בקשה לחוות דעת

m0rena

New member
בקשה לחוות דעת

שלום ! ברצוני לבקש חוות דעת על מאפייני כתב יד שלי (מאפיינים כלליים, זוגיות, תחום מקצועי מתאים) אני ימנית, ועברית אינה שפת האם שלי מאוד מאוד אודה לכל תגובה

shon86

New member
זה כתב שהייתי קורה לו -

רכבת דוהרת במדרון ומנסה להפעיל ברקסים? זה כאילו באיזה מקופ פנימי אה מנסה לעצור את אעצמך לפני הפילה הרגשית רוצהלהיות עצמאית אבל מרגישה שנופלת משהו מראה לי במכלול שיש איזה שהיא בעיה בתפיסה שלך את עצמך במציאות הרבה מדי על בסיס קטן מדי

shon86

New member
לכותבת היקרה - קראי הכל מכולם

תקראי ותתפלאי קיסמי הגרפולוגיה הם רבים לשאלתך ראשית - תפיסה עצמית - זה הגיבוש של איכויות הפנימיות לכלל אינטגרציה שתוליד איכות שלמה יותר אני נחוש בדעתי כי את אם תרצי או לא הגעת למיצוי משסויים בחייך את כבר מרגישה את זה הרבה זמן ביחסים עם עצמך ועם הסביבה - גם כן. יכול להיות קשר שהיה ונגמר או לבד בכל מקרה אני משוכנע שאת כבר מרגישה שאתלפני סוג של התכנסות שאת לא ממש אוהבת אותה אבל זה ירידה הרכבת הדוהרת היתה כדי לסמן לך דווקא כיוון טוב להתפטר מכל מיני קשרים ודפוסים ישנים שאת כב רמבינה שלא משרתים אותך לדעתי את מנה לעכב את הרידה הזו אבל כבר מתרחשת והיא טובה רק מי שמפחדמלגעת בעצמו מפחד מרכבת יורדת במדרון אומפרש אותה כדבר שלילי הפרוק של החלקים הפנימים יביאו אם תסכימי לבניה של עצמך ראיה חדשה של יכולתיך וזריקה של החלקים שלא משרתים אותך ------------------ בנוגע לסוגי ההתיחסויות גרפולוגיה היא כלי מקסים איכותי במסגרת ניתוח חיוני לתת הסבר מאוזן של כל המרכיבים אולם יש חשיבות להבדיל בין דברי איזון כולל תוכונות חיוביות לבין מי שמתחנחן בניתחו אני תמיד מעדיף את דברי הביקורת שעל פי השואל והנושא ככה ניתן להיות בטוחים שהדברים נעדרים כל שאירת או תוספת של א במטרת יכול לגעת וחול שינוי כאשר קוראים היטב תמיד ניתוחים המעשירים סופרלטיבים על המנותח הם מלכודת דבש לפתאים המחפשים נחומים אמפטיה אבל לא מחולל שינוי. פתאים - הם שנכנסים למכלודת דברי נופת הצופים שממטירים עליו. ומבחנושל הכותב המנתח ביכולת לזקק את המידע ולארוזאותו באיזון רב אולם ציפויי דבש תמיד היו ויהיו סימני אזהרה בעבור הקורא ודי לחכימא ברמיזא רב אחד כתב על האמרה עשה לך רב כי כל עניין העצה של רב משמעותה היכולת לבחור אדם שאתה משוכנע שאין לונגיעה= כל מניע זר בהתיחסות שלו אליך בעצתו כלומר אמר הרב - עיקר עצה טובה נובעת מהיכולת של מקבל העצה להיות בטוח כי הרב אינו רוצה דבר מהנועץ כלל בכך יהיה בטוח כי עצתו עצת חכם- שאלא כן אין בה כדי להוות מחולל שינוי שהרי היא נגועה בשיקולים נוספים לדבר עצמו והאדם שמבקשה - זה עלפי דברי הרב א א דסלר

m0rena

New member
שמחתי לשמוע את כלל הדברים שנאמרו

לא תפסתי את הדברים שנאמרו כ"ביקורת", אלא כדעה/עצה נוספת. תודה :)

שלום מורנה

במקרה שלך (התחלת כתיבה בעברית בגיל 11) הכתב העברי הוא הקובע. בולט מאד שאת בעלת אופי מעודן וחינני, את מחפשת הרמוניה עם הסביבה, מאד רגישה לזולת וחשוב לך להשתלב בסביבתך. בסביבה לא מוכרת את מרגישה הרבה פחות בנוח, ולוקח לך זמן להסתגל. את נבונה ואינטליגנטית, מתאימה ללימודים אקדמיים ומהרבה בחינות יש בך בגרות מעבר לגילך. הבעיה היא שאת לא באמת מעיזה לממש את הדברים שחשובים לך. יש לך חלומות, אבל את מדי מהססת, מדי בודקת, מדי מרגישה צורך לרצות את כולם. קשה לך להילחם על שלך ואת נוטה להימנע מעימות גם כשאת זאת שיוצאת פריירית כתוצאה מכך. קשה לדבר על הכוונה מקצועית בהתרשמות שטחית באינטרנט, אבל יש לי תחושה שתחום טיפולי שעוסק עם ילדים עשוי להתאים לך. את בעלת רגישות פסיכולוגית רבה, יכולת אמפטיה וגישה לילדים, אבל תצטרכי להתבגר, להשתחרר ולהיות פחות מרוכזת בעצמך ובלבטים שלך. רק רשמים.

m0rena

New member
תודה ענקית!!!

