בקשה לעצה בנושא

tph2311

New member
גם אני כזה

היי גם אני מחפש עוד מידע אני מרגיש אותו הדבר

Berethor

New member
קשה לדעת מה הסיבות

בין אם זה מולד ובין אם זה נרכש(בגלל חינוך שמרני למשל), אבל ישנם דרכים לברר. אם לא היה לך חינוך שמרני, אז זה בכלל לא אופציה לדעתי, למרות שחינוך אפשר לקבל לא רק מהבית אלא גם מהחברה. חוץ מזה אם היה לך חינוך שמרני, מה אני יגיד יחסית לזה את במצב "טוב", כי איך יתכן שעם כל הסלידה כביכול מסקס עדיין עשית אותו. הגיוני שאם יש סלידה מוחלטת, אז בגלל לא מתקרבים לזה. אם כי אני מניח שכמו שלא-מיניות יש רמות שונות, גם לסלידה או פחד או שמרנות ישנם רמות שנות.

Berethor

New member
ועוד משהו

אם את מרגישה שזה מלוכלך, מגעיל, זול, מסוכן וכו, את אמורה לדעת, אם כי כמובן זה יכול להיות גם בתת מודע, אם את לא מעוניינת במין לא בגלל מחשבות שליליות על זה אלא סתם כי זה לא מעניין אותך כנראה שזה 'א-מיניות טהורה', אם יש לך כלמיני חששות וסלידה, יש מצב שזה בגללם.

ענבר12

New member
חוסר עניין

אני לא יודעת אם זה חוסר עניין, כי מרגע שגיליתי את עצם קיום עניין המין (אני חושבת שבסביבות גיל 12/13)
אני זוכרת שפשוט לא הרגשתי צורך לאונן,
כן יצא לי לראות סרטי קולנוע שכללו בתוכם סצנות של מין וזה גרם לתחושות של התרגשות אבל אף פעם כפי שכבר אמרתי לא הרגשתי צורך לשחרר את התחושות האלו,
וזה מביא אותי למצב שבו יצא לי לשכב עם גברים ויש כאלה שרצו לדעת מה לעשות כדי שגם אני אהנה ולא ידעתי מה להגיד להם,
יש לי תשוקות ופנטזיות אבל כשאני חושבת על זה קשה לי להגיד אם הן במלואן מיניות, חלקית מיניות או בכלל לא מיניות פשוט פנטזיות,
ואולי זה בכלל החוסר ניסיון שלי...

Berethor

New member
קודם כל לא חושב שזה חוסר ניסיון שלך

את רחוקה מלהיות בתולה, אז אני לא רואה איך זה קשור, כן כמובן שניסיון זה גם משהו יחסי אבל עדיין. יש אפילו חסרי ניסיון מוחלט שיודעים אם הם רוצים או לא רוצים, ומה הם רוצים או לא רוצים וכו, ככה זה אצל מרבית האנשים למעשה, אז זה בכלל לא האישיו פה. מה שכן אולי יש פה קצת עניין של חוסר ידע כללי או עצמי, אבל גם זה לא בטוח. לא סיפרת מה התשוקות או הפנטזיות שלך אז קשה לענות לך על זה, אבל בסופו של דבר אם יש לך כאלה, אני מאמין שאכן יש בך מיניות מסוימת, גם אם נמוכה. א-מיניות מוחלטת אין לה תשוקות או פנטזיות מיניות עד כמה שידוע לי, ואת יודעת מה אפילו אם הן היו בעיקר רומנטיות, עדיין האמת היא שרומנטיקה ומיניות אלו דברים שבהרבה מהמקרים גובלים זה בזה, זה ממש לא "פלנטות אחרות". זה בדיוק הסיבה שאם מישהו א-מיני א-רומנטי הרבה יותר "קל" לו, כי הוא לא צריך לא את זה ולא את זה. אני מניח שזה אחת הסיבות לבלבול שלך, כי זה באמת דברים שקל לבלבל בניהם. אפילו דבר כמו נשיקה שנחשב ליותר רומנטי מאשר מיני, אבל עדיין יש בו גם אלמנט מיני, או מין שנחשב יותר מיני מרומנטי, יכול להיות בו גם אלמנט רומנטי(אם זה זוג אוהב ולא סטוץ למשל). אבוכן לפי הסיפור שלך, עושה רושם שבהחלט יש בך מיניות מסוימת, בהחלט שאינך א-מינית מוחלטת, גם הפנטזיות והתשוקות, וגם "ההתרגשות", וכל יתר הדברים המיניים שציינת, מצד שני המיניות שלך לא מספיק גבוהה כנראה כדי לרצות להפוך פנטזיות למציאות. אני מאמין שאם כבר במלא עושים מין אז עדיף להנות(גם בשבילך וגם בשביל הצד השני אם חשוב לו שתהני ואחרת הוא מתבאס מזה), ולכן חבל שלא היה לך מה להגיד להם, או שאת לא יכולה "לממש תפנטזיות". אבל אני מניח שזה מה יש. מה שכן חוץ מעניין הא-מיניות/מיניות נמוכה, בהחלט שווה לך לבדוק אם יש דרכים שאולי את כן יכולה להנות, במיוחד אם את מתכוונת להמשיך ולהיות בקשרים מיניים. הנושא המיני הוא דיי רחב, ותמיד יש דברים שאולי את לא יודעת עליהם, בנוסף יש גם סיכוי שאת פשוט לא יודעת איך "להוציא את זה החוצה" או ממנה את נהנת, אם את יכולה להנות ממשהו שם כמובן.

k500

Active member
מנהל
תשתדל לא להיות שיפוטי

אנחנו לא מאבחנים ואין כאן קביעות מוחלטות בנושא הא-מיני לסוגיו.
מעבר לכך שאתה לא תמיד מדייק בהגדרות ונוטה להסתבך מעט, כולל בניסוח, אני חושב שמסרים סותרים לא מקדמים את השיח או הניסיון לתת עצה ותמיכה.
יש דברים שאתה כותב עליהם והם שייכם לנושא, אבל באמת, תשתדל לא לקבוע עובדות שאין עליהן הסכמה רחבה ובטח לא שיפוט ממרחק מקלדת. תודה.

