בקשה להפטר

בקשה להפטר

שאלתי היא כזאת. אני כשנה פושט רגל. יוצגתי על ידי עורך דין שמשך את העבודה תקופה ארוכה מאוד. עכשיו כשאני רוצה להגיע להפטר, עורך הדין שלי לא עונה ולא ניתן להשיג אותו. איך אני יכול להגיש בקשה להפטר? ומהם התנאים שאני צריך לעמוד בהם? האם יש לי אפשרות לפנות לעורך דין אחר? כל התיקים והחומר שלי נמצאים אצל העורך דין הראשון (אבל הוא לא עונה ולא ניתן ליצור איתו קשר).

תשובה!

ממעט הנתונים שסיפקת, נראה כי בקשה להפטר ללא הצעה של סכום כלשהו תידחה מן הטעם שהיא עדיין לא "בשלה" - שים לב, הרף המינימאלי (על פי רוב) הוא סביב 4 שנים מיום קבלת צו הכינוס. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו (יכולת כלכלית/השתכרותית/גיל/מצב בריאותי/גובה החובות/גובה התשלום החודשי/תועלת לנושים ועוד כיוצ"ב). ניתן לעבור לעו"ד חדש אך יש ליידע על כך את הכונ"ר ובימ"ש. בהצלחה!

נתונים נוספים

ראשית המון תודה לך על מהירות התגובה. לגבי הנתונים: אני בן 33 ומשתכר כרגע כ 4000 ש"ח לחודש. אני חי עם אישה גרושה + שניים. פשיטת הרגל באה בעקבות חובות של עסק שהיה בבעלותי וסכומם מסתכם ב כ1700000 ש"ח סה"כ החזר חודשי עומד על 800 ש"ח הנושים העיקריים שלי הם בנקים כ80% וה20% הנותרים הינם ספקים גדולים.

תשובה!

לאור גילך, משך הזמן שאתה מצוי בהליך (כשנה), גובה התשלום החודשי (800 ש"ח) וגובה החובות, קשה לראות כיצד בקשתך להפטר כיום (מבלי שתציע סכום כלשהו), תזכה לתשובה חיובית.

למעלה