בקשה לעזרה

זיו**

New member
בקשה לעזרה

קוראים לי זיו, בן 22 חייל משוחרר מזה כשנה… בילדותי, עברתי מסכת התעללות קשה מצד הוריי ספגתי מכות והשפלות מגיל מאוד צעיר, המצב בבית , נורא הקשה עלי את הריכוז בלימודים עד היום אני לא מסוגל להתרכז בלימודים, או בקריאת ספר למרות שאובחנתי כילד מחונן בגיל 6 יש לי קשיי ריכוז איומים. בגיל ההתבגרות היתה דעיכה מסויימת בהתעללות, וזאת לאחר שהתמרדתי, החלטטתי לא לשתוק להוריי אבל המצב שאליו נקלעתי , גרם לי לחוסר ריכוז חוסר ביטחון עצמי , וחוסר יכולת להתבטא זה התבטא אפילו בגמגום קל, למרות דעיכת האלימות הפיזית והמילולית של הורי נותרו בי משקעים מהעבר, קשה לי עם העובדה שלא סיימתי את הלימודים עם תעודת בגרות אני יודע שאני אינטיליגנט, אבל לא היתה לי אפשרות להיבחן חוסר יכולת הריכוז שלי , מונע ממני להתמקד בלימודים אני יודע שיש לי ליקוי למידה שמפריע לי. עם השנים פיתחתי דפוס התנהגות שמאפיל על מה שעברתי נעשיתי ``שחקן טוב`` החיים שלי מסתתרים מאחרי מסיכה מוצלחת של ליצן אני מצליח להסתיר את האני האמיתי…את הילד העצוב שמסתתר אחרי מסיכות. הייתי רוצה עזרה בהפניה למרכז למידה לליקויי למידה כדי שאוכל להוציא תעודת בגרות בתודה זיו

זיו.

לא שכחתי אותך, חס וחלילה. הפנתי את מכתבך הלאה, כי אין אני רוצה לענות תשובה לא מקצועית. אני מקווה, כי כבר בימים הקרובים, תהיי לי חוות דעת מקצועית בנושא...

תשובה

זיו- ראשית - לגבי למרכזי למידה לליקויי למידה להשלמת תעודת בגרות יש את הבית של תמר. יש את מכללת רום פרט, בת``א, וכן בחיפה. תדבר איתי בצ`אט, או באי סי, ואני אתן לך עוד פרטים. וכן, יש את האתר של עמותת `לשם`, שמיעצים לסטודנטים לקויי למידה. מעבר לזה, התיעצתי לגבי שאלתך עם ד``ר איריס מנור, פסיכיאטרית מומחית לילדים ומתבגרים, עם התמחות מיוחדת בהפרעות קשב וריכוז. לדבריה, כדאי שתתיעץ עם איש מקצוע, דהיינו פסיכיאטר או פסיכולוג, משום שמה אתה מתאר הוא מעבר להפרעת קשב וריכוז או לליקוי למידה, וסביר מאד שקיימות בעיות אחרות שאינן מאפשרות ריכוז.

תשובה לזיו

זיו שלום בנוסף למה שנמסר לך כבר, ייתכן שגם במרכז הארצי של ``ניצן`` שנמצא בת``א יש אפשרות לעבוד עם מבוגרים. בכל מקרה, אני מציעה גם פניה לאיש מקצוע וסיוע נלווה. אם תרצה, פנה אלי באי מייל ואשמח להפנות אותך לכמה מקומות. אני מאחלת לך בהצלחה.

עינת.. :-)

New member
זיו......

כפי שכתב כבר אקס, ``הבית של תמר`` מומלץ בחום להוצאת תעודת בגרות.

למעלה