בקשה לעצה והמלצה

דרמבוי

New member
בקשה לעצה והמלצה

אהלן, לפני כמה ימים הלך הרכב באופן סופי... יש לי תקציב של 25K לקניית רכב או קטנוע. לאור מה שעברתי עם הרכב הז"ל (טיפולים יקרים כל כמה חודשים) חשבתי לקנות קטנוע חדש ולחסוך בעלויות השוטפות. אני נוסע כל יום הלוך חזור ראשל"צ - אשדוד, גובה 1.8מ' וחשבתי לקנות את הג'וי-מקס 250. לדעתכם הקטנוע יעמוד בנסיעות היומיות האלה לתקופה או שכדאי לי לוותר עליו? אולי יש קטנוע אחר בתקציב הנ"ל שיתאים לי יותר? ושאלה אחרונה - יש כאן מישהו שעושה נסיעות בינעירוניות שכאלה על בסיס יומיומי? אם כן - מה עושים בחורף גשום? המון תודה לעונים.

Y u v a l S

New member
ג'וי מקס יעשה את העבודה, אבל זה יעלה לך יותר

מ-25000, בעיקר בגלל המיגונים, וגם בכלל הביטוח. וגם הקטנוע עצמו כמעט 26 אלף כולל רישוי.

rveler

New member
כמה תשובות

אם אני לא טועה אתה מדבר על מרחק של עשרים ומשהו קילומטר לכל כיוון. אלו מרחקים שתפורים על קטנוע 250 סמ"ק. בתור בעלים של ג'וימקס, וכאחד שנוסע עליו נסיעות דומות יום יום, אני יכול להמליץ עליו בלב שקט למרחקים כאלו בכבישים בינעירוניים. כמו שכתבו בתגובה שמעלי ג'וימקס חדש יחרוג לך מהתקציב בגלל התוספות על מיגון וביטוח. אפשרויות אחרות - ג'וימקס ממודל ישן יותר (21,000 ש"ח למודל 2006) או GD חדש. אם אתה כבר הולך על קטנוע משומש אתה מוזמן לבדוק גם 250 סמ"ק אחרים (XMAX, הונדה ג'אז, הונדה פורסייט ועוד). עוד אופציה היא לבדוק את ה-MS3 של יוסאנג. זהו קטנוע 250 סמ"ק קוריאני שמיובא לארץ על ידי יבואן חדש יחסית ונמכר בחיר הכרות נמוך יחסית (כ-20000 ש"ח). אתה מוזמן לבדוק התרשמויות מהקטנוע ומהיבואן בהודעות אחרות כאן בפורום. אופציה אחרונה, קיימימם לא מעט קטנועי 200-150 סמ"ק בשוק שיעשו את העבודה בצורה לא רעה בכלל, לא כולם זולים יותר מהג'וימקס (הונדה פנתאון 150 וסוזוקי בורגמן 200 אפילו יקרים יותר אם אני לא טועה), אבל יש כמה שזולים בהרבה (דינק, ג'ורייד, HD ועוד). על פי רוב הנסיעה בקטנועים אלו בכביש מהיר תהיה פחות נוחה אבל הם בהחלט מהווים אופציה.

rveler

New member
ולגבי החורף....

בחורף בארץ אין יותר מדי ימים גשומים ככה שעל פי רוב לא תיתקל ביותר מדי בעיות. ביום גשום תמיד אפשר להצטייד במעיל גשם או להשאיר את הקטונע בבית. הנסיעה בגשם על קטונע היא לא כיף גדול ודורשת משנה זהירות אבל בהחלט אפשרית, שאל כל שליח...

tarbuka

New member
המלצה שלי בכלל לנסוע דרך יבנה

בכביש המהיר אשדוד ת"א הרוחות יהיו חזקות מידי לכל קטנוע

תבדוק גם את האייקסטינג 250

יש לו גלגלים גדולים והוא יציב בכבישים בינעירוניים. מרווח ונוח. אני חושב שתג המחיר שלו דומה לג'וימקס. אך האייקסטינג מרווח מאוד וכבד יותר ( מה שמעניק לו יותר יציבות ). אבל תעשה נסיעת מבחן כל שתחליט יותר טוב. באופן כללי, מעל 250 סמק, אני חושב שאתה אמור להסתדר עם הנסיעות בין ראשלצ לאשדוד. או שאתה תמיד יכול לקנות בורגמן 400 יד שנייה.

למעלה