מרצדס OC 500בקשה - מספרים חיצוניים !
אם למישהו יש שאלה על אוטובוס מסויים או קטר מסויים - אנא ציינו את המס´ החיצוני של האוטובוס (זה מה שחשוב באמת !). חידה: מהו מספרם המדוייק של אוטובוסי "שוסון" שהיו לאגד??? (כולל "המקשר" כמובן ! ).
88-000-01 מרצדס של "אגד" !מרצדס OC 500
אתמול ראיתי בפעם הראשונה אוטובוס אגד מדגם זה. מספרו: 88-000-01 והוא נסע בקו 301. (חיפה-עפולה) האוטובוס דומה מאוד לאוטובוסים הגבוהים של אגד מתוצרת M.A.N ונראה שיש להם אותו מרכב. לכן בהתחלה הייתי בטוח שזה אוטובוס מתוצרת M.A.N עד שראיתי את הסמל של מרצדס ואת הכתובת שהייתה באחורי האוטובוס: O.C 500. מעניין אותי כמה אוטובוסים כאלו יש באגד והאם קיימת כוונה לרכוש עוד אוטובוסים מדגם זה.
האם מישהו יכול לצלם את המרצדס הנ"ל?88-000-01 מרצדס של "אגד" !
כרגע יש אחד על-פי מיטב ידיעתי. זהו אוטובוס נפלא ורק המרכב הספרדי של "אירייז´ר" מוריד. הוא נחשב לאוטובוס הטוב ביותר שיש כיום לאגד ונהגים שנוהגים עליו מרוצים מאוד במיוחד בעליות. הוא סוחב כמו פרייבט בעליות ומאוד שקט. הלוואי ש-"אגד" ירכשו אותו בכמות מסחרית. נראה לי שהוא מאוד יקר. ידוע לי שמחירו פי 1.2 או 1.3 מהמאן המקביל. אבדוק לעומק את המחיר המדוייק. ערב טוב, שלך, אביתר.
תודה על התיקון. זה מרכב סנטורי ספרדהאם מישהו יכול לצלם את המרצדס הנ"ל?
וכמובן להעלות את התמונה לפורום... אגב, אבייתר, זה לא "אירייז´ר" (כמו הלהקה), אלא "איריזר" IRIZAR ולמרכב הנפוץ ביותר שלהם כיום (לפחות בישראל) קוראים Century. האם גם למרצדס הזה יש מרכב כזה, או שמא זה מרכב אחר מבית איריזר? ועוד משהו, לאיריזר יש מפעלים גם ביוון (חלק מהאיריזרים, או "חלליות" של יונייטד טורס הם מתוצרת יוון) ובטורקיה.
אוטובוסי "שוסון"בקשה - מספרים חיצוניים !
אם למישהו יש שאלה על אוטובוס מסויים או קטר מסויים - אנא ציינו את המס´ החיצוני של האוטובוס (זה מה שחשוב באמת !). חידה: מהו מספרם המדוייק של אוטובוסי "שוסון" שהיו לאגד??? (כולל "המקשר" כמובן ! ).
יפה אבל כמה בסה"כ כולל המקשר?אוטובוסי "שוסון"
באגד היו 129 "שוסונים". לפחות כך נכתב בספרו של מנחם מיכלסון: "אגד-קווים ונקודות". שכולל גם פירוט נרחב של סוגי האוטובוסים הנמצאים במוזיאון אגד.
אפרופו יום נסיעתו האחרון של השוסוןיפה אבל כמה בסה"כ כולל המקשר?
ואל תשכח שהמקשר התמזג עם אגד. השוסון האחרון שנסע בארץ היה בירושלים וזה קרה ביום 13.04.1967. המקשר מוזג לאגד ביום 01.01.1967. שוסון הוא אוטו מקסים - מעצבן - רועד - מרעיש - יפה - ומשונה !
