בקשה מחבר

בקשה מחבר

שלום
כתבתי כאן מעט בעבר בשם צמחבר שנעלם לבלי יכולת לשחזר.
חבר, שספרתי עליו כאן בעבר, חוקר תרבות יהודית לפני מלחמת העולם השניה (הנה הקישור לאתר שלו: http://galiciantraces.com/)
שלח לי בקשה:

Ora, I would like to ask a favor of you please. I am writing a small book about my adventures in eastern Europe. One of the places that I mention is Pidhaitsi (or Podhajce in Polish). In Pidhaitsi I found a tombstone that interested me. It was a stone for Sussman Kohn and his wife Sara Kohn. I found some information about them in the Ykzkor book for Pidhaitsi and I found some more information in the Pages of Testimony at Yad Vashem. It appears that some of the information was provided by a relative, Dr. Matityahu Pomerantz. In 1979, Matityahu and Shoshana and their two children lived in Jerusalem. Could you possibly ask some of your genealogical friends if anyone knows how to contact Dr. Pomerantz? It is quite possible that he is dead, but I would also like to speak with one of his children if that is the case. I am particularly interested to learn exactly what happened to Sussman and to Sara if anyone knows that. Sussman died in 1940 and is buried in Pidhaitsi. Sara's name is on the tombstone, but there is no date of death. They are both listed as Shoah victims. .

אם למישהו יש רעיון מאיפה להתחיל - אודה לו מאד.

מביאה תרגום של גוגל למרות שתמיד לוקה באי דיוקים

אורה , אני רוצה לבקש ממך טובה בבקשה. אני כותב ספר קטן על ההרפתקאות שלי במזרח אירופה. אחד המקומות שאני מזכיר הוא Pidhaitsi (או פודהייצה בפולנית ) . בPidhaitsi מצאתי מצבה שעניינה אותי . זה היה אבן לזוסמן כהן ורעייתו שרה כהן . מצאתי קצת מידע עליהםבספר Ykzkor לPidhaitsi ומצאתי קצת יותר מידע בדפי עד ביד והשם. נראה כי חלק מהמידע נמסר על ידי קרוב משפחה , ד"ר מתתיהו פומרנץ . ב1979, מתתיהו ושושנה ושני ילדיהם גרו בירושלים. אתה יכול אולי לשאול כמה החברים שלך גנאלוגי אם מישהו יודע איך ליצור קשר עם ד"ר פומרנץ ? לא מן הנמנע שהוא מת , אבל אני גם רוצה לדבר עם אחד מילדיו , אם זה המקרה . אני מעוניין במיוחד כדי ללמוד בדיוק מה שקרה לזוסמן ולשרה אם מישהו יודע את זה. זוסמן מת בשנת 1940 ונקבר בPidhaitsi . שמה של שרה הוא על המצבה , אבל אין תאריך הפטירה. הם מופיעים גם כקורבנות שואה

תודה

אורה

תודה

אורה

רוצה להודות

למי שיצרה קשר עם קרוב משפחה של ד"ר מתיתיהו פומרנץ וחברה את אותו קרוב ישירות עם צ'ארלב בארנס דרך האתר.
מקווה שימצא את אשר מחפש.

תודה לך

למעלה