בקשה לעזרה...

מילקי 888

New member
בקשה לעזרה...

היי קוסמים ומכשפים אהובים... קרה לכם פעם שבכיתם, אבל ממש בכי מכל הלב, מבלי סיבה? שהתחלתם לבכות למרות שהייתם מאושרים מבפנים, בכי של כאב?... בשבוע האחרון זה קורה לי לא מעט וזו לא הפעם הראשונה בחיי שזה קורה אבל בשבוע האחרון זה באמת מוגזם, אני מאושרת מהחיים אבל באמת לא רק מבחוץ אלא באמת מאושרת! הנפש שלי רגועה לגמרי, וגם אי אפשר להגיד שאני אחת כל כך רגישה שבוכה מכל שטות בחיים, בוכה.. אבל מדברים באמת מצערים. בשבוע האחרון כל יום זה פשוט בא לי בפתאומיות בלי קשר למה שקורה אני מתחילה לבכות ונשארת אחרי הבכי עם תחושה של חולשה עמוקה נפשית ופיזית. למישהו יש הסבר או רעיון לעניין? תודה מראש ויום מקסים

Swicca

New member
Hmm..

A couple of things come to mind. Either someone is messing with you or your not as happy as you might think. Im no "shrink" but if you repress things too much you might just end up all messed up like what your explaining. Well just think about it.

מילקי 888

New member
תשובותי-

ציפיתי לתשובות קצת יותר רציניות אך בכל אופן אגיב. דרך ראשון אני עוד לא משוגעת והכל אצלי תקין. חוצמזה מי אמר שמשוגעים הם לא הנורמאלים? חח טוב שלא תחשוב שבאמת משהו השתבש אצלי אני אדם שפוי לחלוטין. לא הבנתי אותך במשפט השני- "Either someone is messing with you " מישהו מתעסק איתי? מי? או שלא הבנתי את הכוונה נכון? אני באמת נכנסתי למעמקי נפשי וחקרתי את עצמי שבאמת שום דבר אפילו לא מציק לי שם, זה לא שאני חייה חיים מושלמים (אם יש כזה דבר) אך חיי שלווים ונינוחים ויש בהם הרבה נגיעות אושר, ולא ניתן לומר שמשהו מעציב אותי כרגע. ואולי אלו דבר שאינני מודעת אליהם אז איך הם משפיעים עלי ללא הידיעה שלי? לרועי- קשה להנות במבכי של כאב, ניתן להשתחרר נפשית בעזרתו אבל בהחלט אני לא נהנת ממנו, ובטוחה שמה שמחליש אותי זה אינו מה שעושה לי טוב.

יכולות להיות הרבה סיבות

קשה לענות על שאלה כזו לגבי אדם שלא מכירים. אני יכול לכלליות לזרוק כמה רעיונות אפשריים שעולים לי לראש: 1) שחזור של טראומה כלשהי מהעבר 2) תחושת ניתוק או חוסר מוטיבציה 3) תזונה או אורח חיים בלתי מאוזנים 4) שינה לא סדירה 5) חוסר איזון אנרגטי 6) טעות או התקפה מאגיות 7) קפיצות הורמונליות (קורה בגיליאים האלה) יש כמובן עוד לא מעט אפשרויות נוספות. לקבוע מה הסיבה האמיתית זה לא תמיד פשוט. בכלליות זה יכול להיות זמני ויכול להיות שלא. אני פשוט אמליץ על כמה דברים שלדעתי יכולים לעזור במצב כזה ברוב המקרים: 1) הפניית זמן למדיטציה שלווה עם עצמך. מדיטציה שתממקד בטיהור וחיזוק עצמי 2) שינוי אורח חיים. הפניית יותר זמן לפעילויות ספורטיביות. לאכול יותר פחמימות ופחות חלבונים בבוקר. לישון מוקדם ולקום מוקדם לראות את הזריחה. 3) בשום אופן לא לקחת תרופות. במקום זה לצאת קצת לטייל ולשנות סביבה. 4) אני לא יודע מה הדת שלך אבל אם יש בדת שלך אלים שאמורים לייצג שמחה, אושר או משהו בסגנון (אצלי למשל זה שוקרא אל האהבה שאותו אני עובד) את יכולה לנסות להתפלל להם. לא לבקש מהם עזרה או משהו אלה פשוט לנסות להידמות להם וללמוד מהם. בכלליות, הדבר הכי חשוב זה פשוט לא לרצות לבכות. תחליטי שאת לא רוצה שזה יקרה ושאין לך על מה לבכות

