בקשה קטנה...

lorel

New member
בקשה קטנה...

אפשר להגיד לי מה הכתובת של חנות ספרי ברסלב במאה שערים וגם של הבית כנסת? תודה!

חנות ספרי ברסלב, והשול...

נמצאים בסוף רחוב מאה שערים, (כשאת הולכת ממערב למזרח), באותה פינת רחוב שניהם נמצאים, אי אפשר לפספס. באשר ל"רב" שיק, גם דואג ואחיתופל, היו מלאים בתורה. הרני מפנה אותך לדבריו האחרונים של הרב עובדיה בנדון דידן, שהתנער מכל קשר עם הנ"ל. בהרבה מקומות בתורתנו הקדושה, מובא שהשיער, יופיה של האשה הוא, לכן נענשה בכיסויו... אנ'לא צריך לקרוא את הרב דסלר כדי לדעת שמרדכי היהודי, רצוי לרובאחיו ולא לכולם. המשך יום נעים לכולנו.

lorel

New member
קודם כל

תודה על ההכוונה לחנות ולביכ"נ. אני לא שמעתי על שמרן שליט"א התנער מדבריו הקודמים, אשמח למקור מדויק. איפה בדיוק בתורה האישה נענשה על כיסוי הראש?! גם כאן אני רוצה מקורות. ו...אתה כן צריך לקרוא את הרב דסלר כי הוא בכלל לא מדבר על זה! אלא שבזכות אמונת החכמים שבאותו דור - ניצלו. (ב"נ אשתדל להביא את הדברים)

אז ככה...

לגבי מרן שליט"א, כיון שהובאו בפניו כמה וכמה עניינים לפסיקה בנושאים הקשורים לשיק, הורה לאנשים אלו לפנות למשטרה, והתיר להם לדון בערכאות, הדברים ידועים לי מכלי ראשון. באשר לכיסוי ראש לאישה: בספר "חוקי הנשים" לבן איש חי, ממולץ!!! לכל בת ישראל, מונה הבן איש חי, 10 גזרות שנגזרו על חוה ובנותיה(פרק 18), לא אמנה את כולן מחמת צניעות, הגזרה ה-8 :"ראשה יהא תמיד עטוף ומכוסה." עי"ש, ועוד בידוע הוא שאת ראשה של הסוטה, היה פורע הכהן.. ועוד, אשתו של און בן פלט פרעה ראשה... לגבי אמונת חכמים, הרינ קורא בשקיקה את כל האמור בנושא, ואני מתפלל הרבה לזכות לזה בתמימות. אך תמימות אינה טפשות. רבנו הקדוש אמר בפירוש :"גם בעניין שלי יהיו מפורסמים של שקר" וחכמים, חכמים, אבל גשי נא לתורה כח בליקוטי מוהר"ן, וקראי 5 שורות ראשונות... אחרי זה אם תרצי תמשיכי הלאה.. יום טוב.

למעלה