בקשה לעזרה בפענוח

דדיחתם

New member
בקשה לעזרה בפענוח

שלום, אבקש עזרה בפענוח, וזו מלאכה לא קלה. בהתייחס למה שכתבתי פה לא מזמן - http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=325&msgid=87721946&FlagSybase=1 - ביקרתי לאחרונה אצל דודניתו של סבי וראיתי אצלה את סידור התפילה של סב סבי, יצחק חטם, שהיה רב. מה שמעניין ומרגש במיוחד הוא דברים שהוא כתב בהתחלה - רישום לידות ילדיו. הבעיה היא שהוא כתב את זה לא כל כך ברור. אם זה רלוונטי מבחינת סגנון הכתיבה, הוא נולד באיסטנבול ולמד שם רבנות. חלק ממה שהוא כתב אפשר להבין וחלק קשה. כמובן שהידע האישי מאוד עוזר. אעבור שורה שורה ואכתוב מה שנראה לי שכתוב: שורה ראשונה : 5612 (=1852, ובזכות זה אני יודע את שנת לידתו) - זכר נולדתי (שימו לב שהת' שלו נראית כמו ד') בן? זכר יצחק... שורה שניה : 5639 (=1879) ____ כ"ה סיוון? שורה שלישית : 5642 (=1882) רבקה (אני פשוט יודע שביתו רבקה הייתה כנראה הגדולה) ... שורה רביעית : 5649 (=1889) : השורה לא ברורה. זו השנה בה נולד אב סבי, אברהם, אך אינני מצליח לקרוא את שמו או דברים אחרים מהשורה. 5653 (=1893) - זה לא כ"כ ברור אך לדעתי השם הוא אסתר - כי אני יודע שנפטרה בשנה זו, ורוב האותיות מתאימות. י"ג אדר? 5656 (=1896) - לא ברור. בתודה מראש, דדי

דדיחתם

New member
יש בעיה עם שאר הדפים עם מה שהוא כתב

ועדיף שאת השאר אני אסרוק (הבעיה היא שגם הצילום של הספר ממכונת הצילום לא משהו) ואז אעלה. בינתיים מצרף את תמונתו ותמונת אשתו השניה. לאחרונה גיליתי את צאצאיו מאחת מבנותיו הגדולות (לדעתי זו שנולדה ב-1879), סוזאנה, שנולדה בבולגריה אך התחתנה בטורקיה ורק חלק מהמשפחה שמר איתם על קשר. בעזרת אתרי אינטרנט שונים הצלחתי ליצור איתם קשר - לפני שבוע ביקרתי אצל נכדה הקטן שגר בארץ, והיום דיברתי בטלפון (בקושי כי הם בקושי יודעים אנגלית) עם נכדיו הגדולים. אחד מהם אמר לי לדבר עם בנו שיודע אנגלית טוב. אדבר איתו וכך אכסה את הענף הזה, שעד לאחרונה לא היה ידוע לי כלל. מעניין שלאב סבי היו די הרבה אחים ואחיות, אך ילדיו חשבו שיש לו רק שתי אחיות ולא שמעו על האחרים.

דדיחתם

New member
אנסה לצרף עוד אך לא מאמין שתצליחו

ניתן להבין משהו חוץ מאת השנים?

Sadetsky

New member
איכשהו זה לא מספיק.

אני רואה בשורה שמיוחסת לאברהם את השם - ניסן- ולא בטוחה שזה נכון. מה שנראה כמו רבקה לא בטוח שזה רבקה כשהאיכות של המסמך גרועה. לפעמים אנחנו רואים בעיני רוחנו ובמחקר - אסור שזה יקרה. תארגן צילום בפוקוס. אתה מכיר את מאגר השמות מאיסטנבול? יש שם הרבה חטם (HATAM), זה תרגום של ארכיבי טורקי.

