בקשה לעזרה

אורלי258

New member
בקשה לעזרה

שלום לכולם! שמי אורלי ואני אשמח אם משהו יעזור לי! אני דתיה אך אני רוצה ללכת לשירות לאומי, אך למשהו מעניין ומאתגר. יש לי חברות שעזרו בבית הספר, אך אני רוצה לעשות יותר, אולי בבית חולים לעזור או משהו כזה... למרות רצוני הרב אני לא יודעת לאן לפנות ומי יכול לעזור לי! אולי יש איזושהי אגודה שעוזרת ויכולה להפנות אותי לכיוון הנכון ואם יש עלונים מסויימים שיכולים להסביר לי על מקומות שונים שניתן לשרת בהם, משהו שיוכל לעזור לי. בבקשה תעזרו לי כדי שאני אוכל לעזור לאחרים!

M o n a L i s a

New member
היי אורלי ../images/Emo13.gif

גם אותך אני אשאל אם את מעוניינת בשירות לאומי דתי או חילוני?

M o n a L i s a

New member
אוקיי, אז אם ככה........

יש לך כמה אפשרויות: 1. "בת עמי": רח' בית וגן 3 ירושלים טל: 02-6413435 2. האגודה להתנדבות בע"מ-רח' הרב נורוק 3 ירושלים, טל: 02-6521140 3. "של" העמותה לשירות לאומי אזרחי חלופי, רח' העצמאות 84 קריית אתא 28219 (זו עמותה גם חילונית וגם דתית). 04-8438045 :טלפקס 052-696917 :נייד תפני לאגודות ותבקשי שיישלחו לך עלונים ומידע על מקומות שירות. אני מציעה לך לפנות קודם לבת עמי, מכיוון שזו העמותה הגדולה יותר.

אני בחילוני

אפשר בבקשה קצת מידע? למשל מה ההבדל בין דתי לחילוני, אלו אגודות יש (בחילוני) והאם יש הבדל מבחינת הטבות?

אולי

New member
בעצם,

ההבדל בין האגודות ה"דתיות" ל"חילוניות", הן שהאגודות ה"חילוניות" (שלומית, היחידה העירונית לשירות לאומי בעיריית ירושלים, ש"ל - אתרי האגדוות הנמצאים בקישורים) - הן למעשה לא "חילוניות", אלא כאלה שפונות לקהל הרחב, זאת אומרת לכל מי שמחזיק בפטור מהצבא (מאיזה סיבות שהן), כך שבעצם ב"אגודות החילוניות" משרתים גם בנים ובנות, חילונים ודתיים (מטבע הדברים קצת פחות דתיים, אם כי אין אגודה ש"לא מקבלת דתיים"). לעומת זאת, האגודות ה"דתיות" כן פונות במכוון לציבור דתי, ומותאמות לבנים/בנות דתיים, הן מבחינת עניני המגורים (שמירה על שבת וכשרות בדירה), הן מבחינת דרישה בלבוש הולם, וכ'ו. מבחינת ה"הטבות", תמיד יהיו אלה שיאמרו שהאגודה שלהם מפלה אותם לרעה
, אבל כנראה שההטבות שוות לכל האגודות (לפחות כך זה אמור להיות לפי החוק).

למעלה