טיולי תלמידים עד עפולה התקיימואפרופו יום נסיעתו האחרון של השוסון
האחרון בארץ ( השוסון אגב , מוזכר בשיר של " בצל ירוק " או להקת הנח"ל - " הבה נלך לתל אביב " , מדוע עבדו השוסונים בארץ זמן קצר יחסית ולא הוזמנו חדשים במקומם?) , היודע אתה את התאריך המדוייק בשנת 1952 בו נעה על מסילת העמק בפעם האחרונה רכבת העמק האחרונה? מה היה מספרו של הקטר שהוביל אותה? ( ידוע לי שמ 1948 כבר לא היה קו נוסעים סדיר , אלא רק טיולי תלמידים לכפר יהושע ועפולה )
עד היום הזה אני לא מבין את סיפורטיולי תלמידים עד עפולה התקיימו
עד לשנת 1952. השוסונים היו אסון - מלאי תקלות עם בלאי נורא גבוה ולכן הושבתו. ממש סיפור ארץ חלם. זה מזכיר את סיפור הסקניה באגד בשנות ה-70 להם בכלל היה מנוע של יאכטה.
הנחה הגיונית מאוד -עד היום הזה אני לא מבין את סיפור
השוסונים - הרי אוטובוסים מתוצרת זו נסעו בצרפת ומושבותיה במשך עשורי שנים. מה כל כך שונה ומשונה באקלים ובתנאי הארץ, בהשוואה לדרום צרפת, צפון אפריקה ועוד? מסקנה: לא טרחו להכשיר את אנשי האחזקה כמו שצריך. מה אתם אומרים?
הנחה הגיונית מאוד -עד היום הזה אני לא מבין את סיפור
השוסונים - הרי אוטובוסים מתוצרת זו נסעו בצרפת ומושבותיה במשך עשורי שנים. מה כל כך שונה ומשונה באקלים ובתנאי הארץ, בהשוואה לדרום צרפת, צפון אפריקה ועוד? מסקנה: לא טרחו להכשיר את אנשי האחזקה כמו שצריך. מה אתם אומרים?
נכון חלקית.עד היום הזה אני לא מבין את סיפור
דוד? אני דב, ובצרפתית, אני לא טובנכון חלקית.
אנחנו קיבלנו את 375 השוסונים כאשר חלקם יד שניה וחלקם עמדו שנים בפריז מעודפי המלחמה. רובם יוצרו בשנת 1947 וגם הצרפתים לא אהבו אותם במיוחד ! יש לי ספר על השוסונים אך זה בצרפתית קשה ובקושי אפשר להבין שם משהו. איך אתה בצרפתית דוד יקירי ?
התכוונתי לדוד שטיפלמן !דוד? אני דב, ובצרפתית, אני לא טוב
רמת הצרפתית שלינכון חלקית.
אנחנו קיבלנו את 375 השוסונים כאשר חלקם יד שניה וחלקם עמדו שנים בפריז מעודפי המלחמה. רובם יוצרו בשנת 1947 וגם הצרפתים לא אהבו אותם במיוחד ! יש לי ספר על השוסונים אך זה בצרפתית קשה ובקושי אפשר להבין שם משהו. איך אתה בצרפתית דוד יקירי ?
דוד: אתה נחמדרמת הצרפתית שלי
כמו שהישראלי הממוצע מבין אנגלית (בגרות). נדמה לי שאני יכול להסתדר עם טקסטים...
שוסונים.חוויות ילדות.טיולי תלמידים עד עפולה התקיימו
עד לשנת 1952. השוסונים היו אסון - מלאי תקלות עם בלאי נורא גבוה ולכן הושבתו. ממש סיפור ארץ חלם. זה מזכיר את סיפור הסקניה באגד בשנות ה-70 להם בכלל היה מנוע של יאכטה.
היו שני סוגי סקניה, נכון? שניהם היוטיולי תלמידים עד עפולה התקיימו
היו 3 סוגי סקניה:היו שני סוגי סקניה, נכון? שניהם היו
גרועים באותה מידה? באיזו שנה הושבת האוטובוס האחרון מדגם זה?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.