בקשה להערכה כללית

טבת

New member
בקשה להערכה כללית

אני יודע שבסופו של דבר יש צורך להזמין שמאי, אבל באופן כללי להלן נתונים ובסופם שאלה: באיזור שבין הקאמרי לכיכר מסריק בת"א, דירת 2 חדרים משופצת לחלוטין, בבנין משופץ לחלוטין, השיפוץ מעט מעל המקובל, גודל הדירה כ-50 מ"ר ויש לה חניה בטאבו! מבירור קצר שערכתי (אמנם לא מעמיק), הבנתי שבסביבה, מחיר דירה לא משופצת בבנין לא חדש ללא חנייה הוא בממוצע של 150,000 דולר. מהי התוספת שהגיוני לקחת בעד הנתונים שציינתי (שיפוץ דירה ובניין וחניה בטאבו)? במילים אחרות: אני חושב ש-150,000 דולר הוא מחיר נמוך מעט בהשוואה לדירות מקבילות בסביבה. מה יהיה מחיר ריאלי?

טבת

New member
נתון נוסף

הדירה תימכר כשהיא מושכרת לפחות עד סוף 2007 ב-1000$. אפשרות נוספת היא שלאחר תקופה זו, הדירה תושכר לשוכר חדש ללא החנייה בפחות כסף, ואז אפשר להשכיר את החנייה בנפרד. מהו המחיר המקובל להשכרת חנייה באיזור זה?

מבחן התשואה

תשואה של 8% (1000 $ שכירות X 12 חודשים מחולק במחיר 150,000 $) הינה תשואה דולרית גבוהה מכל תוכנית חסכון דולרית. לכן המחיר על פי התשואה, אטרקטיבי לכאורה. מה שמפריע לי זה ששכירות של 1,000 $ לדירה של 50 מ"ר, נראה לי מספר מופרך לחלוטין. אז לפני שתלך לבצע בדיקת שמאי - כדאי מאד לבדוק את חוזה השכירות והבטחונות הנלוים לו.

אתה קונה, מוכר או שוכר ?

ומאיפה המספרים שהבאת ... משהו בהם לא מסתדר לי ...

kobialmog

New member
אני כבר ראיתי דירות

בת"א של 40 מ"ר דחוסות ומשופצות שהושכרו לפראירים במחירים מופקעים 800$+- היגיון אחד יכול להיות שהדירה הושכרה בימים הרבה יותר טובים נאמר בשנת 2000 לאנשי הייטק צעירים ומתלהבים בסכום מוגזם והתחייבו לחוזה לתקופה ארוכה או ש.... כמו שאבי טוען מישהו מנסה ליפיף את הכלה לסיכום הערכה גסה בשליפה מהבטן דירה כזאת כולל חניה דמ"ש של בין 650$ - 750$ תלוי ברמת הגימור חלוקה נוף רעש וכו' שווי בין 160,000 - 180,000 דולר תלוי בגורמים כאמור

nirdagan

New member
מה בין דירה לתוכנית חיסכון דולרית?

למיטב ידיעתי אין ערובה שערך הדירה יישאר קבוע בדולרים, לעומת זאת הקרן בחיסכון דולרי נשארת קבועה בדולרים. השוואה בין התשואה בהשכרה מול נכס (פיננסי או פיזי) אחר שאין ביניהם כל קשר (ובכל זה ההשוואה לריביות המשכנתא) נראה לי כשיטה מאוד מפוקפקת להערכת שווי של הדירה.

היוון הכנסות ...

היוון הכנסות זו אחת משלושת גישות השומה המקובלות. אבל ... צריך לדעת להשתמש בה ולהצליבה עם גישות נוספות. עקב רזולוציה נמוכה גישה זו אינה מתאימה לדירות מגורים.

Mordiboy

New member
ביקוש והיצע

כבר נאמר במקום אחר בפורום שזה תלוי בביקוש והיצע. האם תשובתך מכוונת לפרטים שטבת מסר בשאלתו?

3000$ למטר?!

רק אם הבנין כולו משופץ , רחוב יפה עם כיווני אויר טובים בדירה ועם מעלית....

טבת

New member
אז ככה

בכוונה לא ציינתי אם אני הקונה או המוכר. אוסיף ואומר שלקונה יש התחייבות של המוכר שהדירה תושכר ב-1000$ ואם היא תושכר בפחות המוכר ישלים את ההפרש. המוכר מבטיח זאת כי הדיירים השוכרים ידועים לו ומגובים.

סיכויים ... וסיכונים ...

1) איזה בטחונות המוכר נותן לההתחייבות שלו להשלמת ההפרש ... ערבות בנקאית למשל? ללא בטחונות אין כל חשיבות להתחייבות שלו. 2) כאשר ניתן לשכור ב-1,000 $ דירות טובות/גדולות/חדשות יותר ... זה רק שאלה של זמן ששוכר סביר ידרוש הפחתה בדמי השכירות או יעזוב לפני תום החוזה. 3) אתה לבד מבין שמשהוא כאן חריג, אולי מחיר הדירה גבוה ממה שאתה חושב, כדאי לקבל יעוץ שמאי ממישהו שיראה את הנכס והסביבה ויכין חוות דעת מסודרת - לא נראה לי שתוכל לקבל החלטות רציניות במקרה שלך על סמך עצות בפורום.

למעלה