בקשה למידע

אמא וי

New member
בקשה למידע

שלום, אני אמא לילד בן 5 שאובחן לאחרונה כבעל לקות שפתית (תכנון והגייה) וכסובל מהפרעת קשב וריכוז. הומלץ לנו טיפול בנוירופידבק. אנו גרים בגבעתיים ועל כן אשמח אם יש למישהו מידע על מטפלים בשיטה זו, האם היא באמת מחליפה את הצורך בריטלין? ועוד שאלה - האם נהוג לתת ריטלין כבר בגיל כזה?! תודה לעזרתכם ורד

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הייתי שמחה לדעת היכן אובחן בנך והאם הוא מקבל טיםפפולים מסורתיים המקובלים בגיל טרום בית ספר כגון יפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, עיצוב התנהגות וכו'. בנוסף האם הוא מבקר במסגרת חינוכית המתאימה לצרכיו? איני יודעת מי מפנה לביופידבק בגיל כה צעיר וזה קצת תמוה. לא שאני נגד ביופידבק (אני גם לא בעד) כי פשוט איני מכירה את השיטה ולא ניסיתי אותה. עם זאת כבלת נסיון מקצועי בתחום החינוך המיוחד אני עדיין בעד עבודה שיטתית ומסודרת עם טיפולים פרארפואיים. לגבי טיפול תרופתי בגיל הרך, לפעמים יש צורך לתת טיפול תרופתי גם מגיל 3 תלוי במקרה ובילד עצמו. זה מאוד אינדיבידואלי. צריך לקחת בחשבון שהגיל הרך הוא שדה הזדמנויות עצון לטיפול ושיקום שלא תמיד מתאפשר אחרי גיל 6 (נכון שניתן לשנות הרבה אפילו עד גיל 96, אבל בכל זאת לגיל הרך יש את הייתרונות העצומים שמאפשרים לילד התחלה טובה יותר של החיים האקדמיים.

דליה.ד

New member
מתנצלת על המקלדת המטומטמת שלי

שמוסיפה או משמיטה אותיות להנאתה

אמא וי

New member
שלום דליה

ראשית תודה על תשובתך. בני מטופל מזה כשנתיים על ידי קלינאית תקשורת (פעמים בשבוע) ועל ידי מרפא בעיסוק (פעם בשבוע) ומשתתף בקבוצה המועברת על ידי מרפא בתנועה. כמו כן לומד בגן שפתי. לאחרונה עשינו איבחון אצל ד"ר עודדה פלד נוירופסיכולוגית וההבחנה היתה ליקוי שפתי (הגיה, ותכנון) וקשב וריכוז (ללא היפראקטיביות) עם נתוני IQ גבוהים. ההמלצות היו לשלבו בקבוצה שתעבוד על אינטראקציה חברתית, לעבוד בריפוי בעיסוק על תחושת וגבולות הגוף, הדרכה ויעוץ להורים, נוירופידבק, וטיפול/אבחון אצל נוירולוג לבחינת נושא הריטלין. לאחר שקראתי מעט על נוירופידבק הבנתי שהטיפול בא במקום הריטלין ועל כן רציתי לדעת אם הוא מתאים לבני (שאגב מפגין כישורי מחשב יוצאי דופן ויהיה מסוגל לשבת מול מחשב לדעתי) ? כמו כן מאחר והוא עדיין צעיר קיימת כמובן התלבטות אמיתית לגבי הריטלין - מצד אחד הפוטנציאל לקדמו כמה שיותר בשנים שהן קריטיות ומצד שני תופעות הלוואי - דוגמת עיכוב בגדילה, חוסר תיאבון(ילד רזה וצנום גם כך).... אוסיף ואציין כי בני מגיל 4 מנענע בראשו (כאומר לא) במצבים של התרגשות, שיעמום, עייפות ומצבים מרובי גירויים והפחד שלנו הינו כי הריטלין עלול להגביר תופעה זו. אודה מאד להתייחסותך ורד

zivadina

New member
ריטלין, נוירופידבק

שלום אמא וי וברוכה הבאה. כפי שתוכלי לראות בקישורינו, לא ממהרים לתת ריטלין לפני גיל 5, אלא אם בטוחים שזה דחוף להתחיל כבר אז את הטיפול התרופתי. בנוגע לטיקים: יש ילדים שהריטלין מגביר אצלם, ויש ילדים שהריטלין מפסיק אצלם את הטיקים, ולכן צריך לנסות על הילד עצמו כדי להחליט. בנוגע לנוירופידבק: היות שארחנו כאן את ד"ר ענת ברנע, אחת המומחיות הגדולות בארץ לנוירופידבק, את מוזמנת לקרוא מידע על הטיפול. תוכלי לראות שהיא טוענת שאפשר להתחיל טיפול בגיל 5.5 שנים. יש לציין שהטיפול בנוירופידבק לא מכסה את כל בעיות הפרעות הקשב.

למעלה