בקשה קטנה

ניר4819

New member
בקשה קטנה

שני הפרקים הבאים בסדרה, הפרקים האחרונים, עומדים להיות כידוע דרמטיים מאד וחזקים מאד. והייתי רוצה לנסות משהו - לדון בפרקים האלו רק ביום השידור בארץ, כלומר בחמישי בערב-שישי בבוקר, כדי שאף אחד לא יספויילר, אפילו במקרה, וכדי שיהיו לנו שני שרשורים גדולים של התרשמות מהפרקים. לשבוע הבא, אני גם חושב על שרשור מיוחד וגדול לסוף העונה, עם שני שאלונים נפרדים - לאלו שקראו את הספרים ולאלו שטרם וכדומה. אז אם זה בסדר מבחינתכם, הייתי רוצה שהפורום ידבר כמה שפחות על פרק 9 של השבוע ועל פרק 10 של שבוע הבא לפני יום השידור בארץ. בכל מקרה, לא יימחקו הודעות של מי שבכל זאת ידבר על הפרקים. לא השבוע לפחות. פשוט חשבתי שזה יהיה נחמד אם באמת נעשה שרשור מרוכז אחרי שהפרקים ישודרו בארץ.

ellendili

New member
רעיון טוב ../images/Emo13.gif

אז אתה באמת יכול למחוק את ההודעה שלי למעלה.

כריכרכה

New member
אלא אם YES משלמת לתפוז כסף על הפורום הזה

אז אני לא רואה שום הצדקה לבקשה כזו. זה לגיטימי ש-YES תעשה את זה, כבר נפתחו פה לא פעם ולא פעמיים פורומים ייעודיים שפעלו בשת"פ עם גוף שידורים כזה או אחר (המפורסם שבהם הוא כמובן פורום האח הגדול). אבל אם זה לא המצב, אז אין לבקשה הזו שום הצדקה, בטח שלא כשמשתמשים בסימון ספוילר.

amberos

New member
תסתכל נמעלה. כתוב בשיתוף yes

חוץ מזה בקשה לגיטמית. אם יש פה הרבה שרואים את הפרק דווקא ביום חמישי אז יש לזה הצדקה (וזה יחסוך קצת סימני ספוילרים)

CallMeCavanaugh

New member
כמה פרקים צריכים להיות בעונה?

אתה מאמין במודל הבריטי הישן (שישה פרקים בעונה) או במודל הממרח האמריקאי הדביק (20-24 פרקים בעונה)? אני אישית חושב ש10-12 זה מספר מצויין.

בהנחה שבין עונה לעונה יש לפחות חצי שנה

10 זה מעט מדי וכן , אני מאמין ב22-24 פרקים , ככה אפשר לפתח סדרה ולספר מספיק ולא צריך לקצץ כל כך הרבה. ויתרו לגמרי על הקרב שבו נשבה ג'יים?

CallMeCavanaugh

New member
../images/Emo58.gif

גם בספר ויתרו על הקרב שבו נשבה ג'יימי. קייטלין יושבת במחנה, שומעת את קולות הקרב, ואחר כך חוזרים ומספרים שג'יימי נשבה. להזכירך, אין שום דמות POV בספר הראשון שמשתתפת באותו קרב.

nathaliesh

New member
ספויילר

היא לא בדיוק יושבת במחנה. היא כן מחכה ביער הלוחש עצמו עם אנשים ששומרים עליה. לא ממש ברור למה אגב.

ellendili

New member
הרבה פעמים עושים עונה ראשונה קצרה

כדי לבדוק אם הסדרה צוברת צופים ומשתלם להמשיך אותה. יכול להיות שבעונה הבאה נראה כבר יותר פרקים. גם הספר השני ארוך יותר. אבל בעקרון, אני לא חושבת שהסדרה דילגה על משהו מאוד חשוב ומשמעותי בעלילה. יש כמובן חורים פה ושם אבל זה בלתי נמנע בעיבודים לטלויזיה/קולנוע. אי אפשר לביים ולהציג כל פסיק.

ברור שאי אפשר

אבל כשעושים את זה כי חייבים לדחוף ספר שלם לתוך 10 פרקים , זה נראה לי לא אופטימלי, אם להתנסח בעדינות.

ניר4819

New member
תחשוב על זה ככה

הסיכוי שתהיה נפילה באחד הפרקים בסדרה של 10 פרקים לעונה קטן מהסיכוי שיהיה פרק גרוע ממש בסדרה של 22-24 פרקים. ולטעמי, סדרה בת 10-13 פרקים לעונה היא ממוקדת יותר מהסדרות בנות 22-24 פרקים. אני אגיד יותר מזה: כל הסדרות הטובות שראיתי בשנים האחרונות, כולל האהובה עלי (מד מן), הן בסדר הגודל הזה. לא מתלונן בכלל. עדיף שיעשו 10-13 פרקים טוב מאשר 22-24 פרקים גרועים.

