בקשה + המצעד בירושלים

בקשה + המצעד בירושלים

היי שלום לכווווולם מחפש טרמפ מחיפה למצעד הגאווה בירושלים בחמישי או בשישי שבוע הבא. למרות שיש מבחנים עדיין מהסמסטר הקודם חייב להגיע! ואני לא הומוסקסואל אני לא מבין את כל ההתנצלות על זה שהמצעד לא עובר בשכונות חרדיות וזה שהוא לא כמו בתל אביב זו עצמה התרפסות ומכאן מתחיל הכל למה שלא יעשו בדיוק כמו בתל - אביב , כך בירושלים? פשוט אנשים בלי לשים לב מפנימים כאילו זה משהו רע ונוגד איזה טוב גם לי יש בחילה מלראות בכל נקודה בארץ עוד חרדים ועוד חרדים עם כל הקשור בהם, ואני סובלן כלפיהם ותזכרו ששום מפלגה מלבד מרצ .לא עבודה לא ליכוד לא קדימה לא ישראל ביתנו וכו אף אחד מחברי הכנסת שלהם לא התייצב לטובת החופש לטובת הדמוקרטיה ,נגד האלימות נגד הטרור הזה. כולם נאלמו כאילו זו מריבה לא מעניינם. ותזכרו שהמשטרה לא עשתה מעצרי מנע,לא עצרה רבנים שקראו למעשה פנחס ( רצח) ורק עודדה האלימות החרדית בעצם הטלת ספק בקיום המצעד. כי הכל מגעיל כאן! הכל רקוב ! הנשיא המתנחלים הרבנים המנהיגים איך הגיעה פתאום מועצת ישע להחלטה שתשלח אוטובוסים שלמים על חשבון כספי המועצה (המדינה) להתנגד למצעד? מה הקשר? הכל מתלקק סביב התחת של הרב עובדיה יוסף אליישיב והמכוערים שלהם אנשים שלא נתנו כלום למדינה מלבד העובדה שבגינם תהרס המדינה בעתיד הורסים את הילדים והעתיד בשביל לספק עסקנים אנאלפבתים! ככה גם בתגובה לטרור איסלאמי הכל להתחנף לא באמת לעשות מה שצריך. איך זה שהסכמנו שעיר בישראל תספוג ותספוג כל כך הרבה והרבה שנים? מישהו יכול להסביר למה חלאד משעל עדיין חי? למה הניה עדיין חי? למה עזה לא מנותקת לגמרי מחשמל ? למה נערכות עדיין תפילות והסתות במסגדים באין מפריע? למה אבו מאזן לא צמא למים? הוא ניסה פעם אחת לעצור ירי אל ישראל? הכל ברבורים בתקשורת בלי מעשים של אמת הכל ללקק לאלף ואחד אנשים רק לא מה שבאמת טוב לכלל העם. נ.ב : רק דוגמא קטנה איך זה שפרס שבאמת היה ראוי לתפקיד הנשיא לטובת העם והמדינה , איך זה שנציגינו בכנסת העדיפו ממנו פוליטיקאי אפור וטמבל דוגמת משה קצב שכנראה גם אנס סדרתי ( טוב עוד לא הורשע)? איך זה? זו לא טובת העם ! בכלל צריך לבטל את המוסד המיותר הזה ולחסוך בכסף ובדפי עיתון נמאס! מצטער על ההתפרצות פשוט הרבה זמן שלא כתבתי

אני בעד לארגן מחאת נגד

לאסוף את כל מי שהחילוניות נר לרגליו ולא רוצה שהדוסים ישתלטו על המדינה, שיבוא להפגין נגד החרדים המתפרעים שלוחי הרסן. אם היה לי כוח הייתי פותח אתר אינטרנט, ועושה עצומה וסטיקרים, ומארגן מלחמת כריות וכל זה, אבל מי אני , בורג קטן במערכת. שנה ופירש אולי אתה מתנדב?