אני מזדהה עם הדברים לגמרי. גם לגבי תכונות האופי וגם לגבי התחום המקצועי. כרגע אני נמצאת באיזושהי נקודת מפנה ובאמת מרגישה את הצורך להתבגר ולהשתחרר מדברים שרק עכשיו באמת הבנתי עד כמה הם מפריעים. בזמן קריאת ההודעה, התפלאתי ממידת הנכונות של הדברים - נראה שהם נכתבו ע"י אדם שמכיר אותי טוב. שוב תודה רבה

ולגבי הדימוי של רכבת דוהרת

אני לא מוצא אצלך לא רכבת דוהרת ולא מדרון. הכתב אמנם נוטה מעט כלפי מטה, אולם אין כאן תחושה של נפילה. הכתב אינו דוהר לשום מקום - הוא דוקא מתנהל בזהירות רבה, בהילוך מדוד ומחושב, דבר שנובע מצורך לתכנן דברים, מחששנות מפני הבאות, מפחד לפגוע במישהו. דוקא קצת יותר להט ואינסטינקטיביות לא היתה מזיקה לך בהגשמת תוכניותיך. איני מוצא אצלך גם מצבי רוח קיצוניים, ונראה שלמרות הלבטים וההססנות שלך, את שומרת על החינניות ועל האופטימיות שלך. והמעניין הוא, שלמרות המחושבות הזהירה, יש בך גם ספונטניות מסויימת, כנות ויכולת לזרום עם הדברים כאשר את מרגישה בטוחה במקום או עם האדם שאת איתו, דבר שנותן תקוה ויכולת לתהליכים של שינוי. אגב, אני ממליץ לך להעמיק את ההתעניינות שלך בגרפולוגיה, זה תחום שעשוי לדבר אליך, ותוכלי להפיק ממנו לא מעט בעתיד.

shamon51

New member
הסתייגות קלה ../images/Emo13.gif

שייקה - למרות שנסיונך רב משלי בהרבה אני "מעז" לומר ש " צורך לרצות את כולם ..." אממ לא יודע ? אמנם להבנתי היא זהירה ושקולה ולא ממהרת להחליט אבל אני רואה סימנים שהיא יודעת מה היא רוצה ולהיות החלטית. בנושא אחר
נראה שיש לה יכולת אסוציטיבית ויצירתיות מהסוג של אומנים שיוצרים תכשיטים יפים ומסוגננים (לא מהסוג הצעקני)

שמעון, תודה. לגבי הצורך לרצות

אפשר לומר שיש כאן קונפליקט בין הצורך לעמוד על דעתה ולתת יותר מקום לרצונות שלה, לבין הצורך שיש לה לרצות, שנובע במידה רבה מן האמפטיה שלה והיכולת להרגיש אחרים וגם מן הסלידה שלה מאוירה עכורה ומעימותים. אני מאמין שהיא נמצאת בתהליך שבסופו היא תדע באמת לעמוד על שלה, ולמצוא בצורה טובה יותר את האיזון בין ההתחשבות באחרים לעמידה על זכויותיה. אם תירצה אציין גם סימנים.

הנה בקצרה

אפשר לחוש בנוכחות שלה בקו ובעיצוב האותיות וכן בנסיון לשליטה בתנועה ובארגון אולם כל זה אינו עקבי, יש המון קוים נחלשים בפתאומיות או שבריריים, קוים קטועים ומסתיימים קודם זמנם (למשל: "הוא" שנראה כמו "היא") ,הקטנות (למשל: לשמוע) ביחוד לקראת סוף המלה, יש אותיות מלאות מדי באיזור האמצעי ועגלוליות מופרזת ומתנחמדת (בולט בחתימה), הקו רך ומעוגל בדרך כלל ועם תנועתיות עצורה ומעט לא נינוחה ועוד. לכל הסימנים שציינתי יש גם סימנים הפוכים והם אינם מוקצנים כך שצריך לראות את התמונה בפרופורציה שלה.

כי19

New member
שייקה סליחה על התמיהה.אבל "לחוש"

? הרי לפי תפיסתך את הגרפולוגיה,הוא כולו מדעי לחלוטין.אם כך מה לתחושות ולגרפולוגיה. אלא מה ,חייבים תחושות ומעט אינטואיציה בנוסף לידיעת הכללים והסימנים בצורה אנליטית. וכאן תפסתי אותך על חם.

graphein

New member
כי19,נראה לי חשוב להביא

ציטוטים במלואם כדי להבטיח שהדברים הובנו כראוי: 'אפשר לחוש בנוכחות שלה' = בעלת נוכחות מורגשת (אח"כ תמצא את הנימוקים לכך). חוץ מזה, מתי פתחת את עונת הצייד?

