בקשה קטנה-גדולה

galcool

New member
בקשה קטנה-גדולה

מצאתי אתר שופע בתמונות של בולים שיתאימו מאוד לאוסף בולי הפילוסופיה שלי. אך קיימת בעיה אחת קטנה - אין לי קטלוג בולים עולמי, ולכן לא אוכל להגדיר את הבולים הללו בכדי לקנות אותם אצל סוחר הבולים (הרי אני לא יכול לבקש בולים עפ"י תמונה!). לכן, אני מצרף סדרה של עשרה בולים לערך, שכל בעל ידע או בעל קטלוג מוזמן בזמנו החופשי להגדיר (שנת הנפקה, מדינה במידת הצורך). חלק מהבולים קטנים מאוד, וקשה לראות בהם את השנה, לכן יהיה קשה יותר להגדיר אותם... בתודה גדולה גדולה מראש, galcool

מצטער, אבל חייבים לעבוד...

תתעודד!!!
היום יום ראשון, והמון עבודה לפני. נכנסתי רק לכמה דקות לראו שהכל בסדר, ועד שעות הלילה לא אהיה ליד המחשב, ובוודאי שלא אהיה ליד הקטלוגים. אגב, דע לך שיש בהתאחדות לבולאות ספריה עצומה, ואתה יכול לבדוק כל קטלוג שם, אולי אפילו לשאול הביתה.

זהויים נוספים

בול שפינוזה: הולנד, מק"ט 567, 21.2.77, ערכים לפי קטלוג סקוט 2001: חתום 40 סנט, לא חתום 60 סנט. סוקרטס: חלק מסדרה שהוצאה ע"י דומיניקה (לא להתבלבל, לא מדובר ברפובליקה הדומיניקנית, אלה בדומיניקה שהיא מדינה חברה בחבר העמים הבריטי) לכבוד 20 שנה לארגון הבריאות העולמי. מק"ט סקוט: 243 הבול, 242-5 כל הסדרה. שווי לפי קטלוג סקוט 2002: הבול בלבד 20 סנט (אין הבדל בין ערך בול חתום ללא חתום), ערך הסדרה כולה: דולר אחד (כנ"ל, אין הבדל בין סדרה חתומה ללא חתומה). ז'אן ז'אק רוסו (שוויץ) מק"ט B313, תאריך הנפקה: 1.6.62, ערך בול חתום 20 סנט, כנ"ל לגבי בול לא חתום. הבול מהווה הזדמנות טובה להדגים מהו בול חצי דארי (תרגום של המונח semi postal). על הבול מצויינת תוספת מחיר מעל הערך הנקוב. תוספת זו מוקדשת כתרומה לגוף או נושא מסויים. לצערי, בקטלוג לא מוסבר למי הופנתה תוספת המחיר. ז'אן זאק רוסו רומניה: חלק מסדרה של שלושה בולים המוקדשים לאישים. מק"ט סקוט של הבול: 1486, של כל הסדרה: 1486-1488. תאריך הנפקה: 9.6.62. ערך בול חתום ולא חתום: 20 סנט. ערך הסדרה כולה חתומה: 65 סנט. ערך הסדרה כולה לא חתומה: 1.15 דולר.

מספר סקוט 1455

מספר סקוט 1455, תאריך הוצאה 26.4.89, ערך ע"פ קטלוג Scott 1999: חתום 75 סנט, לא חתום: דולר אחד

למעלה