בקשה לעזרה...

Elizab3th

New member
בקשה לעזרה...

שלום, אני פעם ראשונה כאן בפורום. יש לי בן בגיל 7 ולומד בכיתה א', בבדיקה נוירולוגית שעבר הרופא אמר שיש ירידה בטונוס שרירים, ירידה במוטוריקה עדינה וכשהיתר תקין. בכדי שבני יאחוז טוב עפרון קניתי לו אוחז עפרון רך. יש לו מורה להוראה מתקנת שעובדת איתו בבית שלוש פעמים בשבוע, אבל ברצוני לעזור לו עם הבעיות הנ"ל במסגרת הביתית, כמו מה עושים עם הכתפיים השמוטות, זה לא נראה טוב בכלל, האם כדאי לגשת לאורטופד לבדוק את בעית הכתפיים? אני יודעת שהרוב כאן למעשה זה עבודה עם ריפוי בעיסוק, הבעיה היא לצערי כלכלית ולכן אני שואלת אם תוכלו לעזור לי בדרכים שאני יכולה לעבוד עם בני בבית. בברכה ותודה מראש
אליזבת.

Mנטה

New member
הרופא אמר שיש ירידה ?

שפעם היה טוב יותר או שתמיד זה היה המצב ?

Elizab3th

New member
פעם ראשונה ששמעתי את האבחון

הזה, אולי משום שזו פעם ראשונה גם שלקחתי אותו לאבחון. אף פעם לא האירו את תשומת ליבי לנושא, לפחות לא רופא הילדים, אבל הכתפיים שלו בהחלט שמוטות, זו תכונה שכנראה שייכת למשפחתו של בעלי מאחר וגם לבן של בעלי (מנישואיו הראשונים) גם יש את אותו מבנה הכתפיים. כשהנוירולוג בדק את בני הוא אמר שיש בעיה עם המוטוריקה העדינה וכנראה זו הסיבה שהוא רשם את הבעיה עם טונוס השרירים.

Mנטה

New member
אליזבת שלום ../images/Emo13.gif

קצת קשה לעזור לך כי נתת מידע מאוד כללי. אבל מצד שני אני רואה בחתימה שלך שאת מתעסקת באמנות שימושית. אולי תנסי לשתף את הבן שלך בעבודות האלו שאת עושה ? תראי מה קורה עם זה ותנסי לתאר לנו פרטי פרטים ואולי אז נוכל לתת לך טיפים. זה יכול להתאים ?

Elizab3th

New member
האם כל סוג של אומנות יכולה להתאים

לו? יש לו איזושהי משיכה לאומנות, השאלה איך אני מחזקת את הכתפיים השמוטות שלו?

leprecon1

New member
מקווה שזה יעזור

אכן לא ברור על גבי דף אינטרנט מה מצב הילד יש הבדל אם הרופא מנסח טונוס ירוד או ירידה בטונוס. אולי כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק באופן חד פעמי ולקבל הדרכה לבית, לאחר היכרות עם הילד. כדי לחזק טונוס וכדי לשפר טונוס חגורת כתפיים במטרה שיעזור למוטוריקה העדינה, התשובה היא מה שכבר נענה - ספורט. ספורט לידיים ולכתפיים ויש תרגילים נחמדים, שילדים נהנים לבצע בבית לכן אני ממליצה פגישה עם מרפאה בעיסוק שתדריך אותך לתרגילים אלו, כיוון שיש חשיבות בעת ביצוע התרגילים לשמירה על מנחי גוף מסויימים (כמו שמירה על הגו בעת ביצוע תרגיל)

למעלה