדליקים עם CGI, הכל על לינוקס כמובן
)

אלדד28

New member
שים לב שמעולם לא אמרתי

שכל מה ש-$M עשו היה בלתי מועיל - Visual Studio היא הסביבה המועדפת עליי. אבל גם אם $M עושים משהו טוב, כמו COM או DIRECTX, הם בעצם מעתיקים ממקומות אחרים (CORBA או OPENGL). אם $M היו משתפים פעולה עם חברות אחרות כדי לשפר את CORBA או את OPENGL, העולם היה מקום הרבה יותר יפה. הבעיה היא שהם עושים הכל כדי לארוז אותנו בתוך חבילת תוכנה אחת, בתוך מ"ה אחת, ולא מוכנים שנעבור לאחרות. זה מה שמרגיז.

אלדד28

New member
לא, אין לי משהו נגד JAVA,

זו שפת נישה קטנה וחביבה שעושה טוב את מה שהיא צריכה לעשות (applet-ים).

אלדד28

New member
לא הסברתי למה *מה*?

למה $M תנטוש אותה? כי $M נוטשת טכנולוגיות ברגע שהן לא מכניסות להן כסף. $C היא גחמה שמטרתה להוריד את קרנה של JAVA. ברגע ש-$M יבינו שהם לא מנצחים ואין להם סיכוי לנצח בקרב הזה (כי אנשים מעדיפים את JAVA בגלל בשלות ובגלל שהיא לא נשלטת על ידי $M, ובנוסף אין CLR לפלטפורמות אחרות, כך שהפורטביליות היא מדומה בלבד), הם יפסיקו לפתח אותה. בדיוק כמו שהם נטשו את ACTIVEX ואת DNA.

voguemaster

New member
"להוריד את קרנה" ../images/Emo6.gif

אהבתי
(וכן, יש רצועת חוף, קצרה אומנם
) (וכבר אי אפשר לעלות עם רכב, שמו אבנים בכניסה
)

למעלה