בקשה להמלצה

shabluly

New member
בקשה להמלצה../images/Emo70.gif

עליי לקרוא ספר בנושא ההיסטוריה של עם ישראל ובתור אחת שאוהבת מאוד לקרוא ספרים אשמח מאוד אם הספר לא יהיה כמו ספר היסטוריה לכן אני ממש אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות לספרים טובים שקראתם בנושא. ההיסטוריה של מגדינת ישראל הכוונה לא רק למדינת ישראל אלא לע כולו, גם השואה או ספר על הפלמ"ח. כל דבר הקשור איכשהו גם להיסטוריה של עם ישראל. בתודה מראש, שבלולי.

דוסטו

New member
הנה לך המלצה חמה שתתאים לגילך

"איך נדלקו מדורות -סיפורו של יצחק שדה" מאת פועה הרשלג בהוצאת עם עובד ויד בן-צבי. יצחק שדה היה ממיקימי הפלמ"ח ומפקדו. אישיות מענינת וכובשת בעלת יחסי אנוש שחורגים מעבר ומעל ליחסי מפקד - פקוד. והספר - ספר מקיף, מענין וקריא שיתן לך שעור ומבט על פרק חשוב ומרתק בהיסטוריה של מדינת ישראל המתחדשת בדמות רומן ולא כפרק יבש היסטורי. זה ספר כדאי שיעמוד על המדף בבית.

טוב נו..

כמובן: "לאהוב עד מוות" ו"אמליה וג'ו"...שני הספרים היחידים על היסטורית ישראל שקראתי. הם די טובים למען האמת..למרות שאני שונאת רומנים היסטורים. לאוהב עד מוות של דבורה עומר הוא די דכאוני, הוא גרם לי לבכות
~מודה~

Rivendell

New member
באמת דכאוני, "לאהוב עד"

ואני מוסיפה את "גיא אוני" של שולמית לפיד. ספר שקשה להתחיל, אבל אחרי 20 הדפים הראשונים קשה להניח אותו. ראשוני המתיישבים בראש פינה. מומלץ בחום.

roni64

New member
אודות השואה

מומלץ "אדלשטיין נגד הזמן" מאת רות בונדי - תיעוד הסטורי / סיפורי של שואת יהודי צ'כיה ותפקוד המנהיגות היהודית באותה תקופה.

סמיאגול

New member
המלצות

יש מספר ספרים ממש מעניינים בנושא: 1. המלצתי כאן לא מזמן על ספר שנקרא "העם הישראלי" ונכתב ע"י סופר בשם און זית, ניתן להשיגו בדיבוק ואני מצרף כתובת של ביקורת על הספר שנמצאת ברשת 2. פרקי יומן- מאיר הר ציון. ספר מעולה על אחד מהגיבורים של מדינת ישראל 3. חיילים אלמונים- חיים אבירי ספר על פעולות הלח"י. חיים אבירי היה קצין המבצעים של הלח"י מה שלא תבחר,תהנה.

Rivendell

New member
יש גם את

הספרים של אסתר שטרייט וורצל. הם קצת פחות היסטוריים בכתיבה, אבל יכולים להתאים. למשל "אורי", שמספר על תקופת המנדט הבריטי.

LIRY1

New member
יש לי כל מיני סוגים בשבילך!

הרבה מספריה של אסתר שטרייט-וורצל מראים תקופות שונות על היסטורית ישראל: "נערי המחתרת" "אליפים" "אורי" - ואני בטוחה שבעוד - פשוט לא זוכרת את השמות... הספר "תרנגול כפרות" מתאר מאד יפה את חיי הקיבוץ והעולים בתקופת הקמת המדינה, ספר מאד יפה, צריך להכנס אליו ואפשר להנות ממנו מאד. הספר של רם אורן "לטרון" - אישית לא קראתי אותו, אבל שמעתי שיש בו תיאורים טובים, וכמובן שזה קשור להסטורית הארץ. ספרי שואה הראשונים שעולים לי לראש הם אלו של ק.צטניק, הם ספרים חזקים מאד וקשים מאד לקריאה, אחרי שהייתי בפולין בתיכון הייתי אובססיבית לדעת עוד על הנושא אז קראתי את כל ספריו, אני ממליצה לך בעיקר על "עימות" - מתאר יפה את המעבר בין השואה למדינה, הקושי החברתי, הנפשי הכלכלי... מקווה שעזרתי.... בהצלחה!

LIRY1

New member
נזכרתי בעוד

ספר שואה "פעם היתה פה משפחה" ספר חדש, כתוב ממש יפה! לא זוכרת את שם המחבר (בטח כתוב כאן איפה שהוא, כדאי לך לחפש בארכיון), אבל אני יודעת שזה מהוצאת "יד ושם". יש סיפור "אקסודוס:יומן של מפקד" (מקווה שאני לא טועה בשם הספר...), קראתי מזמן אז אני לא זוכרת את שם המחבר, אבל זה ממש מוגדר כספר היסטורי, אבל הוא כתוב בצורה סיפוית ויפה, ממש לא סתם עובדות יבשות. הספר "תאום כוונות" של חיים סבתו, תיאור מלחמת יו"כ, ספר מאד יפה.

למעלה