CallMeCavanaugh

New member
אני אוסיף על זה

גם ככה יש כל כך הרבה סדרות לראות, שהעובדה שיש מעט פרקים לא מפריעה - יש עוד הרבה דברים לראות בזמן שבין העונות. אבל באמת, הסדרות הכי טובות בשנים האחרונות הן עם עונות קצרות יחסית - דקסטר, שובר שורות, רומא, הטיודורס, שושלת בורז'ה. כל הסדרות עם העונות הארוכות נמתחות מדי בשלב מסויים. אפילו סדרות שהיו פעם מעולות כבר מאוסות - אבודים התקלקלה, נמלטים הייתה גרועה. אפילו מהאוס כבר נמאס ורואים שכבר אין להם מה לעשות, אז הם ממשיכים בכח. יוצאת הדופן היחידה היא המפץ הגדול, אבל זאת קומדיה. אני מוכן לראות גם ארבעים פרקים עם שלדון קופר בעונה.

ניר4819

New member
אתה צודק בהכל חוץ מדבר אחד

להכניס את הבורג'ס לקטגוריית הסדרות הטובות בשנים האחרונות? נעזוב את העובדה שעוד לא הסתיימה עונה אחת שלה, העובדה שהיא משודרת בארץ כמעט בסמיכות למשחקי הכס מדגישה את חולשותיה. זו פשוט, ברמה הכי בסיסית, סדרה לא מעניינת. ראיתי את הכמה פרקים הראשונים, ואז הפסקתי מהשעמום. את השניים-שלושה האחרונים כבר לא ראיתי. חוץ מג'רמי איירונס הבאמת מדהים, מה עוד יש בה? לטעמי, לא הרבה. לגבי השאר הסדרות שהזכרת, מכליל אותן בהחלט ברשימת הטובות של השנים האחרונות - אולי חוץ מטיודורס, שנשבר לי ממנה אי שם בעונה השלישית, ואת האחרונה כבר לא ראיתי. אני רואה את הדי בי די באוזן מדי פעם, ולא עושה לי חשק לקחת. ואגב, שמעתי שביולי וולטר וייט חוזר הידד! אח, שובר שורות, עוד סדרה גאונית.

CallMeCavanaugh

New member
בקשר לבורג'ס

אני פשוט שונא את משחקי אססינז קריד, אז כיף לי לראות סדרה שבה הטובים הם מי שעושים חיים קשים לגיבור הסדרה. אבל בלי קשר, עדיין מדובר בסדרה עם הרבה דברים טובים בה. התלבושות והתפאורות מדהימות, יש שם כמה רעיונות נהדרים (מלך נאפולי שמפסל את הסעודה האחרונה מגופות אויביו, למשל), היא עשויה היטב, עם קאסט לא רע בכלל וגם קצת תככים ומזימות, אם כי לא ברמות של משחקי הכס.

בואו נסכים שסדרות זה ענין של טעם

אני למשל לא מתלהב כמעט מאף אחת מהסדרות שציינתם , אולי למעט רומא , והאוס בתקופה שעסקתי בתחום מקביל לרפואי והעבודה עזרה לי להבין פרוצדורות רפואיות לעמוק ככה שהיתה לי נגיעה אישית.

ellendili

New member
נכון!

גם אני התחלתי לקאות את הבורג'ס (מה זה השם הזה גם כן! נשמע כמו רשת המבורגרים) רק בגלל ג'רמי איירונס. ונטשתי ממש מהר. מסכן... מה תקעו כשרון כמוהו בשיעמומון הזה

אתה צודק כשאלה החלופות

השאלה היא למה אני צריך להציב בתור חלופות 10 פרקים טובים מול 22 גרועים , כשאני מתדיין על טיעונים כאן או לכאן. אני מעדיף לחשוב שניתן היה לעשות לסדרה הזו גם 22 פרקים מצוינים.

ניר4819

New member
אני ממש צריך להתאפק עכשיו שלא לשבור את הבקשה

שלי בעצמי חחחחח. כי ראיתי עכשיו את הפרק, ויש לי כל כך הרבה מה להגיד. אבל אני אשתוק עד יום חמישי בערב-שישי בבוקר. רק אומר בגדול שלטעמי היה פרק מעולה, עם כמה דברים שהרגיזו אותי. אפרט יותר ביום חמישי-שישי, בתקווה שאצליח להתאפק עד אז חחחח.

למעלה