בקשה מכם...

dear angie

New member
בקשה מכם...

יש למישהו אולי את השיר הנדיר של אביתר "משב הרוח" והוא מוכן לשלוח לי? תודה מראש.

evib

New member
הוא נמצא

באתר הרשמי שלו... ולדעתי אתה יכול גם להוריד אותו מאיפושהו אבל אל תשאל אותי מאיפה או איך כי אין לי מושג... אני לא מורידה שירים...

evib

New member
יש לזה גם המון השלכות

מעבר לעובדה שזה לא חוקי...

0mroosh

New member
חוקי או לא, מוסרי או לא..

לפני שאני מתחיל, אבהיר את הנק' שלי, אני נגד הורדות בהחלט, אבל..ישנם גרסאות[הופעה, סקיצות, כאלה שהוקלטו באיזה תכנית וכו'] שאין למצוא אותם באף דיסק ובחנויות, אז להוריד אותם, זה הכי לגיטימי שיש.

דנטל

New member
זה לא לגיטימי בכלל

אנשים עמלו כדי ליצור דברים ואחרי זה אנשים אחרים מורידים את היצירות האלה בלי מינימום ערך לעמל הרב שהושקע בן, כי אם היה ערך הדברים האלה (הורדות ושאר גניבות) היו נעשים אחרי אישור של העומלים.

0mroosh

New member
אם היית קוראת את כל מה שכתבתבי

בקפידה היית מבינה. אני נגד הורדות בהחלט, ואני יכול לתת לך הרצה שלמה על למה לא להוריד. אבל ישנן גירסאות שאי אפשר להשיג באף מקום["עטור מצחך" לדוגמא ושלל גירסאות הופעה וכאלה] שהדרך היחידה לשמוע אותם היא להוריד אותם, הורדה מסוג זה אינה פגיעה בכיס של האומן, כי אין במה לפגוע, השירים האלה לא הועמדו למכירה באף חנות דיסקים ואפילו חנויות באינטרנט. אני לא מוצא בזה את השגוי בכל אופן.

דנטל

New member
קראתי בקפידה ואתה טועה

בפורומים בניהולי ההודעה הזו שלך היתה נמחקת כי זו הסטה להוריד וזה אסור על פי תקנון תפוז (וגם על פי חוקי מדינת ישראל). מדובר פה בקניין רוחני ואין פה בכלל משמעות כספית. המשמעות היחידה היא שאין אישור מפורש של היוצר. יש מספיק יצירות שקיבלו אישור מיוצרן ויש גם כאלה שכבר עברו את 70 השנה של זכויות יוצרים ואת אלה מותר להוריד חופשי. כן, הבעיה היא שלא תמיד אפשר לדעת מה מותר ומה אסור, ולכן כל עוד לא ידוע לך על אישור מפורש - זה אסור. לא מענין אותי (וגם לא את מדינת ישראל) אם אתה מוצא את זה שגוי או לא, ועוד פחות היה מענין אותי אם היה מדובר ביצירות שאני כתבתי (מנסיון).

0mroosh

New member
אבל שי הבדל עצום!

אני בטוח שמי שקנה את שלושת הדיסקים של אביתר ומעוניין בביצוע כלשהו של שיר מהופעה, לא יקנה דיסק שאין בו צורך בשביל גירסת הופעה של אביתר בנאי. אבל בסדר, אני לא מנסה לשכנע ולהצדיק את תופעת ההורדות.

evib

New member
עומר...

אתה מאכזב אותי... מה קורה פה? הורדות זה אסור. נקודה. גם אם מדובר בגירסאות שאין באלבומים... גירסת הופעות שומעים בהופעה/ ניגשים לאומן ומבקשים את רשותו להקליט את ההופעה... (כן, אני מדברת מניסיון- עשיתי את זה פעם...) אבל אף פעם לא מורידים...

0mroosh

New member
../images/Emo150.gif

אני מסכים בהחלט שאסור להוריד מוזיקה, אבל יש יוצאים מן הכלל, בין היתר גרסאות הופעה, שעלו באתרי בוטלגים למיניהם וכו', אני לא מבין מה כאן לא מוסרי ולא נכון. אבל זה רק אני. בכל אופן, ערב טוב.

ח ל ו ן

New member
גם "עטור מצחך" נמצא בדיסק

-האחרון של יוני רכטר, אוסף שנקרא "בכל פעם שאני מנגן". אחלה דיסק ד"א.

ח ל ו ן

New member
השיר נמצא בדיסק

שנקרא 'סימנים'. הדיסק הוא אוסף שירים של משורר ששמו פרח מראשי |כולםרציםלתוהשמיני|

למעלה