בקשה להפניה למאמר

Justin Angel

New member
בקשה להפניה למאמר

תהיתי אם למישהו כאן יש קישור למאמר העוסק בצורה איכותית בנושא מבט ספקטי על החיים ובפרט על דת? (קישור למאמר בעברית) זה לעיתון הקהילה שלנו ואני לא מצאתי שום מאמר ברמה בעצמי. אודה מאוד לכל הפנייה למקור :)

בּאהבה

New member
../images/Emo154.gif../images/Emo154.gif../images/Emo154.gif../images/Emo154.gif../images/Emo154.gifלבריאות...

1. מאמר בעיתון Jerusalem Post עיתון חילוני למהדרין בנושא שומרי התורה והחילונים! וישיבה בכנסת עם יוסי שריד (לא חסיד של היהדות...) וחילונים אחרים, גם כן באותו נושא: הלינקים וציטוטים מהם כאן... 2. ההסטוריונים הגדולים בדקו וחקרו כל חייהם ולא מצאו הסבר הגיוני לתופעה שנקראת היהודים!!! הנה התקציר (והכנס ללינק שלמטה: "הסטוריונים מבוהלים...") 3. אלוקים... ( הכנס ללינק למטה)

Justin Angel

New member
תודה.

מסתבר שבין כל האתאיסטים המלומדים האלו אתה היחידי שנאות לענות להודעתי. תודה רבה.

preacher

New member
אתה יודע...

אם היית מגדיר את נושא המאמרים שאתה רוצה יותר בברור, זה היה יכול לעזור ל"אתאיסטים מלומדים" להיענות לבקשתך. אישית, פשוט לא הבנתי מה אתה רוצה.

Justin Angel

New member
חידוד הבקשה המוקדמת

מאמר כלשהו העוסק במבט סקפטי על דת (בין אם על מושג הדת עצמו ובין אם על אספקטים שונים של דת). אני יודע שזה לא נושא הכי ברור, אבל הרעיון כאן זה לעודד אנשים מהקהילה שלנו להטיל ספק במה שהם כבר יודעים וללמוד בצורה איכותית וביקורתית בעתיד. (חברי הקהילה המדוברת הם הקהילה הפאגאנית, וחשבתי שלמישהו כאן יש הפניה למאמר שמקנה כלים לחשיבה רציונלית בכלל או בתוך הדת). אם היה לי מושג ברור על מה המאמר הייתי מחפש בגוגל בעצמי, אבל אין לי.

Lu Tze

New member
ניסית את מדור הספקן הישראלי

באתר "הידען"? הם עוסקים שם בעיקר ביהדות ובנושאים ספציפיים, ואם הבנתי אותך נכון, אתה מחפש משהו שעוסק בצורה כללית באמונה הפגאנית, אבל זו התחלה לא רעה וייתכן שתמצא שם את מה שאתה מחפש.

Justin Angel

New member
ניסיתי

אני קורא קבוע של הידען
הספקן מתרכז בעיקר בחדשות עדכניות ולא בהבעת דעות כלליות או מאמר ענייני. המאמר שאני מחפש לא צריך לעסוק בדתות הפאגאניות, אלא בדת כ-כלל (בין אם זה כמושג ערטילאי ופירוש האמונה ובין אם זה כיצד עלינו ליישם דת בחיינו שלנו או כיצד עלינו לקבוע לעצמנו מהי "הדת" שלנו). אני לא מצליח להניח בדיוק את האצבע על מה הנושא אמור להיות אבל הרעיון הוא - סקפטיות וביקורתיות כלפי דת.

בּאהבה

New member
../images/Emo188.gifיש הבדל בין יהדות לשאר הדתות!!

דרך הכי קלה לגרום למישהו לפקפק בדת כלשהי היא להראות מעשיה!!! הנצרות ידועה כרוצחת סידרתית!!! וכן האיסלם... גם לחילונות (כן, גם זו דת... אולי הגרועה מכולן...) לא חסר פשע ("תל אביב מתחילה להדמות לתקופת הזוהר של אל-קפונה") והפלא ופלא... הדת שהכי שונאים... היא הכי בריאה!!!

