בקשה לחוות דעת

בקשה לחוות דעת

שלום, אבא שלי מאושפז כחודש בבי"ח עקב כאבים חזקים מאוד בגב.הוא משך את הכאבים בבית כחודש ימים ולבסוף דיי "התמוטט" והגיע לבי"הח. מסתבר לאחר CT עמוד שדרה מותני, ביופסיה מלעורית של עצם בחגורה עליונה אוסטאומיאליטיס ודיסקיטיס D11-D12. תוצאות CT: מודגמת תפיחות ניכרת פרהורטברלית שעיקרה בגובה D12 ו- D11 עם הרס גרמי בסמוך וחדירה דורלית, ולחץ על השק הבולט בגובה זה, ללא שינוי ניכר בהששואה לבדיקה קודמת (עשו לו פעמיים, פעם שנייה לאחר כ10 ימים של אנטיביוטיקה ונקומיצין). לפי המלצת אורטופד ביה"ח החולה זקוק למנוחה מוחלטת במיטה של סה"כ ששה שבועות. לאחר כ4 שבועות בביה"ח אורטופד אחר שאפשר להתחיל להושיב במיטה, לרדת ואח"כ הליכה וכו'. ההוא מאוד רוצה לשבת וללכת אבל כשמתיישב, כמעט מייד חוזר חזרה לשכב בגלל כאבים. הכאבים יחסית לתחילת החודש פחתו באופן משמעותי אולם הוא נמצא במצב של מנוחה כמעט מלא. רמות ה-CRP גם כן ירדו. מה עושים במצב כזה? האם יש מצב שהוא יחזור ללכת. הוא בן 67 ועם עודף משקל משמעותי. אודה מאוד לחוות דעת הכוונה או ייעוץ לאה

דיסקיטיס

שלום לאה, קשה מאד לחוות דיעה מקצועת ללא בדיקה ומעבר על בדיקות הדימות והמעבדה שבוצעו. סה"כ נשמע כאילו אביך מקבל טיפול נכון. הטיפול המקובל הוא 6 שבועות כאשר עניין המנוחה הוא יחסי ומאד תלוי במידת הכאבים. השיפור ב CRP חשוב מאד ומהווה למעשה מדד על יעילות הטיפול. כדאי מאד לרדת במשקל, אני בטוח שאני לא מחדש אבל אולי אפשר לנצל את האשפוז והטיפול כנקודת זינוק לעניין. בברכה,

למעלה