בקשה לשכר נמוך

hopipe

New member
בקשה לשכר נמוך

לאחרונה היה לי רעיון עבודה ובמהלכו שאלו אותי לציפיות שכר וביקשתי מה שעכשיו נראה לי כשכר נמוך(בהפרש די משמעותי).
סך הכל אני מאמין שהראיון הלך לי טוב ואני לא חושב שהבקשה שלי לשכר נמוך פגעה בראיון.
הם עוד לא אמרו לי אם הם מעוניינים בי, אבל אם כן אני שוקל לבקש שכר יותר גבוהה(אחרי שהם יודיעו לי אם הם מעוניינים להמשיך).
בנוסף יש לי תחושה שהולכים לפטר אותי ממש בקרוב מהמקום עבודה הנוכחי שלי ואני לא בטוח אם המנהלים הנוכחיים שלי ימליצו עלי בפני מעסיק עתידי.

האם כדי לי באמת לפני החתימה על החוזה לבקש לעלות את הציפיית שכר? ואם כן מהו ההפרש המקסימלי שהייתם אומרים מהבקשה המקורית שלכם?

מצד אחד הנושא של השכר זה משהו שממש אוכל אותי אבל מצד שני אני חושש לחפש עבודה כמפוטר ולנסות להסביר למה פיטרו אותי

ipv6

Member
קשה לענות על השאלות שלך

כי זה תלוי בחברה ואף אחד לא יודע איך החברה מתנהלת בנושאים האלה.
לאורך הקריירה נתקלתי בצורות שונות שהן חברות מגיבות לציפיות שכר גבוהות וקשה לדעת איך תגיב החברה הספציפית שלך.

לגבי האפשרות שהאופציה הזאת תיפול ותחפש עבודה בתור מפוטר - גם פה הבן אדם שיכול להעריך הכי טוב מה כדאי לעשות הוא..אתה.

כאמירה כללית, אין פסול בלהעלות דרישות שכר חדשות רק כך בחשבון שזה עלול להסתיים בזה שלא תראה חוזה..

יש כאלה שלא יראו בעין יפה שינוי כזה

זה לפחות צריך להיות מלווה בהסבר שלא היית מעודכן במצב השוק או משהו כזה ובינתיים ביררת ונראה שהשכר המקובל לתפקיד כזה ולאדם עם רקע כשלך הוא יותר בכיוון כך וכך וכו'. אחרת זה עלול להיראות כמו סתם "אה, אתם רוצים אותי? אז המחיר עלה" מה שעלול לפוצץ את התהליך

בן100

New member
אתה יכול להירגע

רוב החברות הן חברות הגונות. אתה תקבל שכר פחות או יותר דומה לשאר האנשים בצוות שלך.
&nbsp

eranyaron2000

New member
זה תלוי באופן ההתנהלות בשוק שבו אתה פועל

בחברות שאני עבדתי בהן, יש תהליך די מסודר להערכת השכר.
העובדים הרגילים לא תמיד מודעים למה שמתרחש מאחורי הקלעים שכולל גם התייעצות עם מומחים לשוק העבודה ואנשי כספים.
מועמד יקבל הצעת חוזה לפי הנתונים שלו. המשקל של המיקוח הוא בדרך כלל בסדרי גודל משניים (בין 5 לעד 10 אחוז במקרי קיצון). עיקר ההערכה מותאם לנתוני השוק.

לסיכום, גם אם ביקשת שכר נמוך, בחברה רצינית שמנוהלת כיאות, הצעת השכר תהיה קרובה למקובל בשוק.

למעלה