בקשה למנהלים

galats

New member
בקשה למנהלים

תזמינו את הפרופ´ מיכאל הרסגור. הוא מאוד מעניין.

masorti

New member
הוא אחלה. אבל תבקשו ממנו...

להתרחק כמו מאש מנושאים הנוגעים בדת. בשנים האחרונות הוא נעשה אנטי-דתי קיצוני, והוא מנצל כל הזדמנות לדון במקרים הסטוריים שהמוסר-השכל שלהם הוא נגד הדת או הממסד הדתי.

האם אפשר? ../images/Emo141.gif

האם אפשר לדבר על ההיסטוריה של אירופה (שזה תחום התמחותו של פרופ´ הרסגור) בלי להזכיר את הדת ? אגב, העמדה של הרסגור ביחס לדתות (כל הדתות) אינה עניין של השנים האחרונות: הוא היה חניך ומדריך בשומר הצעיר כבר כנער ברומניה (והקומוניסטים הושיבו אותו בכלא על זה, אבל זה עניין אחר). הנכון הוא, שבשנים האחרונות יש יותר תהודה תקשורתית לדעות שלו, וזה קשור לשינויים שעברה התקשורת הישראלית בעשור האחרון (הופעת ערוץ 2, התחנות האיזוריות וכדומה).

masorti

New member
אני שמעתי הרצאות שלו ברדיו...

ובשנים האחרונות הוא נוהג לבחור נושאים המשיקים לדת ומציגים אותה באור שלילי? היתה לו פעם עונה שלמה שהוא עסק ב"ארון הספרים היהודי" והביא סיפורים של יהודים שהתנגשו עם הממסד הדתי בצורה זו או אחרת. (שפינוזה הוא דוגמא קלאסית, ולאו דווקא החריפה שבהן)

aya_bsf

New member
הוא באמת אחלה......./images/Emo68.gif

פעם שמעתי הרצאה שהוא נתן בגליי צה"ל לגבי מקורם של ההמנונים.......של מדינות שונות באירופה.....והיה מרתק.....הוא גם חביב...לא כבד כמו אנשים אחרים שאני מכירה...ולא אנקוב בשמות.....המבין יבין.....

למה

שיהיה כבד אותו לא מעליבים ומלבינים את פניו ברבים כמו אנשים אחרים שאני מכיר שמרביצים ועושים כל מיני דברים לא נעימים ומלבינים את פני האחרים ברבים ברגע שהם שומעים דעה אחרת, אבל את לא את איה נסיכה הלוחמת ברוע טהורה וזכה !!! וכן אנחנו עדיין לא מדברים.....

aya_bsf

New member
וגם בגלל........./images/Emo25.gif

שאני מעדיפה לנשק גברים.....מאשר לדבר איתם........

דדד2

New member
דעתי הקטנונית

פרופסור הרסגור הוא מומחה שאין שני לו בפרטים, ובור גמור (לפחות כך בהופעותיו התיקשורתיות - לא קראתי אף מחקר או ספר שלו) בהבנת תהליכים היסטוריים.

לא בדיוק

הוא מביא את הפרטים כהוכחה לתהליכים והוא בא משיטת מחקר שונה .... שכיום כמעט ולא משתמשים בה ....

Marinette

New member
בסדר, תנו לי להבין

אני מבינה שהרסגור מומחה לענייני מערב אירופה בכלל ולענייני צרפת בפרט? סליחה על הבורות, אני מכירה את שמו וראיתי ספרים שלו, אבל אף פעם לא ´מידרתי´ בדיוק את תחום התמחותו ונראה היה לי שהוא מתעסק בתחומים שונים. בכל אופן, מבחינתי אין בעיה, אם אתם רוצים שאארח אותו אני אפנה אליו ברגע שתהיה רצועת שידור שקשורה לתחום שלו (על המהפכה הצרפתית, למשל? נראה לי שזה לא קשור במיוחד לדת, אלא אם באמת מתעקשים לקשר את זה לדת) . אני לא יכולה להבטיח שהוא יגיד כן, אבל אני אנסה.

masorti

New member
אסביר לך איך זה קשור לדת...

פרופסור הרסגור יספר לך בהרחבה על המלך הנרי הרביעי (נדמה לי) שמלך בצרפת בימי הביניים, והוא מוגדר על ידו כאחד המוצלחים שבהם. אחת מתכונותיו היתה המרת דתו מקתוליות לפרוטסטנטיות ולהיפך כמה פעמים, כדי להתאים את עצמו לנסיבות השלטוניות של אותו רגע. פרופ. הרסגור דואג להבהיר היטב עד כמה היה חכם המלך שעשה מהדת חוכא ואטלולא, ועד כמה אידיוטים היו האנשים שהתייחסו לאמונתם ברצינות יתרה ואף נלחמו עליה. (ועד כמה ניצלו הפוליטיקיאים בציניות את אמונתם של המוני העם) לי זה נשמע כתעמולה לטענות שהדת היא שטות ושהממסד הדתי מסואב.

אכן, אנרי הרביעי ../images/Emo141.gif

האזנתי פעם לתוכנית הזו ונהנתי. אני מסכים איתך לגבי הבוז שפרופ´ הרסגור מפגין כלפי הממסדים הדתיים, אבל גם כלפי הממסדים החילוניים הוא מפגין יחס דומה. לעומת זאת, כלפי ז´אן ד´ארק, שהדתיות העמוקה שלה אינה דורשת הוכחה, לא היו לו אלא מילים טובות להגיד. אז אולי, לצורך העניין, נבחין בין הדת האישית הפרטית, לבין הממסד הדתי ?

ואל זה אני אגיד

hear hear

masorti

New member
לגבי ז´אן דארק..

פרופ. הרסגור מתמוגג לספר שבתחילת המאה ה-20 הכריזה הכנסיה הקתולית שהקדושה שנגלתה לז´אן דארק מעולם לא היתה קיימת. (ענין של בדיקת ארכיונים ישנים של הותיקן) מה אמור לדעתך המאזין הנבון להסיק לגבי קיומם של קדושים והתגלויות דתיות?

התבוננות במבנה התחבירי של המשפט ../images/Emo41.gif

התבוננות במבנה התחבירי של המשפט תלמד את המאזין הנבון, שנושא המשפט הוא הכנסייה הקתולית. נמצאת מחזק את דבריי, למרות שספק אם לכך התכוונת.

למעלה