מילקי 888

New member
היי חתלתול... :)

קודם כל המון תודה, עזרת לי עם כמה רעיונות לחשוב על זה שאולי יש כמה דברים שלא שמתי לב אליהם- "1) שחזור של טראומה כלשהי מהעבר-" יכול להיות, משהו שחשבתי שעבר אולי בתת מודע עולה אצלי שוב. "2) תחושת ניתוק או חוסר מוטיבציה " לזה האמת אני לא ממש מתחברת. "3) תזונה או אורח חיים בלתי מאוזנים 4) שינה לא סדירה" אני לא חושבת משום שהזכרתי שזה קרה לי כבר כמה פעמים בעבר ובתקופת חיים קצת שונה עם אורח חיים אחר (מה שמתחבר גם למס' 7, זה קרה לי גם שהייתי ילדה קטנה) , אך בכל אופן אנסה לשנות את הדברים האלו ולראות. "5) חוסר איזון אנרגטי" אני חייבת לציין שההרגשה לפני הבכי מאוד סדירה ומאוזנת גם האנרגיות שלי במצב טוב, אחרי הבכי ההרגשה היא של חוסר האיזון. "6) טעות או התקפה מאגיות" אני לא מוצאת סיבה לדבר :( בכל אופן המון תודה הכנסת אצלי כמה קוים למחשבה- וחלק מהעצות שאינני עושה אנשה להפנים לקרב ליבי. שיהיה סופשבוע מאושר ושבת שלום

neophile

New member
התכווננות פרדוקסלית

" אך חיי שלווים ונינוחים ויש בהם הרבה נגיעות אושר, ולא ניתן לומר שמשהו מעציב אותי כרגע" איך את יודעת שאת רוצה חיים שלווים ונינוחים? אני מציע לך לעשות אמבטיה אחרי שאת בוכה וויקטור פרנקל המציא שיטה בשם "התכווננות פרדקוסלית" כשאת מרגישה את הבכי עולה, תגידי לעצמך שעכשיו את הולכת לבכות כלכך כמו שלא בכית אף פעם. תעשי "תחרות" עם עצמך לראות כמה חזק ולמשך כמה זמן את בוכה . אותו עיקרון עובד בעוד כלכך הרבה ואריציות... אתם חוששים להתחיל עם מישהי? שלא תחשוב עליכם כל מני דברים? תקצינו, דווקא תרצו שהיא תחשוב עליכם את הדברים . אני לא אומר שזה בטוח יעבוד ושתמצאו חן בעיניה, אך זה בטוח יעזור לכם להוריד את המחסום מפני התחלה עם נשים בעזרת השיטה הזאת תוכלו לפתח כלכך הרבה אומץ לב ששום דבר לא יעמוד בפניכם, לא יהיה רעל שלא תוכלו להתמיר . לא כל אחד צועד על הנתיב של האלכימיה ,למרות שכל אחד יכול להיות אלכימאי. האלכימאי מזמן לחייו גם סיטואציות קשות כדי לצמוח מהם , מעבר למימדים הנוכחיים שלו. שחר.

מילקי 888

New member
היי שחר-

"איך את יודעת שאת רוצה חיים שלווים ונינוחים? אני מציע לך לעשות אמבטיה אחרי שאת בוכה " יש קשר בין שני המשפטים? למה אמבטיה? ואני בטוחה שאני רוצה חיים כאלו כי ניסיתי אופציה אחרת ולא הרגשתי טוב איתה, ומה שאני מרגישה בו טוב מאושרת ורגועה נפשית במקרה הזה זה חיים שלווים ונינוחים אז מן הסתם שאארצה בו. לגבי השיטה, אני לא פוסלת אנסה ואראה כיצד זה משפיע עלי. המון תודה לך ושבת שלום

neophile

New member
בשמחה רבה

קודם כל תנסי את השיטה של התכווננות פרדוקסלית

ההגמון

New member
בחורות

בזמן המחזור החודשי, או קצת לפניו, בוחות הרבה, הרבה פעמים בלי סיבה. מעבר לזה, לבכות הרבה ללא סיבה זה אחד מהתסמינים של דיכאון קליני.. משמע, דיכאון שנוצר בגלל סיבות כימיות, ולא בגלל סיבות חיצוניות. תנסי לשבת בשמש כשעה-שעתיים ביום (אבל לשים קרם הגנה, בבקשה); השמש גורמת לגוף לייצר ויטמינים מסויימים שלעיתים החוסר בהם גורם בכי או הרגשת דיכאון, שוב, ללא סיבה חיצונית או סביבתית.

למעלה