בקשה קטנה..

Guy Pritas

New member
בקשה קטנה..

מישהו יכול בבקשה לתת לי את הקישור לפוסט שהיה פה לא מזמן לגבי החזרי תשלום הביטוח הפרטי מביטוח לאומי, לתקופת חצי השנה הראשונה לא'5?
מה צריך להביא איתנו, איך כל זה בכלל מתנהל?

stkachov

New member
בבקשה

ממליץ למנהל לשים את הקובץ בהודעות הנבחרות או משהו כזה

טוי טוי

New member
רציתי להבין משהו

הקובץ שצירפת מתכוון לתקופת אכשרה?
כלומר, האם כן ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי מביטוח לאומי על 183 יום של האכשרה?
פשוט אתמול קראתי כאן את השירשור על זה שבחצי שנה הראשונה של א 5 צריך לשלם מס בריאות אבל לא לקבל בתמורה שירותי בריאות מהמדינה והייתי די בהלם...

Saraswati15

New member
בדיוק, הבנת נכון.

אין מה להיות בהלם, כדי שתוכלי להיות זכאית לשירותי בריאות שוטפים בכל חברת ביטוח שהיא יש תקופת אכשרה, כולל ביטוחי משלים מושלם פלטינום זהב וכולי.
אין שום סיבה שמישהו שרק עכשיו נהיה תושב ארעי ולא שילם מיסים או ביטוח בריאות למערכת הבריאות (הקורסת) שלנו יוכל ישר לנצל אותה ולכן הדרישה המינימלית של 160 שח (או משהו כזה*) לחודש היא בסיסית ואפילו זולה כשחושבים על זה. נכון, מבאס אבל זה המצב ויש הגיון כלשהוא בזה.

טוי טוי

New member
אני שאלתי אם מקבלים את התשלום רטרואקטיבית

אנחנו לא באים לנצל אף מערכת בריאות קורסת.

Guy Pritas

New member
התקשרתי לביטוח לאומי היום בבוקר

הסברתי להם את הסיטואציה והם טוענים שאין החזר כספי, אמרתי לה שזה רשום באתר של ביטוח לאומי והיא עמדה על שלה שאין כזה דבר.

Hadas23091976

New member
גם לי אמרו בשבוע שעבר שהם לא יודעים על החזרים

קודם כל סליחה על מחסור בנקודות בסופי משפט כי המקלדת קצת נדפקה לי
בשבוע שעבר הייתי עם בעלי בביטוח לאומי, סידרנו את הנושא והכל התנהל מצויין ודי מהר, כששאלתי לקראת הסוף את הפקידה שם לגבי נוהל החזר כספי ואם יש טופס שאני צריכה למלא היא לא הבינה מה אני רוצה ממנה ואמרה לי שאין החזרים, התעקשתי ואז היא פנתה לפקידה נוספת שגם לא ידעה מזה
רק שתדעו שזה לא נוהל שיודעים עליו בסניפי ביטוח לאומי וכמה טוב שיש מי שנותן לנו כאן בפורום את הטיפים המעולים האלה כי אם היינו צריכים להסתמך רק על ידע של פקידים במשרדי ממשלה לא היינו מגיעים לכלום:)

Saraswati15

New member
אין מה לצלצל

פשוט תשלח מכתב לכתובת בירושלים, תשרבט איזה מכתב, תצרף מסמכים והוכחות של הביטוח הפרטי וצילומי הוצאות ביטוח רפואי, צילום צ'ק / מכתב של חשבון בנק להעברה וזהו.
ותראה שאחרי חודש וקצת הם יעבירו לך ישירות לחשבון את הזיכוי.
אנחנו לא שאלנו אלא פשוט שלחנו מכתב עם כל המסמכים וקיבלנו זיכוי פלוס מכתב על הזיכוי

Guy Pritas

New member
אוקיי

מה הכתובת המדוייקת בירושלים?
יש לי את הפוליסות עצמן , זה יספיק?

Saraswati15

New member
הכל כתוב

בהודעה הנבחרת שלי ובמסמך הPDF בראש השרשור
תשלח את הפוליסות עם ציון סכום העלות כמובן

stkachov

New member
ברור שלא ידעו

וגם כתוב באופן מפורש אל מי צריך לפנות וכיצד. בטוח שלא לפקידי ביטוח לאומי שיודעים רק מה שהם מתעסקים בו מדי יום, ולא בקיאים בכל הנהלים הקיימים בביטוח הלאומי.

למעלה