בקשה לעזרה:

guysoffer

New member
בקשה לעזרה:

הפרסום המקורי בפייסבוק, אבל חשבתי שאולי תוכלו לעזור:

לצורך פרויקט מחווה לחסיד אומות העולם, אלכסנדר גלסברג, אנו מחפשים עדים לפעילותו בצרפת בתקופת מלחמת העולם השנייה ולאחריה. האב גלסברג, כומר קתולי ממוצא יהודי, עבד בין השנים 1942-1944 באזור ליון בשמו המלא, ותחת השם אלי קורווין באזור מונטובאן. בין השאר הוא הקים את ארגון "הידידות הנוצרית" שפעילותו בו אפשרה לו להבריח ילדים ממחנות המעצר של וישי; ארגן ניירות מזויפים ליהודיי צרפת ולפליטים יהודים; ייסד את הנהלת מרכזי הקליטה (D.C.A) במסגרתה הוצאה מאות יהודים ממחנות למעצר באזור ליון; ועבד עם המחתרת הצרפתית של מחוז טארן גרון. לאחר המלחמה עבר האב לפריס והקים את "המרכז להכוונה סוציאלית" (C.O.S), שהעניק סיוע לניצולים. האב (בתמונה) נהג ללבוש גלימת כמורה חומה והרכיב משקפי קרן עבים, דיבר יידיש שוטפת ועבד בצמוד לנינה גורפינקל ונינון וייל. אם אתם מכירים מישהו שהכיר את האב, עבד איתו במחתרת, ניצל בזכותו מהנאצים או הסתייע בו בשלב זה או אחר.

אנא הגיבו פה או במסר אישי אם יש כל דבר שאתם יכולים לתרום. גם רעיונות איפה לפרסם ואיך יתקבלו ברכה.
אם זה מותר, אני יכול גם לפרסם טלפון ומייל, או לשלוח אותם במסר.

תודה,
גיא.
 

friend9

New member
קצת ספרים, ועצה אחת

רשימה לא מלאה של ספרים על הכומר גלסברג, וספרים שהוא עצמו כתב.

אלכסנדר גלסברג : כומר, יהודי / לוסיאן לזר. 1991. המקור בצרפתית.

Alexandre Glasberg, 1902-1981 : Pretre, resistant, militant / Christian Sorrel. 2013.
אותו סורל כתב עוד על הכומר.

Le jongleur du Notre-Dame, ou, les tribulation d’un abbe juif dans le “siecle de refugies” / by Julie Bertuccelli … et al. 1997.

Homage a Alexandre Glasberg : cure de Leribosc et resistant. 2009.

Alexandre Glasberg / by Abbe Glasberg. 2008.

Vers une nouvelle charte sociale : l’espoir palestinien / par l’abbe Alexandre Glsberg. 1948.

הכומר כתב גם כמה ספרים על עלייה בלתי חוקית לא"י בזמן הבריטים.

והחשוב ביותר: לפנות אל מחלקת חסידי אומות העולם, ביד ושם. יש להם חומר כתוב לרוב, על כל אחד מן החסידים האלה: רשימות, עדויות, צילומים, ועוד ועוד. ניתן לתאם פגישה, אם יקבלו הסבר על מה שמעניין אותך.
 
למעלה