בקשה לעזרה

עינבל ל

New member
בקשה לעזרה

שלום.
שמי עינבל ואני סטודנטית לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.
אני עורכת מחקר שעוסק בפורומים, ואתם אלה שיכולים לעזור לי לסיים את התואר

אם אתם מגדירים את עצמכם כמשתתפים קבועים בפורום,
אשמח אם תוכלו להקדיש מספר דקות ולענות על שאלון קצר ופשוט (מצורף קישור למטה).
תודה!

קישור לשאלון

nukke

New member
מגדר?!?!?!

האמת, כסטודנטית בפתוחה וכגולשת בפורומים חשבתי לפרגן.
כשראיתי שהשאלה הפותחת היא על מגדר בכלל שמחתי. סוף סוף יצאנו מהדיכוטומיה של גברים ונשים! לפני שפתחתי את אפשרויות הסימון תהיתי איך תתגברי על בעיית חוסר המיצוי שבאופן טבעי מתעוררת כשמעוררים את סוגיית המגדר: גבר, אישה, טרנסג'נדר/ית, טרנסקסואל/ית, קוויר/ית, אחר/ת, פרט/י____?
אה, לא. השתמשת במילה המגניבה, אבל נשארת עם הדיכוטומיה גבר/אישה.
יופי.

down under

New member
נכון מאוד, המחקר מפספס 89% מהאוכלוסיה

בכך שהם מבצעים דיכוטומיה לזכר ונקבה בלבד.
89% מהאוכלוסיה הם טרנסג'נדרים, טרנסקסואלים, קווירים וווירדים. חבל,
באמת חבל לפספס פלח אוכלוסיה כל כך נרחב.

nukke

New member
אם המחקר בוחר לשאול על מגדר אז הוא מפספס.

אם המחקר היה בוחר לשאול על מין, אז לא.

down under

New member
תקני אותי אם אני טועה

כמעט כל או אפילו בלי המלה כמעט המחקרים בעולם בתחום של התנהגות אנושית מבצעים חלוקה למגדר זכר ונקבה. הלא כן?

כל הקווירים, הווירדואוו'ז, טרנסג'נדרים וטרנסקסואלים מהווים הרבה פחות מ-2 פרומיל מאוכולסיית העולם.
לא מדבר על הומואים ולסביות ש-95% מהם ומעלה מגדירים את עצמם בהתאם למין הביולוגי, כלומר לסבית כמעט תמיד תגדיר עצמה נקבה והומו יגדיר עצמו זכר.
לכן נשארנו עם משהו כמו 2 פרומיל מהאוכלוסיה.
באף מחקר כללי, לא מחקר ספציפי על קווירים, לא מתייחס לכזו כמות זעומה ואפסית ולכן הדיכוטומיה לזכר ולנקבה היא הגיונית.

nukke

New member
אתה טועה.

כמעט כל או אפילו בלי המלה כמעט המחקרים בעולם בתחום של התנהגות אנושית מבצעים חלוקה למגדר זכר ונקבה. הלא כן?

לא. כמעט כל המחקרים בעולם, להוציא את אלה שיוצאים ממחלקות ללימודי מגדר/ לימודים קוויריים מבצעים חלוקה למין זכר או נקבה.

מין - הבחנה ביולוגית ומקובלת, אם כי גם עליה ניתן לערער, כשהערעור אכן מתייחס לפרומיל מהאוכלוסיה (אינטרסקסים, בגדול).

מגדר - הבחנה חברתית התנהגותית שבין היתר מערערת על הדיכוטומיה החברתית גברים-נשים (ולא זכר נקבה). בקרב אוכלוסיות וענפים שונים שרוצים לצאת מגניבים/ מתקדמים/ משכילים/ וואטאבר נוהגים לבלבל ולהתבלבל, להשתמש במונח מגדר אבל בעצם להתכוון למין.
אם במחקר עסקינן, הרי שמראש עורכת המחקר מדירה את אלה שההגדרה "מגדר" זרה להם. בניגוד לג'נדרקווירים למיניהם, נראה לי שיש פלח די גדול באוכלוסיה נטול נקודות זכות מהפקולטות למדעי החברה, הרוח והאמנויות ושאינו קורא ספרים של רסלינג להנאתו.

down under

New member
לא הבנתי את הסיפא של דבריך, אני רציני

ולא סרקאסטי.
את החצי האחרון של הפסקה האחרונה. זו שמתחילה במלים "אם במחקר עמוס קינן, אופס, עסקינן".
אשמח אם תבהירי את דבריך, תודה.

nukke

New member
בקיצור

הבחורה רצתה לסנן/ לשאול על מין.
היא שאלה על מגדר מסיבה לא ברורה.
אני חפרתי.
זהו.

למעלה