בקשה קטנה.

ל שכזו

New member
בקשה קטנה.

הטיעון שאני נתקלת בו הכי הרבה זה "אין משמעות לפציפיזם שלך אם יהיו פציפיסטיים רק במדינה אחת", שכמובן, אני מתמודדת איתו בעיקר ע"י הסבר על פציפיזם כאסטרטגיה חלופית לאלימות וכיו"ב, אבל בכל זאת תהיתי- תוכלו לקשר אותי לארגונים פציפיסטים במדינות אחרות (חוץ מWRI שאני מכירה)? אפילו סתם מידע על תנועות פציפיסטיות (במיוחד במדינות ערב
) יוכל לעזור לי. תודה

רעיון

שלום, אני רון, נחלצתי מצה"ל דרך ועדת המצפון לפני קצת פחות משנה. אני חושב שיש לי כיוון כללי לתת לך בקשר לשאלת הפציפיזם בעולם. קודם כל, צורת החשיבה הפציפיסטית לא יכולה להתבסס על מהלכים פרקטייים. את רוצה להביא לשינוי ואת יודעת שהשינוי הזה מתחיל בעשיה פצפיסטית. את מכוונת את הפצפיזם שלך לכל העולם כולו ולא רק באופן לוקאלי. נקודת המוצא הפציפסטית יש בה משהו כלל אנושי מקיף כל- שאיפה לשלום בין אדם לאדם שאחת מתוצאותיו הסופיות היא שלום בינלאומי. אם את עומדת בפני ועדת מצפון יש להזהר עם אמירות כאלה מאחר והן עשויות להתפרש כאנרכיסטיות אפילו שהן לא... אני מקווה שהכיוון שנתתי יעזור במשהו. אם לא, אשמח לפרט על פי הצורך.

ל שכזו

New member
כמובן

גם כתבתי בהודעה שזה מה שאני טוענת בתגובה- שפציפיזם הוא אסטרטגיה חלופית לאלימות, פציפיזם כפתרון עולמי במקום אלימות-נגד-אלימות-נגד-אלימות. והבנתי שוועדת מצפון לא מקשה על אנרכו-פציפיסטים, אבל דווקא אצלי אין חשש לפליטות פה שעשויות להשתמע כאנרכיסטיות, כי אני נורא רגילה לדיונים עם מיליטריסטים קטנים אז שאלת המדינות בכלל לא עולה. תודה בכלזאת

למעלה