בקשה עבור חברה

עדנה4

New member
בקשה עבור חברה

נתבקשתי על ידי חברה ששמעה ממני דברים כל כך טובים על הפורום לשאול שאלה: אביו של יהושע חנקין - אריה לייב - היה אחד ממייסדי ראשון לציון, ובנה את הבית הראשון ברשל"צ. יש שמספרים שגם את העץ הראשון הוא נטע. האם למישהו יש אפשרות לבדוק (אולי אחת הספרניות הנחמדות שבפורום) האם הדבר הזה גם כתוב באיזה שהוא ספר, וכמובן מה שם הספר. אולי למישהו יש קשר למשפחה, או איזה קשר אחר? בתודה מראש מהחברה שלי, עדנה

ornan

New member
חנקין

ראשית תיקון, לאביו של יהושע חנקין קראו יהודה לייב שכונה "הדוד ליובקה" (מתוך סיפורי מושבות" שבעריכת זאב ענר. לצערי הספר " תולדות ראשון לציון" נמצא בספריית ביה"ס ואין לי כרגע נגישות אליו, גם לספר נוסף בהוצאת יד בן צבישאינני זוכרת את שמו.. ולכן לא אוכל לעזור כרגע. אני יכולה רק להמליץ על הארכיון בראשון וגם על הארכיון בחדרה שותו מנהלת נאמנה הגב' נינה רודין, מאחר וחלק גדול של חייו עברו בחדרה ייתכן ויש גם בארכיון זה חומר. אנסה לברר אצל חברי הראשונים.

והפתרון הפשוט יהיה להרים ../images/Emo56.gif

לגב' הנחמדה תרצה גרין (לבית חביב), מן הארכיון בראשל"צ. לפני שנה ביקרתי אצלה (את הרשמים תוכלי לקרוא כאן), והיא תוכל לא רק לענות על שאלתך, אלא גם לבסס זאת במסמכים רלוונטיים. במקום נמצא ספר המפרט את פרטי המשפחות והנחלות, והוא מאוד מאוד מעניין.
ארנון נ.ב. אין לי את מס' הטלפון שלה (עוד לא שיחזרתי את המידע שהלך לי לאיבוד מן הפאלם-פיילוט), אך ניתן וודאי להשיג את המספר בקלות.

להב אש

New member
חנקין ממיסדי ראשון

יהודה (לייב) חנקין- נולד בשנת תר"ב, 1842, בליטא, רוסיה. היה בעל אחוזה. הגיע לראשון-לציון בהיותו בן 40. אשתו שרה ולהם שני ילדים. רכש בכספו חלקת אדמה. על סמך ניסיונו, שימש מדריך חקלאי ראשון לאנשי המושבה. הקים את הבית הראשון במושבה העברית הראשונה. עזב את ראשון-לציון בשנת תרמ"ז, 1887. נפטר ביפו בט"ו כסלו תרנ"ד, 1894. בזמן מלחמת העולם הראשונה הובא לקבורה בראשון-ציון. והנה קישור מאתר עריית ראשון לציון בו מסופר על חנקין וכן על מקורות שכדאי לבדוק בהם.

להב אש

New member
לא יצא אז

כאשר נכנסים לאתר פשוט לעשות חיפוש לשם " חנקין"

sharonpines

New member
מסופר על לייב חנקין

וכן על בניו יהושע ויעקב ובני משפחה נוספים בספרה של שולמית לסקוב "הביל"ויים". יש בספר אינדקס שמפנה למקומות הרלוונטיים, ואכן מסופר שם על רכישות אדמת ראשל"צ, ועל כך שמשפחתו של לייב חנקין היתה אחת מ- 10 המשפחות הראשונות שהתיישבו שם. בנוסף כתוב (בעמ' 119 למטה), שלייב חנקין היה היחיד עם ידע בחקלאות מתוך המתיישבים שם, כך שסביר להניח שהוא אכן היה זה שנטע שם את העץ הראשון... ולסיכום - בספר הנ"ל יש די הרבה חומר על חנקין. אם זה משנה - באבן-יהודה מתגוררת משפחת חנקין. והקשר אלי - אני צאצאית למשפחת הנקין, שהתיישבה בגדרה ביחד עם חברי תנועת ביל"ו. מקווה שעזרתי. שרון

למעלה