דב הכהן

New member
פיענוח חלקי בשל הטשטוש

שלום דדי אנא נסה להשיג/להציג סריקה ברורה יותר. להלן מה שניתן לקרוא למרות איכות התמונה: "5612 אנכי נולדתי ר"ח אדר יצחק רפאל חאטים 5639 מירקאדה [שם אישה] כ"ה (?) סיון 5642 רבקה (?) שבט 5649 (שם מטושטש) טז תמוז אברהם חאטים נר"ו 5653 אסתר יא (?) אדר 5656 סופי יט טבת" עוד כמה הערות: משפחת חאטים (Hatem) היתה ידועה ועניפה באסתנבול. אחד הענפים הידועים יותר הם ילדיו של הגביר חיים יצחק חאטים, שנפטר באסתנבול ביום יט בטבת תרכ"ח, בהיותו בן 46. שם אמו: קלארה. כנראה היה נשוי פעמיים. מאשתו הראשונה, קאדין, נולד בכור שלמה חאטים (בכור הוא גם חלק משמו). שם אשתו השניה: לאה. לאה נפטרה בת 76 שנה, בשנת 1902. מאשתו השני היו לו שלושה בנים ובת: נסים מנחם חאטים, ישעיה חאטים ורפאל חאטים ווידה. נסים מנחם נפטר בן 70 בתחילת 1912. ישעיה נפטר בן 70 בשנת 1917. רפאל נפטר בן 68 בשנת 1920. וידה התחתנה עם אליעזר רוסו ונפטרה בת 68 בשנת 1917. לגבי פיאדה (או פיאדי): בסוף המאה הי"ט, רב העיר פלובדיב, בולגריה, היה הרב רחמים בן ישראל פיאדי, שתרגם ופרסם מספר פיוטים מעברית ללאדינו. שבוע טוב, דב הכהן

דדיחתם

New member
ואווו!!!!!!!!

ממש תודה, דוב! אתה ממש מאגר מידע, אוצר בלום! אני ממש נרגש, כי אני צאצא של רחמים פיאדה (אביה של סבתו של סבי), ואכן שמעתי מצאצאיו שהוא היה הרב הראשי של פלובדיב, אך לא מצאתי לזה סימוכין עד כה (האמת היא שלא חיפשתי מספיק ברצינות), ממש תודה וכל הכבוד! זה גם מאשש את מה ששמעתי וגם עכשיו אני יודע דור אחד למעלה - כי ממש לא ידעתי ששם אביו היה ישראל! אודה לך על כל מידע נוסף לגבי רחמים פיאדה - איפה התפרסמו הפיוטים ומתי, ואיפה אפשר למצוא כל מידע אודותיו. לגבי הפענוח של חטם - שוב, כל הכבוד, כי זה אכן לא קל לקריאה, ובקרוב אצרף גרסה מובנת יותר. כל הכבוד שהבנת את הכתב. האם זה כתב רש"י ? 1. האם זה שכתוב "יצחק רפאל חטם" אומר בוודאות מלאה ששם אביו של יצחק היה רפאל? אני שמעתי שאביו נקרא דווקא אברהם. 2. אכן הגיוני ששמה הוא מרקאדה, משום ששוחחתי עם נכדה והוא אמר שאולי שמה הוא מרקאדה, משום שנכדתה הגדולה שנפטרה אחרי לידתה נקראה כך. 3. אכן מדובר ברבקה. 4. מהם ראשי התיבות נר"ו ? ולמה שיהיו שני שמות בשורה אחת? ייתכן שמדובר בתאומים? אני שואל, כי ידוע לי שהיה אח נוסף שגר בז'נבה, ולא מצאתיו ברשימה. 5. אכן מדובר באסתר. 6. אכן מדובר בסופי, כל הכבוד. מעניין שחלק מהשמות הם עבריים וחלק לועזיים. תודה על המידע אודות משפחת חטם/חאטים. לא שמעתי אודות גביר זה, ואשמח לקבל כל מידע נוסף אודות משפחה זו והמקורות הקיימים, משום שגם אני שמעתי שהיא משפחה ענפה ועתיקה, ואני מנסה למצוא את הקשר של יצחק, סב סבי, לשאר ענפי משפחה זו, וזה לא קל. לפי גילו של חיים יצחק שציינת, הוא צ"ל בערך בגילו של אביו יצחק חטם שאני צאצאו. ממש ממש תודה דדי

דדיחתם

New member
לגבי מס' 4

אני יודע שהבן של האח בז'נבה ביקר בארץ פעם אחת, ואמרו לי שהוא היה דומה שתי טיפות מים לסבא רבא שלי, אברהם. זה מחזק אולי את השערתי שמדובר בתאומים.

למעלה