בקשה לעזרה

בקשה לעזרה

1. ברכב הותקן ציוד אלקטרוני והרכב הוגדר כצף. מה זה אומר בדיוק? האם אי אפשר להתחשמל בנגיעה בדופן הרכב? ומה קורה כשעודים על הקרקע ליד הרכב ונוגעים בגוף הרכב.

2. מה המתח Peak to peak של הפאזות ברשת של 3 פאזות.

3. ברשת DC יש מפסק אוטומטי שקופץ בצריכת יתר של הזרם (לא Circuit braker) - איך זה נקרא באנגלית?

תודה מראש

וסליחה, שכחתי עוד שאלה

יש לי גם יחידה שבודקת את הבידוד בין הפאזות, מה הערך בקילואוהם שרצוי לקרוא שמראה שהבידוד תקין?
&nbsp
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
הגדרת מקור מתח כ"צף" אומר שאין ארקה לאדמה

משמעות הדבר היא שהוצאת מתח עם כבל החוצה עלולה ליצור הפרש מתח בין רכב לאביזר בקצה הכבל ומגע באביזר וברכב עלול להיות מסוכן לכן צריך אביזרים עם "בידוד כפול" הנושאים סמל ריבוע בתוך ריבוע או שימוש ב" מתח נמוך מאוד" עד 50v

צר לי שאני מקשה, אבל בהמשך לשאלה הקודמת.............

כמו שאמרתי ברכב מותקנת מערכת חשמל תלת-פאזית, עם שנאי בידוד
המערכת גם כולל מכשיר לגילוי בידוד הארקה.
בידוד בין מה למה היא בודקת (האם זה בין אחת הפאזות וה-0?)
והיצרן אומר שערך הבידוד צריך להיות מעל 23 קילואוהם. זה לא מסתדר לי עם התשובות הקודמות, משום מה זה נשמע ערך מאד נמוך

קצת הסבר בבקשה

תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
אם באמת תרצה חו"ד רצינית תעלה לכאן או בפרטי את כל המערכת

כי כך לדון כל פעם על חלק נפרד אין כל טעם כי כל שאלה תעורר עוד ועוד עד שתלמד את כל תורת החשמל - (650 שעות לימוד לחשמלאי עוזר, ואחר כך עוד כהנה וכהנה למוסמך,,,)
לגבי המכשיר בתמונה - זה מוניטור למערכת חשמל לא מאורקת והוא מוציא אזהרה לקראת חשד לדליפה אפשרית בבידוד ע"י בדיקת רמת הבידוד,
התקן למבנים המחוברים לרשת החשמל הנו:
בדיקת הפעלה 1.5 מגאום
בדיקה חוזרת 0.25 מגאום
במכשיר 0.5 מגאום
התקן מתחשב ביכולת הרשת לספק מתח וזרם לנקודת התקלה ולכן מחמיר מעבר למה שנדרש מיחידה עצמאית שהסיכון ממנה פחות בהרבה כי במקרה תקלה סביר שהגנה אחרת תפעל וכן שבמקרה קצר אספקת המתח תפסק מחוסר יכולת לספק את המתח והזרם הדרוש,
בחדרי ניתוח עם זינה צפה המינימום לרמת בידוד הנו 50KΩ
בכל מקרה שאל את היצרן שנית,

רשר - מצו"ב שרטוט שכמתי של המערכת, ואני מאד

אעריך קבלת תשובות רציניות לשאלות.

ורק רקע, אני איש זרם חלש כ-40 שנה וזרם חזק למדתי רק בבית ספר, וזה היה מזמן
ובגילי הזכרון כבר לא מי יודע מה, אז בבקשה בלי ציניות.
אגב לגבי התנגדות בידוד קבלתי מהיצרן שנדרש מעל 23 קילואוהם (שזה זליגה של 10 מיליאמפר) - לא זה לא ממש ברור.

רשר

Well-known member
מנהל
אין בסרטוט כל חדש לגבי ההסבר המילולי - כך נראה בדמיוני

לכן אין לי כל תובנה חדשה מעבר למה שכבר נכתב, התכנון נכון ומקובל בתעשיה,
התנגדות בידוד של 23KΩ הנה דבר קל להשגה בכל חוט טלפון תוצרת עזה אז בוודאי במערכת מסודרת שתוכננה ונבנתה באופן מקצועי (אני בעבודה לא מוצא פחות מ 100KΩ בלי כל מאמץ מיוחד וזה באתרים רטובים), לכן תקבל מעט מאוד התראות סרק,

לגבי ההגנה על שלוחת הזרם הישר - אין שם אחד לאמצעי הגנה אלקטרוני אלא שם גנרי של יצרן או שם הנובע מחלק פעיל במערכת ההגנה לדוגמה
https://www.google.co.il/search?q=d...UIBigB#tbm=isch&q=dc+motor+protection+circuit

אגב מנסיוני עם ספק מוגן למנוע קוי של יצרן מסוים בבדיקת קצר הספק המוגן המשיך לספק את הזרם הנומינלי לקצר בלי להתרגש כלל (לכן היה קשה לאתר את התקלה בקו) כך שניתן לתכנן כל דבר

למעלה