בקשה לעזרה

ronnie 123

New member
בקשה לעזרה

שלום לכולם, סיפורי בקצרה - לפני כחצי שנה התחלתי לבדוק סיבות לאי פריות, התגלתה ציסטה, ובינואר נותחתי בלפרסקורפיה, וניתנה אבחנה של אנדומטריוזיס. לאחר הניתוח קיבלתי זריקת לוקרין לשלושה חודשים.שבערך לפני חודש רשמית ההשפעה הסתיימה. שאלתי - למי שיכול לתת הצעה - האם רצוי ללכת לרופא פוריות המתמחה באנדומטריוזיס? ובמידה וכן, אני אשמח לקבל המלצות על רופאים באיזור המרכז (אני מקרית אונו)

בהחלט רצוי

המומלצים של הפורום הם : שולמן, משיח, זיידמן ושיף. כולם מקבלים באזור המרכז.

ronnie 123

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה ../images/Emo13.gif

שאלות נוספות - למעט משיח ששמעתי עליו (שהוא מומלץ אך "פורמלי" יחסית), האם את יודעת לתת לי שמות פרטיים? אני במאוחדת, האם את יודעת איך הם מקבלים?

זואילי

New member
הי רוני

פרופ' דניאל זיידמן, פרופ' אדריאן שולמן, וההמלצות שלי - פרופ' איל שיף, ד"ר שי אליצור. אין לי מושג אם הם מקבלים ממאוחדת. בהצלחה

קצת תשובות...

שולמן מקבל בבי"ח מאיר או פרטי בת"א (לא זוכרת שם פרטי). אייל שיף, מקבל פרטי בת"א. זה מה שאני יודעת. עוד מעט יכנסו בנות אחרות שיודעות אולי יותר פרטים.

ronnie 123

New member
אוקי.. תודה

ומבחינת פרוצדורה - (אם אתן במקרה יודעות) הרופא המנתח אמר לי בעיקרון שעדיף IVF אבל מבחינת אילוצי קופת החולים לא יאשרו IVF לפני שמנסים הזרעות. מהידע שלכן, קופות החולים מאשרות הזרעות פרטי? יאפשרו לי להתחיל ישר IVF (להיכנס להריון לפני שהאנדו שוב תפריעה..) אני מתנצלת על כל השאלות שלי, אני פשוט קצת אובדת עיצות

מה מצב החצוצרות?

אם החצוצרות תקינות לא נראה לי שיאשרו IVF ללא הזרעות קודם. אבל אם יש לך המלצה מהרופא אז אולי כן יאשרו לך. למה הזרעות פרטי? הזרעות יאשרו לך לדעתי ללא כל בעיה.

ronnie 123

New member
הרופא המנתח ...

בעיקרון הרופא שניתח אותי המליץ להגיע מהר ל- IVF, אבל אין לי המלצה כתובה ... מבחינת הזרעות פרטי- ברור לי שיאשרו לי בקופה, אבל איך הפרוצדורה עובדת אם אני בוחרת ברופא פרטי? (ובעיה נוספת שיש לנו שאני ובעלי בשתי קופות נפרדות)

תבקשי ממנו שיכתוב

לך המלצה להתחיל ישר בIVF. אין לי מושג איך מתנהלת הפרוצדורה עם רופא פרטי.

ronnie 123

New member
מהידע הכללי שלך..

את יודעת אם כדאי באמת ישר לקפוף ל-IVF, או לתת צ'אנס להזרעות?

באמת שאני לא יודעת מה להגיד לך

מצד אחד ב IVF הסיכויים יותר גדולים אך מצד שני ההורמונים שמקבלים יכולים להחמיר את מצב האנדו. אולי כדאי כן לנסות קודם 2, 3 הזרעות. אני כרגע מנסה הזרעות.

ronnie 123

New member
אכן, זו באמת דילמה

אם מותר לי לשאול עד כמה האנדו שלך "מתקדמת" האם נותחת וכדומה? לי אישית היו בנוסף לסיצטה אחת היו הידבקויות שהוסרו.. וגם קצת התיישבו על מערכת השתן.

מותר לשאול ../images/Emo13.gif

אובחנתי כדרגה 4. עברתי שני ניתוחים בשנתיים האחרונות, הוסרה ציסטה, מוקדים באזורים שונים באגן וכמובן הידבקויות. החצוצרות תקינות לכן אני מנסה קודם הזרעות.

ronnie 123

New member
../images/Emo13.gif

זו פעם ראשונה שאני רואה מספרים כדרגות, אז למעשה אין לי מושג כמה אני. למה שני ניתוחים? לא הספקת להיכנס להריון לפני שהיא התקדמה שוב, או שזה לא היה בכלל בתוכנית שלך? הרופא שלי אמר שבעיקרון חודש אחרי הלוקרין, לאחר שהמערכת חוזרת לתפקד מתחילים התערבות הזרעה/IVF

עברתי 2

כי הראשון לא היה מוצלח, לא ניקו כמו שצריך וסבלתי מכאבים יותר מאשר לפני הניתוח. לא ניסיתי קודם להיכנס להריון, רק עכשיו התחלתי בנסיונות, הזרעה אחת שנכשלה.

ronnie 123

New member
אוקי...

הגישה של המנתח שלי היתה לא נקות את הרוב, אבל לא 100%, רק שלא תפגע הפעילות של השחלה. אני מקווה שיצא בסדר. האם קיבלת גם לוקרין? ובמידה וכן, מתי התחיל אצלך המחזור?

קיבלתי את כל סוגי הדיכויים ../images/Emo13.gif

אחרי הניתוח הראשון קיבלתי 9 חודשים זריקות דקאפפטיל ולפני הניתוח השני קיבלתי לוקרין. לא חיכיתי לקבל מחזור לאחר הלוקרין, כשתמו 3 חודשים המשכתי מייד לגלולות ברצף עד שהפסקתי והתחלתי בנסיונות.

ronnie 123

New member
מה שנקרא הסיפור שלא נגמר

בכל אופן, תודה על האינפו.. והמון בהצלחה בתהליך

זואילי

New member
בדוח הניתוח שלך

האם רשום לך שבוצע מעבר צבע בחצוצרות והכל תקין? אם לא, אז הייתי מציעה לך לעשות צילום רחם לפני הכל. אין לי מושג איך זה עובד בקופ"ח שלך אבל בכל קופה אפשר להילחם. יש לך איזה ביטוח משלים של הקופה? לפחות בכללית - ברגע שאת רוצה לעשות טיפול בפרטי - אין שום דבר שעוצר אותך. הביטוח המשלים מברר אם יש לך זכאות לטיפול, את משלמת את חלקך לבית החולים הפרטי וכל השאר זה מול הרופא שבחרת. (ב IVF) אם בכל זאת יקשו עלייך ויחייבו אותך להתחיל בהזרעות אז תבקשי סיכומי טיפול בכתב.

למעלה