בקשה להמלצות...

moranbb

New member
בקשה להמלצות...

אני חובבת מושבעת, ועם זאת מתחילה, של יין. השבוע אני נוסעת לברצלונה ואשמח לקבל המלצות על יינות מומלצים, מסעדות, ברי יין וכל מה שיש בנמצא. תודה ולחיים!

benedictine

New member
יין ספרדי - רק מאיזור Rioja

מבטאים את זה "ריוחה" הייתי מזמין יין מיקב Marques de Caceres . מעולם לא המלצתי על יין לבן, אבל הפעם אחרוג ממנהגי - היין הלבן שלהם ממש מעולה (בתנאי שבמסעדה יודעים שצריך לקרר אותו היטב לפני ההגשה) . היין האדום שלהם מצויין, במיוחד ה- Gran Reserva אני מצרף תמונה של שני בקבוקים לדוגמא

marsala

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo160.gif ההמלצות שלי...

הרי לך כמה איזורי יין נוספים שבהחלט שווים בדיקה: קודם כל, ממש מחוץ לברצלונה יש את איזור היין המפורסם של פנדסPENEDES המפיק יינות לבנים לא רעים, כמה אדומים טובים ובעיקר יינות קווה CAVAמבעבעים, אם יש זמן אפשר גם לבקר ביקב או שניים. חוץ מזה תנסי את יינות ריברה דל דוארו RIBERA DEL DUERO(אדומים) גליציה(לבנים)בעיקר עם דגים, למעשה חובה עם דגים! לענב של גליציה קוראים אלבריניו-אחלה ענב. ענב עם כבוד! אדומים של איזור טורו TORO . לבנים ארומטיים מאד מאיזור רואדה RUEDA ואם רוצים להשקיע בבקבוק אדום מיוחד תנסי את יינות פריוראט PRIORAT בערך שעה נסיעה מחוץ לברצלונה -יינות יחודיים מלאים עוצמה וקומפלקס . יש עוד המון אבל אילו הן ההמלצות שלי.. שתהיה נסיעה טובה! מוש

Jack Daniel

New member
ואל תשכחו....../images/Emo48.gif

את יינות השרי הייצרנים הגדולים pedro ximenez ו emilio lustao זה מה שעולה לי בראש ומה שהבאתי משם...ועוד ובנוסף יין הxeres המתוק, וברנדי carlos I המצויין מאותו אזור. בקשר לאוכל המסורתי אני אהבתי את בשר החזיר השחור שמיושן וממולח 1-2 שנים, קצת יקר אבל מאוד טעם רק ששכחתי את השם.מישהו? אגב לצערי לאחר המעבר לאירו המחירים בספרד עלו בצורה משמעותית, אך בברצלונה יש דיוטי פרי טוב. נסיעה נעימה.

Chewbacca

New member
ג'ק אתה מתכוון לחמון?

אם כן, טעמתי בתהל חמון מיובא מספרד והוא מעולה! עוד המלצה שחוזרים אליה בכל המלצה על ספרד שקראתי היא לאכול במקומות שהמקומיים אוכלים בהם. אם אין מקומיים כנראה שיש סיבה. מצטרף להמלצות של marsala בקשר לאיזורים, ורק רוצה להוסיף איזור אחד ששכן לRioja, ומפיק כמה יינות קצת יותר זולים אך לא פחות טובים, איזור Navarra.

Jack Daniel

New member
יש סוג....

אחד מחזיר רגיל (אגב גם טעים)ויש אחד מזן חזירים שחורים מעושן ומיושן יותר משנה וזה היה ממש יקר...אם יש את זה ב"תהל" אני בכייף אקפוץ בהזדמנות אבל יש לי הרגשה שזה הרגיל.

funky chef

New member
ריוחה פאוסטינה 94

וכל מילה נוספת מיותרת, לגמי בהנאה

למעלה