בקשה לעצה

בקשה לעצה

חברים יקרים,
אני מארחת השבת ובין השאר ישנה צמחונית אחת בין האורחים וטבעוני אחד בין האורחים. וכמובן אני טבעונית שלא אוכלת גם דבש.
חשבתי להגיש הכל רק טבעוני.
יש לכם הצעות למנות?
חומרים רצויים: תרד, כרובית, עדשים כתומות, בטטה, פטריות, קינואה ואגוזים.

תודה! :)

ladybug6

New member
כמה רעיונות

- פטריות ממולאות ברגליים של עצמן, פירורי לחם, פטרוזיליה, צנוברים, שמן זית ומלח פלפל. ממלאים ואופים עד שהפטריה רכה ועסיסית. מנה מעולה שכולם אוהבים.
- "שניצל" כרובית: מבשלים את פרחי הכרובית בערך 80% כך שהיא עדיין קצת קשה אבל אפשר לנעוץ מזלג מבלי שהיא תתפרק. טובלים בתערובת של קמח+מים+חרדל+טימין+מלח+פלפל במרקם צמיגי כמו טחינה, ואז בפירורי לחם מומלחים, ומטגנים מכל הכיוונים בשמן חם. כולם מתים על זה כולל ילדים.
- תפוחי אדמה ובטטות אפויים בתנור עם תבלינים ושמן זית.
- לביבות עדשים וכרובית - יש מתכון בבלוג שלי ויש גם לאורי שביט מתכון מוצלח מעדשים כתומות. משרים אותן בלי לבשל ואז טוחנים ועושים מזה עיסה.
- תבשיל קינואה ממש טעים יש בבלוג שלי, מכוון גם למי שלא מת על קינואה.. כי הוא מלא בירקות ותבלינים.
- סלט ירוק עם פרי פרוס ואגוזים קלויים, רוטב ויניגרט כלשהו.
- מתרד אפשר לעשות מאפה ממולא תרד ובצל מאודים, למשל בצק עלים או פילו. לוגאנסקי יש מתכון לפשטידת תרד ופילו שנראה טוב.

אני אישית גם הייתי מוסיפה אורז או פסטה או מוקפץ, כדי שיהיה משהו פחמימתי ומשביע לצד כל הירקות.
בהצלחה!

תודה

וואי איזה מהממממממת את.
תודה רבה נתת לי כמה רעיונות מעולים ואני אקח את זה מכאן.

תודה

ladybug6

New member

בדיוק באתי לכתוב את שלושת האשונים שכתבת

ממליצה לשלב ולמלא פטריות שמפניון גדולות וגם פורטובלו... הפורטובלו בעלות מרקם מעט בשרי יותר.

את הכרובית אפשר להגיש עם טחינה או רוטב צילי מתוק.

תתפחא ובטטות אפשר לתבל במלח פלפל אבקת שום שמן זית פפריקה מעושנתולפזר שומים פרוסים ורוזמרין.
אפשר לפזר במקום גם פטריות ובצל קצוץ. להוסיף מעל מלח פלפל ושמן זית.

בהצלחה

למעלה