בקשה עזרה...

patael

New member
בקשה עזרה...

אני מחפש מאמרים על הגדרות צילום במצבים שונים, למשל: "למה עדיף לצלם פורטרט בלילה עם ISO וצמצם כזה ולא אחר". עוד אני מחפש מילון מונחים רציני כלומר עם הרחבות על כל נושא כמובן בתחום הדיגיטלי. אני רק נכנס לתחום וחסר לי המון חומר, כמעט הכל. תודה רבה

ted

New member
יש הרבה ספרי צילום עם מידע רלבנטי

ויש מילון מונחים והרבה חומר בפורום הצילום השכן. אם יש לך שאלה נקודתית, אנסה לעזור.

patael

New member
אני אסביר את עצמי עוד.

רק עכשיו רכשתי מצלמה (f 717) לא יודע אפילו מה לשאול... אני רוצה ממש ללמוד : קומפוזיציות, תאורה, את כל המושגים לעומק, (המונחים שיש בפורום השכן זה ממש על קצה המזלג), לדעת לנצל ולהוציא את המיטב, להישתמש כמה שפחות במוד האוטומטי. אני מודע לכך שהעולם הזה כ"כ גדול ועצום, אבל אני רוצה להתחיל עם משהו. אין לי כרגע מזומנים לקורס ואני גם סטודנט. כך שלמידה עצמאית מוצלחת במקרה הזה תלויה במקורות טובים. מקווה שהייתי ברור. תודה רבה אבי

shygon

New member
העצה שלי

קרא מעט, צלם הרבה, קרא עוד קצת, צלם עוד הרבה. אם תקרא הרבה ותצלם מעט זה בחיים לא ייכנס לדם. זו עצתי, והלוואי שהיה לי זמן ליישם אותה..

patael

New member
תודה אבל...

עדיין לא מצאתי את המעט הנכון והאיכותי... תודה.

idohal

New member
מאמרים ותרגילים וירטואלים לא עוזרים

בצילום. מכיוון שבצילום דיגיטלי אין עלויות נוספות הדרך הנכונה והטובה ביותר היא לצאת לשטח וליישם את הנלמד. אין צורך לרשום, המצלמה עושה זאת במקומך. תוכל לקבל את הנתונים בקובץ ולהפיק לקחים לפעם הבאה. אין קיצורי דרך בצילום.

patael

New member
יש לך מושג איך אני מקבל את הנתונים

בקובץ? האם זה ב PROPERTIES או משהו אחר, כי מה שמעניין זה לראות אותם על המסך במחשב ולא על הLCD. מה שאפשר לעשות באמת זה לצלם בכל מיני מצבים ואח"כ לנתח ולראות את התוצאה הטובה ביותר ולדעת באילו קונפיגורציות היא צולמה. אז איך אני מקבל את הנתונים במחשב? תודה רבה.

idohal

New member
את הנתונים תוכל לקבל בעזרת

תוכנות שונות חלקן עולות כסף רב כמו PHOTOSHOP או ACDESEE אבל ישנה תוכנה חינמית IRFANVIEW שתעשה את העבודה לא רע. הקובץ נקרא EXIF.

idohal

New member
מאמרים ותרגילים (באנגלית) תוכל

למצוא באתר PHOTO תיכנס ל - LEARN ותוכל ללמוד רבות בעניין. ספר טוב בעברית על הצילום הדיגיטלי הוא של ביל קורביין ותוכל מצוא אותו בחנויות הספרים וגם באתר של סטימצקי

kity02

New member
בשני פורומים מקבילים ריכזתי קישורים

למדריכים שונים בנושא הצילום, כולל מושגים, מונחים, קנית מצלמה וכו'. החלק שאתה מחפש נמצא בקישור המצורף, בחלק האמצעי של ההודעה. מעבר לקריאת המונחים, צריך פשוט להתנסות שוב ושוב, ולחפש בפורומים שאלות על "כיצד לצלם...". תהיהי בטוח שאתה לא הראשון ששואל שאלות מעין אלו. אבל - הניסיון הוא המורה הטוב ביותר. בהצלחה!

patael

New member
תודה רבה....

ממש עזרת לי, זה צריך להופיע בקישורי הפורום. אבי

kity02

New member
גם אני טוענת. תפנה/י ל JAZZPHOTO

שלחתי לה ולא קיבלתי תגובה, אולי הייתה עסוקה, או שלא קיבלה את ההודעה.....

קיטי,תודה.צירפתי כעת,לפי הקישור

שנתת. תודה ליוזמה ולהצעה. באמת קישורים שמוסיפים המון.

למעלה