Berethor

New member
הייתי דעתן ולא שיפוטי פה

אני לךא מאלו שכותבים וכותבים בלי שום תוכן אמיתי, ואף אחד לא אמר שאני איש מקצוע בנושא. שאדם כותב בפורום הוא רוצה לקבל חוות דעת אמיתיות ולא מלל חסר משמעות וזה מה שאני עושה.

k500

Active member
מנהל
לא, אתה לא

מצטער, אבל פעמים רבות חוות הדעת שלך נוטות להיות כוללניות, מיזוגניות ואף מטעות, בייחוד כשמדובר על א-מיניות.
לא אחת אתה כותב לאחרים/ות דברים לא נכונים ותמיד מעירים לך על זה אבל אתה בשלך, חושב שאתה צודק ומשיב בהתפתלויות מילוליות ללא תכלית. אין בעיה שתכתוב, אבל לפחות תכתוב דברים נכונים ולא ספקולציות מהרהורי ליבך.
בעבר כתבו לך, הזהירו אותך ואף חסמו אותך בשל ההתבטאויות שלך, אל תחזור על אותן טעויות, למד מהן. בבקשה, למען הפורום ולמען עצמך.

Berethor

New member
במקום ללכלך עליי

הייתי כותב מה לא מוצא חן בעינך במה שאמרתי, אבל עזוב, אני ואתה לעולם לא נסתדר. אתה תמשיך לכתוב לה דברים בסגנון" שום דבר לא בטוח" ובולשיט מהסוג הזה ותחשוב שזה הכי נכון.

p019

New member
יש נימה חיובית ויש סתם קביעות ריקות

צריך לעודד אנשים לחשוב בעצמם ולא לנסות לקבוע בשבילהם.

חוץ מיזה שחשוב לא לבלבל הגדרות כשמישהו נכנס לבקש עזרה.
תזכור שרוב הזמן הם כותבים רק חלק ממה שהם מרגישים - אתה לא יכול לקפוץ למסקנות.
אתה יכול להגיד מה יכול להיות ולציין עם מה אתה מזדהה -
אבל תיתן להם להחלט בשביל עצמם.

Berethor

New member
את קוראת לזה נימה חיובית

אני קורא לזה התחסדות ודברים רקים מתוכן. אני משתמש במרכיבים שיש לי, אני לא באמת צריך שיכתבו לי ספר, מספיק לי הפרטים שנאמרו כאן, אם הפרטים שנמסרו הם מוטעים כמובן שהתוצאה תהיה שגויה, אבל אני לא חושש מזה. ולפרוטוקול אנשים שמתיימרים להיות יותר חכמים מהויקופדיה לרוב סתם יהירים ומדברים שטויות, הכי קל להגיד שום דבר לא נכון ותחליט בשביל עצמך, אבל זה בולשיט, זה לא עוזר לאנשים שרוצים להבין משהו בכלום, זה רק מבלבל אותם יותר. חוץ מזה זה שאני מביע חוות דעת שכמובן מבוססת על עובדות בשטח ועל ההגדרות הנכונות בהתחשב בדיאגנוזה, לא אומר שאני מחליט בשביל מישהו, וגם לא אומר שאני איש מקצוע, אבל באותה מידה גם אתם לא אנשי מקצוע.

יש קו מנחה מאוד ברור בפורום: לא שמים תווית על

אחרים!
כל מי שרוצה לחקור את עצמו, מוזמן לעשות את זה בעזרת הפורום ע"י שאלות וספורים.
כולנו יכולים לשתף בחוויות שלנו ולומר האם אנחנו מזדהים או לא והפוך: מי שנכנס יכול לקרוא את מה שכתבו פה ולראות אם הוא מזדהה או לא.

הבעיה איתך היא כפולה:
1. אתה לא א-מיני ולכן כל התגובות שלך הם ספורים מושאלים מבחוץ.
2. כבר הערתי לך על זה עשרות פעמים, אתה נוטה לשפוט בצורה קיצונית.
אתה קורא משפט שמישהו כותב ברשת ומניח מזה תילי תילים של דברים.
כבר ניסיתי להסביר לך עשרות פעמים שאתה לא יכול באמת לדעת כלום על האדם שמאחורי ההודעה רק ממה שהוא כתב. זה בקושי שבב מחייו ואישיותו. לכן צריך להיות מאוד זהיר בדברים שאומרים. להשאיר תמיד פתח ולהציג רק אפשרויות ולא קביעות נחרצות. כל זה כמובן בלי קשר לעובדה שצויינה בסעיף 1 ואומרת שבכל מה שקשור לא-מיניות תן לכל אחד/ת להחליט על עצמו/ה מי ומה הוא מרגיש.

למעלה