בקשה לעזרה

ביאנה

New member
בקשה לעזרה../images/Emo24.gif

מבקשת מכל מי שיכול לצטט לי חלקים מספרים על ילדים בשואה כמו הילדים מרחוב מאפו, שהציטוטים מתארים את החיים בגטו, בעיקר של הילדים עצמם תודה ביאנה

ביאנה

New member
מוסיפה עוד משהו לבקשה...

גם שירים על ילדים בשואה יעזרו מאוד שירים שילדים כתבו או שמישהו כתב על הילדים אני מאוד צריכה את זה תודה מראש ביאנה

הייזל

New member
אני לא יכולה לצטט

אבל יש את "מוכרי הסגריות מכיכר שלושת הצלבים" שהוא מאד דוקמנטרי ומספר על חבורה בעלת גודל משתנה של ילדים בזמן השואה כשהם עובדים בצד הארי מול איני החיילים הנאצים וגם מתחבאים בחלק הארי.

ביאנה

New member
זה לא ממש עוזר לי...

אני יודעת שישי ספרים כאלה ואחרים אני צריכה ציטוטים ספיציפית לא תהיה בעיה עם ציטוט אם רק תגידי מאיפה לקחת את זה ומי הסופר וגם שירים- אם יש לכם אחים\אחיינים קטנים יש ספר "מגוון" או "חלונות" בספרות ותמיד יש שם סיפורים ושירים על השואה ביאנה

Crazy_Bitch

New member
מה שמצאתי

ציטוט מ:"כתונת איש המחנות"- אבנר טריינין ולא קנאו בו האחים על כתנת הפסים, שבה הלבישו גם אותם כשהורדו מן הפסים." זה מה שיש לי כרגע, אמנם לא כל כך על ילדים... בכל מקרה, יש סיפור אחד שאני זוכרת, קוראים לו "המפתח" והוא ממש יפה!! ואחרי שאתמול הייתי בבית אנה פראנק בהולנד, את יכולה להעתיק כמה קטעים מהספר. יש גם אתר: www.annefrank.nl

אל בין הגדרות/ שרה נשמית

שולה ואמה באו לגטו. הגיעו ימים קשים. המצוקה גברה והלכה. דבר לא נשאר מדירתן ברחוב מאפו. זו הפעם הראשונה בחייה שמרת ויס נזקקה למתנת בשר ודם. נאלצות היו ללבש בגדים בלואים, שקבלו מן העזרה הסוציאלית. בוקר בוקר היתה גברת ויס אצה לעבודתה. כאשת רופא נתנה לה עבודת חובשת. בעבודה זו פרנסה בדוחק את עצמה ואת שולה. אחרי יום עבודה מיגע, היתה חמוקת רצוצה לחדרה אשר בקצה הגטו, כדי להכין דבר אוכל לביתה, לכבס ולהטליא את בגדיהן. לעתים תכופות היו מעירים אותה משנתה בלילות: פעם אל תינוק חולה אנוש, פעם אל פצוע, שהובא לגטו, ופעם אל אשה המתהפכת הציריה. מרת ויס היתה שוכחת את עיפותה, את כביה וממהרת להושיט עזרה. שולה נתבגרה במשך השנה. היא כבר למדה לסדר חדר, לכבס ואפילו לבשל. שולה התחילה לעבד גם מחץ לבית. פעמים היתה עוזרת על יד אמה, שוטפת במרפאה רצפות וכלים, מכבסת תחבושות. ע ערב, משהצליחה לחזור הביתה לפני אמה, היתה מעלה אש בכירה, בל לעתים תכופות לא נמצא בחדר אף קיסם עץ. אז היתה מטאטאה את החדר ועולה על מטתן האחת, מקפלת תחתיה את רגליה ושוקעת במחשבות. שולה אהבה לחלום, להפליג בהזיות: הנה היא מלווה את אמה אל חולה אחד, הן מגישות לו עזרה, חובשות את פצעיו, מאכילות אתו..החולה הוא זק. אין רואים עוד זקנים בגטו. פתאום קם זקן ממשכבו, הוא הולך וגדל לעיניה של שולהץ ראשו מגיע כבר עד התקרה. והנה גם התקרה נפתחת לפניו. הזקן הפלאי מושיט לה את ידו ובה טבעת. קולו של הזקן נשמע ואינו נשמע, כמתוך נפשה של שולה ידבר: -שחורה הטבעת, לא ברק ולא הדר, אך אל תשימי, בתי, לבך לדבר. טבעת פלא היא ובה תנצחי את כל אויביך- כך אמר הזקן ונעלם. שולה עונדת את הטבעת לאצבעה, מרת ויס לא ראתה דבר. אוספת היא כליה וממהרת לצאת. שולה הולכת אחרי אמה ומחייכת: "אמי יקירתי, אין את מעלה אפילו על דעתך מה עתיד להתרחש פה בעוד כמה דקות מספר" (מתוך " הילדים ברחוב מאפו", נלקח מ"דרך המילים ספר ג´) אם את רוצה את ההמשך אז יש עוד איזה עמוד אחד...אני אעתיק לך אותו.. לה לה לה לה

borit

New member
ספרי ילדים המתארים את הגיטאות

את מוזמנת לספריות, יש שפע... משרה נשמית, אורי אורלב, בת-שבע דגןורבים אחרים.

ביאנה

New member
אני יודעת!

אני יודעת מצוין שיש המון ספרים כאלה, אבל הם לא בהישג ידי כרגע ולכן ביקשתי מחברי הפורום לצטט לי אם יש להם ספרים על הגטו והשואה בכלל כנראה שלא הבהרתי את עצמי ביאנה

borit

New member
לצטט?

האם את מתכוונת קטעים שלמים מהספרים או רק מקור שם ספר , מחבר, שנה ומו"ל?

ביאנה

New member
אני מתכוונת כמה משפטים מתוך

חלק בספר שמתאר את מצבם של ילדים בשואה אבל זה כבר לא רלוונטי, סיימתי את המשימה הזו. תודה בכל זאת למי שעזר ביאנה

למעלה