לא תתפוס אותי כל כך בקלות!

הנה תשובותי: א. לחוש זה "חישה", לא אינטואיציה. דיברתי על הנוכחות שבאה לידי ביטוי בקו. מדובר בסימן בסיסי של הגרפולוגיה הצרפתית שמדברת על קו רפה לעומת קו החלטי. מדובר בסימן אובייקטיבי, וכל גרפולוג מיומן מאבחן זאת באותה צורה. אין כאן כל צורך באינטואציה. ב. אין לי מושג מאיפה לקחת שאני נגד אינטואיציה. בעיני הדבר העיקרי בכתב הוא המבע (לא רק הקו - כפי ששון כתב לא מזמן בפורום,אלא המכלול של המבע הבלתי אמצעי בכתב, שהקו הוא כמובן חלק נכבד ממנו) ולא הסימנים הטכניים בפני עצמם (זוית, מרווחים, גודל וכדו'). רק המבע מסגיר את המהות היחודית של הכתב. ג. הקישור שהבאת מוציא דברים מהקשרם. שם התנגדתי לאינטואיציה שעומדת בפני עצמה, של התרשמות סובייקטיבית מן הכתב, בלי לטרוח ולהכיר את היסודות הבסיסיים של הגרפולוגיה. ד. כל מומחיות בכל תחום (אפילו רופא, מתכנת מערכות או שחקן שח) מחייבת יכולת מעבר לידע הטכני גרידא. מה שנכון, אני איני מתלהב מן המושג אינטואיציה, משום שהוא מעורפל ולפעמים מבינים בו מה שאין בו. על מנת להיות גרפולוג טוב יש צורך ברגישות לדקויות, בהבנה של תהליכים פסיכולוגיים וביכולת סינתיזה בין חלקי מידע רבים. זה מה שמבדיל בין גרפולוג טוב למתלמד, ואם אתה רוצה לקרוא לזה אינטואיציה, אין לי בעיה עם זה. רק שיהיה ברור שלא מדובר באינטואיציה המיסטית,זו שבאה משום מקום, באמצעות תיקשור עם ישויות שלא מן העולם הזה או כל דבר מסוג זה, אלא בתהליך קוגניטיבי מוכר וידוע.

כי19

New member
שייקה תודה להסבר ולנימוקים.לא

התכוונתי לצוד אותך באי דיוקים(חס ושלום). אלא כבר כמה פעמים שעלה כאן בפורום ויכוחים אודות השימוש באינטואיציה באבחון הגרפולוגי.ואני רואה שגם אתה סובר שצריכים לפתח תחושה לכתב בנוסף לסימנים הידועים והחתוכים. כוונתי לאינטואיציה,הוא לתחושה. אינטואיציה מעוצבת באופן תת הכרתי על חוויות קודמות.ובכך היא נבדלת גם מאינסטינקט שהוא נטייה פנימית מולדת ואינו מבוסס על חוויות קודמות. ולכן כל גרפולוג שיש לו נסיון עם כתבי יד,מפתח עם הזמן אינטואיציה לכתבי יד-שבעצם מבוססת על ידע קודם תת הכרתי.

כי19

New member
שייקה אולי תרחיב קצת בנושא,קו

פה והחלטי. על איזה תכונות מצביע כל דבר?

samwised

New member
תחושה ואינטואיציה

כי19, כדי לדייק יותר: התחושה היא תהליך מאוד בסיסי של קליטת גירויים וסיווג שלהם. היא לא מחייבת ידע מוקדם. אבל אם יש ל ידע (למשל על איכויות הקו האפשרויות) יש סיכוי טוב שתוכל לקלוט ולסווג יותר מידע כי תבחין ביותר פרמטרים. זה תהליך פסיבי יחסית. לעומת זאת, האינטואיציה, ובמיוחד זו של המומחה, היא תהליך קוגניטיבי גבוה ביותר, שבו נעשים לפעמים קישורים תת-הכרתיים בין פיסות מידע שנרכשו במקור באופן הכרתי לגמרי. זה לא צריך להיות חוויתי, אלא יכול להיות גם מידע עובדתי שנלמד. כשהאינטואיציה מבוססת על ידע אין למומחה שום בעיה לנתח את התהליך המהיר שעבר ולהסביר אותו, עם המון השיקולים שעשה אוטומטית בדרך. מי שהאינטואיציה שלו לא מבוססת על ידע, והוא מבלבל אותה עם תחושה לא יכול להסביר את השיקולים שלו באופן לוגי והוא כפוף לטעויות קולוסאליות. אינסטינקט זה משהו שבכלל לא קשור לענייננו, זו פעילות שמתרחשת ברבדים הרבה יותר פרימיטיביים שלנו ואין לה שום קשר לתהליכי הכתיבה הגבוהים. דפנה

למעלה