בקשה לי לדתיים בפורום

פיפסון

New member
בקשה לי לדתיים בפורום

אנא הגדירו נא אתיאיסט לפי דעתכם עבורי

vizini

New member
ומה עם אתאיסט בדיאטה?

או צימחוני רחמנא ליצלן?

s u p e r mind

New member
רוב האתאיסטים אינם פראיים

ואינם גסים, כפי שאני איני מכליל שכל המאמינים טיפשים כמוך אז אל תכליל שכל אתאיסט הוא פרא אדם גס.

למשמעות הפרא אדם

פרא אדם הוא יישות הנוהגת ככלל כבן אדם. הפראות מגיעה כאשר מציבים חוקים לאותו פרא. למשל לפראות בנהיגה תחשב עבירות תנועה שהן לא בהכרח כאלה שמובילות לאסון. לפראות באכילה תחשב אכילה גסה שהיא לא בהכרח לא מנומסת. גם אריסטו ישב ואכל ארנבת חיה וכשנשאל למעשיו ענה - אריסטו אני בפקולטה. ולא אמרתי שהם גסים אלא רק שהם נוהגים כבהמה גסה - אוכלים ישנים ופרים ורבים ותו לא. יתרת מעלליהם המנומסים של אותם פראי אדם הם תוצאה של חישובי כדאיות ולא תוצאה של חינוך נכון.

מספר הגדרות שליקטתי

האתאיסט קובע את אמונתו האחת והיחידה, בחוסר נכונותו לשמוע את דרך האמונה ! בעוד שאצל אדם רגיל האמונה הנעדרת היא בעיה של חוסר ידיעה ודרישה, אצל האתאיסט המוצהר חוסר הידיעה הופך לאמונת הלב. אתאיסט הוא אדם אטום, האטימות הגדולה ביותר היא לא לראות את בורא עולם בהאי עלמא.

s u p e r mind

New member
לא סתם האתאיסט הוא ההפך הגמור

הוא גם ההפך מכל טענותיך כלפיו, כי רק המאמינים מואשמים בחוסר נכונות להקשיב וללמוד ולהשכיל. המאמינים הם אנשים אטומים שלא שואפים לצאת מעבר לגדר האשלייה שמקיפה אותם- אלוהים וספרי ה"קודש" שלו.

neko

New member
או אללה, או ישו, או בודהה...

כל מאמין יגיד לך שהמאמינים בשאר הדתות עיוורים לאמת ולא מוכנים להקשיב לה. אך רק האתאיסטים יוצאים מן הכלל, עומדים בצד ומתייפחים.

Piren

New member
not really

some believers suddenly find out that their religion was wrong ... tho most of them just move to another religion.. which isnt much better
First person i can think of is the son of Great Rabi Shneor Zalman Melady (which formed Chaba"d) ... The son was a gifted rabi .. highly rated in his circle and was concidered a genius (in the bible ofcourse) ... was supposed to inherit his father's legacy.. he didnt tho... i guess it had to do with the fact he decided they were all wrong and became Christian (was declared a Mad man ofcourse) ... among his great great grandaughters you can find Jane Fonda and great great Grandsons .. a friend of mine, Jacky... he isnt as strong in the bible as his ancestors was tho (non at all
) ... i guess some people can change

dafnaleh

New member
נכון לרוב,

כל אדם דתי נוצרי מאמין בדיוק באותה צורה שאדם חרדי מאמין שדרכו היא הנכונה. מלבד המורמונים, אולי. ד"א- בודהה הוא אינו אל.

באהבה1

New member
../images/Emo25.gifעוד אשליה אופטית!!!!!!!!!!!!

ה"חרדי" לא רק "מאמין" בדרכו! הוא יודע!!! שהיא האמת!!! היהדות היא הדרך היחידה שמאז ומתמיד טענה שיכולה להוכיח אמיתותה!!! לא נצרות! ולא איסלם! ולא "אותאיזם"!!! והראיה לכך היא הסמינרים הרבים עם אין ספור הוכחות!!! שלא קיימים בשום שיטה אחרת! כולל "אותאיזם"!!!

Governor

New member
לא ראיתי שום הוכחה. אם אתה מכיר אחת

הצג נא אותה כאן ונבחננה...

למעלה