Justin Angel

New member
תצא מהסרט שלך

אף דת לא מרושעת בפני עצמה כשם שאף דת לא נשנאת בפני עצמה, הכל העניין של כיצד האנשים שמאמינים באותה דת מתנהגים. למשל, אם נצרות כמוסד הוותיקון או כקבוצת מאמינים אשר בעמדת כוח מדינית הפלתה בצורה מגמתית נגד היהודים, אז הדת הנוצרית נחשבת "אנטישמית" בגלל פעולות מאמיניה, כשם שאם מחזירים בתשובה מטעם אורך החיים החרדי מנסים לדחוף באופן עקבי הוכחות לאמיתות דרכם לגרון של אנשים אחרים, אז כל הדרך החרדית נתפסת כדרך שכופה את דעותיה. פעולותיהם של חברי קבוצה מסויימת, משקפים על הקבוצה בכלליות.

ehudt

New member
איזה שטויות

ולשחוט את העמלקים זה בסדר... אל תיתמם, כי הדת שלך לא כזאת צדיקה.

בּאהבה

New member
../images/Emo4.gifאוייששששש

תראה לי יהודי אחד ש"שחט" עמלקי!!! כל הריגת עמלק נעשית בתנאי מלחמה ולא ע"י שחיטת אזרחים תמימים!!!

s u p e r mind

New member
====|-------------------- (מלחמה)

דברים פרק י"ט- א כִּי-יַכְרִית יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֶת-הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ אֶת-אַרְצָם; וִירִשְׁתָּם, וְיָשַׁבְתָּ בְעָרֵיהֶם וּבְבָתֵּיהֶם. ב שָׁלוֹשׁ עָרִים, תַּבְדִּיל לָךְ: בְּתוֹךְ אַרְצְךָ--אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ לְרִשְׁתָּהּ. ג תָּכִין לְךָ, הַדֶּרֶךְ, וְשִׁלַּשְׁתָּ אֶת-גְּבוּל אַרְצְךָ, אֲשֶׁר יַנְחִילְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ; וְהָיָה, לָנוּס שָׁמָּה כָּל-רֹצֵחַ. דברים פרק כ'- כִּי-תִקְרַב אֶל-עִיר, לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ--וְקָרָאתָ אֵלֶיהָ, לְשָׁלוֹם. יא וְהָיָה אִם-שָׁלוֹם תַּעַנְךָ, וּפָתְחָה לָךְ: וְהָיָה כָּל-הָעָם הַנִּמְצָא-בָהּ, יִהְיוּ לְךָ לָמַס--וַעֲבָדוּךָ. יב וְאִם-לֹא תַשְׁלִים עִמָּךְ, וְעָשְׂתָה עִמְּךָ מִלְחָמָה--וְצַרְתָּ, עָלֶיהָ. יג וּנְתָנָהּ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּיָדֶךָ; וְהִכִּיתָ אֶת-כָּל-זְכוּרָהּ, לְפִי-חָרֶב. יד רַק הַנָּשִׁים וְהַטַּף וְהַבְּהֵמָה וְכֹל אֲשֶׁר יִהְיֶה בָעִיר, כָּל-שְׁלָלָהּ--תָּבֹז לָךְ; וְאָכַלְתָּ אֶת-שְׁלַל אֹיְבֶיךָ, אֲשֶׁר נָתַן יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לָךְ. טו כֵּן תַּעֲשֶׂה לְכָל-הֶעָרִים, הָרְחֹקֹת מִמְּךָ מְאֹד, אֲשֶׁר לֹא-מֵעָרֵי הַגּוֹיִם-הָאֵלֶּה, הֵנָּה. טז רַק, מֵעָרֵי הָעַמִּים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה--לֹא תְחַיֶּה, כָּל-נְשָׁמָה. יז כִּי-הַחֲרֵם תַּחֲרִימֵם, הַחִתִּי וְהָאֱמֹרִי הַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי, הַחִוִּי, וְהַיְבוּסִי--כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. יח לְמַעַן, אֲשֶׁר לֹא-יְלַמְּדוּ אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל תּוֹעֲבֹתָם, אֲשֶׁר עָשׂוּ לֵאלֹהֵיהֶם; וַחֲטָאתֶם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם. {ס} כל מילה מיותרת... ואין צורך בפירושים מכיוון שהכל כתוב בצורה פשוטה וברורה.

