בקשה לקבלת יעוץ

בקשה לקבלת יעוץ

אני בת 27, אקדמאית, בעלת תואר ראשון בתקשורת וסוציולוגיה, עובדת (לא קבועה) מזה כ-7 שנים במשרד ממשלתי. אני צפויה ללדת בפברואר ב"ה (הריון ראשון) וכנראה שאיאלץ לסיים העסקה ולא לשוב לעבודה...(אילוצים של המערכת). אני מטבעי טיפוס מתוכנן ולכן המצב מעט מדאיג אותי, קשה לי להפסיק לחשוב על כיווני תעסוקה חדשים / קריירה / לאיזה תחום לפנות / מה בדיוק מתאים לי וכו'. תחום החינוך תמיד עניין אותי, העבודה נראית לי מאוד מתאימה לאמהות, ולכן חשבתי לעבור הסבה להוראה (אולי בהתמחות אנגלית). עם זאת, לאחר התייעצויות עם מס' מורות ותיקות שהדגישו בפני את הצדדים השליליים שבתחום, אני לא ממש בטוחה שכדאי. אשמח לשמוע תגובות, חוות דעת וכל דבר שיעזור לי לקבל החלטה האם לפנות אל כיוון ההוראה או לרדת מהענין ולחשוב על תחום אחר, ועל איזה תחום בדיוק. תודה מראש.

יעוץ

שלום לך, אני מאוד מבינה את המצב שלך, בעיקר כי אני צריכה ללד בעצמי בסוף ינואר. קודם כל תבדקי טוב את עניין סיום ההעסקה שלך: יש חוקים לדברים האלה וצריך לעבור פרק זמן מסויים לאחר הלידה לפני שהם יכולים לפטר אותך. דבר שני, תקופה של הריון ולידה ובמיוחד הריון ראשון היא תקופה בעייתית לעשות שינויים מרחיקי לכת. קחי את זה בחשבון לגבי ההחלטות שלך. תחום החינוך וההוראה יכול להיות מצויין במידה והוא מתאים למי שאת. זה טוב שדיברת עם מורות וותיקות. נסי לחפש עוד כאלה כדי לבדוק האם ישנן דעות אחרות בנושא. אני יודעת שבהוראת אנגלית יש דרישה גבוהה לשעורים פרטיים, שהם תחום מכניס. חברה טובה שלי שנמצאת גם היא בסוף ההריון היא לא מורה לאנגלית, אך טובה מספיק כדי לעזור באנגלית בבי"ס יסודי והיא נותנת שעורים פרטיים. מה שהייתי ממליצה לך זה לנסות את זה ולראות אם זה מתאים לך. לגבי תחומים נוספים: מה מעניין אותך? מה היית רוצה לעשות אילו כל האפשרויות היו פתוחות בפנייך? את מוזמנת לכתוב גם כאן בפורום. הריון קל ולידה קלה, ניבה

ניבה, תודה רבה...

ניבה היקרה, תודה רבה לך על המענה המסור והמקצועי. מאחלת גם לך לידה קלה וחופשה נעימה. אני אמשיך לבדוק ולהתלבט בתקווה שאקבל את ההחלטה הנכונה לי ביותר. שוב, המון תודה.

DaliaLama

New member
הסבת אקדמאים - אנגלית

שלום לך, את מוזמנת להיכנס לאתר מכללת אורנים ולהתרשם מהחוג לאנגלית - שפה וספרות. את יכולה לקרוא על בוגרי החוג, הצעות עבודה שהתפרסמו ולפנות באופן אישי לראש החוג. בהצלחה ולידה קלה
http://www.oranim.ac.il/sites/heb/a...m/english-literature-class/Pages/default.aspx

למעלה