בקשה לעזרה - אמפנדס ;-)

rubin

New member
בקשה לעזרה - אמפנדס ;-)

שלום לכולם, תמיד מציצה מהצד ועכשיו החלטתי להצטרף. אשמח אם תוכלו לתת לי מתכון לאמפנדס תודה
 
בקשר לאמפנדס

קושוש כבר נתנה כאן מתכון לאמפנדס ומילוי לאמפנדס (גם רון נתן). כדי למצוא את זה פשוט תקישי במנוף החיפוש את המילה אמפנדס וזה יעלה לך את המתכונים שהם נתנו. בהצלחה (-:
 

Lord_of_Code

New member
מתכון: אמפנדס + ברוכה הבאה

מתכון: אמפנדס רכיבים: לבצק: 2/3 2 כוסות קמח 2 כפות אורגנו יבש 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות 1/2 כוס מים קרים 1/2 כפית מלח למילוי: 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס``מ 2 כפות שמן 1/4 כוס בצל קצוץ 1/4 כוס פלפל אדום קצוץ 1 עגבניה קצוצה 2 כפות צימוקים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף רסק עגבניות 1 כף זיתים ירוקים כבושים, קצוצים 1 שן שום קצוצה 1/2 כפית כמון 2 כפות פירורי לחם להברשה: 2 ביצים טרופות טרופות 1/2 כוס מים אופן הכנה: 1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והאורגנו בקערת מערבל. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת גרגירית. ממיסים את המלח במים ומוסיפים לקערה בהדרגה. מעבדים עד שהמים נספגים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל 30 דקות לפחות. 2. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהעוף מוכן (כ 5 דקות). 3. מעבירים את התערובת למעבד מזון וטוחנים לתערובת גסה. מוסיפים את פירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מכניסים למקרר לשעה לפחות. 4. מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס. 5. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים ל 32 חתיכות שוות. מרדדים כל חתיכה לעיגול בעובי 1/3 ס``מ. 6. מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול. מערבבים את הביצים והמים ומורחים על שולי הבצק. מקפילם כל עיגול לחצי ומהדקים את הקצוות. דוקרים כל אמפנדה במזלג, כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה. 7. מניחים את האמפנדס על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ואופים במשך 25 דקות או עד שהאמפנדס מזהיבים. הערות: מקור המתכון: www.ynet.co.il הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

דפדפ

New member
אמפנדוס

לי יש מתכון בלי בשר שקיבלתי מארגנטינאית. בצק: 4-5 כוסות קמח 1 כוס שמן 1/4 1 כוס מים 2 כפיות מלח מילוי: 3 חצילים 1 קישוא 2 בצלים גדולים 4 עגבניות 3/4 קופסה עגבניות מרוסקות מלח, פלפל 100 גר` גבינת פרמז`ן מגוררת להרתיח מים, שמן, מלח. להוריד מהאש ולהוסיף קמח. ללוש היטב. ליצור כדורים קטנים ולשטחם עם מערוך. לקלוף ולחתוך קטן חצילים וקישוא. להשרות כשעתיים במי מלח ולשטוף. לטגן בצל בשמן עד שזהוב. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות. להוסיף כל החומרים למחבת עם הבצל כולל גבנ``ץ. לכסות ולבשל 3/4 שעה על אש נמוכה עד שמתאדים הנוזלים. למלא בצק בכפית מלית, לקפל כמו כיסונים. למרוח ביצה וקצת גבינ``ץ. לשים על תבנית עם נייר אפיה בלי לשמן. לאפות כחצי שעה עד שזהוב.
 
למעלה