בּאהבה

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gifאיזה יפה התורה

נכון??? בכל מקרה... לא הבנתי מה רצית??? זה בדיוק כמו שאמרתי... כל הריגת עמלקי תעשה בתנאי מלחמה!!! אסור להרוג אזרחים תמימים...

s u p e r mind

New member
קושי בהבנת הנקרא?

הרי מדובר שם על עמים היושבים בארץ, ובנ"י מצווים לצור עליהם ללא רחמים -ואני מתכוון ללא רחמים כלל (קרא היטב). העמים החתים, האמורים, הכנענים, הפרזים והחווים מסומנים להשמדה טוטאלית - כולל נשים וטף. בנוסף לכך מצווה הצעת כניעה לעמים שיושבים בקרבת ארץ זבת החלב ודבש, ואם הם העמים לא מקבלים את הכניעה... הרחמים מוגבלים.

בּאהבה

New member
../images/Emo129.gif../images/Emo129.gifבמלחמה אין שבויים

כל מה שהזכרת נעשה בתנאי מלחמה!!! ולא עם אזרחים תמימים!!! ובחלק מהמלחמות הורגים את כולם כולל נשים וטף, בעמלק הסיבה היא שהם כולם רשעים!!! אבל שוב... ההריגה היא בתוך מלחמה!!! לגבי שאר העמים שהזכרת... אני צריך לבדוק...

בּאהבה

New member
לעתיד לבוא...

אבל... כיום עמלק התערבבו ולכן לא יודע אם זה תקף! אבל עמלק המקורי הטהור! 100% שהתינוקות יגדלו לרשעים... ולכן במלחמה הורגים את כולם...

s u p e r mind

New member
תגובה

"כל מה שהזכרת נעשה בתנאי מלחמה!!!"- לא. בנ"י יזמו את המלחמות הללו. "ולא עם אזרחים תמימים!!!"- שטויות... גם אם כמה מהעמים תקפו או הגנו על עצמם מפני בנ"י... אין זה מסמן את כולם כרשעים... ובמיוחד לא את התינוקות והילדים, או את כל הדורות החדשים שאינם מעורבים ישירות בתקיפות/הגנות. "ובחלק מהמלחמות הורגים את כולם כולל נשים וטף, בעמלק הסיבה היא שהם כולם רשעים!!!"- תגיד לי אידיוט חסר סנטימנטים, כיצד תינוק בן יומו יכול להיות רשע? ממתי תינוק רוכש בתורשה "רשע"? וכבר ציינתי שבמידה ודור מסויים מעמלק או מעמים אחרים תקף את בנ"י, אין זה אומר שגם הדורות הבאים יהיו רשעים... הרי שזוהי ענישה על רשעות הדורות הקודמים, ולכן היא פסולה. ומה עם העמים החפים מפשע שהמחוקק הזכיר? במה חטאו? סה"כ ישבו בקרבת ארץ ישראל, ופתאום מגיח לו עם המאיים לפלוש ולהרוג את כל הגברים, ולקחת בשבי את הנשים, הילדים והרכוש- אם לא ייכנעו... האם זה בסדר? מלבד זאת צויין רק כי בנ"י יורשים את הארץ מן העמים הגויים "וִירִשְׁתָּם, וְיָשַׁבְתָּ בְעָרֵיהֶם וּבְבָתֵּיהֶם" ולא מצויין שום סיבת רשעות כזאת או אחרת שבעקבותיה מצווה ההשמדה (שמזכירה ממש את האידיאולוגיה הנאצית), אתה יודע מה כן מצויין? "לְמַעַן, אֲשֶׁר לֹא-יְלַמְּדוּ אֶתְכֶם לַעֲשׂוֹת, כְּכֹל תּוֹעֲבֹתָם, אֲשֶׁר עָשׂוּ לֵאלֹהֵיהֶם; וַחֲטָאתֶם, לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם"- אז הרי לך הסיבה להשמדה.... העמים היושבים בארץ יכלו להנחיל ליהודים ה"טהורים" מנהגים אליליים שונים.... ובכך לפגוע באמונתם ביהוה הדגול... הסיבה היא סה"כ דתית, ובגללה מסומנים כל התושבים בעמים אלו להשמדה טוטאלית, רק כי יושבים בארץ ומהויים סיכון לאמונתם של בנ"י.

למעלה