רעיון למחאה

אני קבור בלימודים אך אשמח להצטרף ליוזמות במידת הזמן האפשרי. אולי כנגד אפשר להתארגן בהפגנות מחאה וברעש תקשורתי מול בתי-כנסת וישיבות חרדיות ,כנסי-דת וכדומה בערים שונות בארץ להגיד שזה מפריע ופוגע בנו ושיעתיקו את הפעילות הזו לבני ברק. להתחיל לצמצם את מרחב רגליהם של הרבנים. כולל לכנסים של מפלגות כמו ש"ס. שיהיו כלואים בעיר אחת או שתיים שלא ינדדו. אתם יודעים שבאילת קמה קהילה של הרב אלבז ששמה לה למטרה לשנות את העיר עם הזמן? הוא שלח לשם אנשים עם המשפחות למטרה הזו . וכך בהרבה מקומות אחרים. תקוות הרצל ב"מדינת היהודים" היתה שהרבנים יהיו כלואים בבתי כנסיות ולא יתערבו בחיים הכלליים

אש מכבים במים

לא מכבים אש באש. ולכן עלינו לכבד את זכותם של השונים מאיתנו לחופש ביטוי, לפעילות פוליטית ולהפגנות. כמובן שאפשר לחלום ולקוות שמרחב הפעילות של הרבנים יהיה בבתי כנסת. אך אין למנוע מהם חופש דת וחופש ביטוי בשום צורה. חריג לעניין זה הן קריאות שנשמעו בזמן האחרון למעשי קנאות כדוגמת פנחס בן אלעזר. שכן זו הסתה לרצח כפשוטו. אך חריג הוא חריג ואינו הכלל.

אבזץ

New member
מלח מתוק, אתה צודק.

וגם אני מבור דכאוני חותם על כל מילה ומילה של "חלוק בית". ומתכונן לבטל את עבודתי (להפסיד כסף וזמן) ולהגיע למצעד הדמוקרטיה (אי"ה, בלנ"ד ובסד). לדעתי, כל אשר חופש הביטוי וחופש הפרט נר לגליו מחוייב לעשות כך - לעלות ירושלימה. ולמרות שהייאוש שולט בכל ופני הדור כפני כלב רע, לא נפקיר חלילה את שריד הדמוקרטיה לפנאטים חשוכים. שבת שלום

שמת לב מה כתבת?

עם כול הכבוד לחופש הביטוי ולפלורליזם שלך (ויש הרבה כבוד) איך שאתה מדבר על הפלסטינים נשמע מזעזע, לפי ההיגיון שלך למה לא להחשיך ולנתק ממים וחשמל את מאה שערים וגאולה במחאה על ההיתפרעיות של הימים האחרונים??

אבזץ

New member
להרגע.

כאחד שחתם על דברי הכותב, אומר את דעתי האישית (מבלי שנשאלתי) בלבד! בגדול אתה צודק, אסור לפגוע בחפים מפשע ומחמס. אבל! אילו מדינת ישראל היתה פועלת ביד חזקה ובמדיניות ברורה וחד משמעית נגד המבקשים את רעתה, כשבמקביל פניה לשלום, הכל היה נראה אחרת. ומלחמת לבנון האחרונה כמשל, אין בושה ואין שום צידוק מוסרי לא השתמש בכל עצמת האש כנגד מקורות האש. להפך- הבא להורגך השכם להורגו. על האיוולת שבהכנסת כוחות קרקע רגליים לשטחים מיושביים שילמנו בדמים רבים, שנים רבות. לדעתי, אל מקום ממנו יורים חובה להחזיר אש. ומצידי שכפר שלם יעלה באש על יושביו. מעניין לי ת'תחת. שילמנו כבר דמים רבים (בדולרים) בקניית F16 אין צורך בדמי חיילים - ילדים שעוד לא התחילו לחיות. בית שיצא ממנו מחבל - יופצץ (על בני הבית יתקיים דיון). בלי התנצלויות ובלי בטיח. ושוב, במקביל חייבים לפנות לשלום ובתנאי שייתחייבו להפסיק לפגע בנו. לא הייתי רוצה לחזור לימי אושוויץ. מספיק להרכין ראש יהודי מבוייש ומפוחד. העולם חרא וכדי שנדע זאת. הבעייה שלנו היא מנהיגות רקובה שאין לה מדיניות מסודרת בשום נושא - לא מדיני, לא מלחמתי, לא שלום, לא עלינו, לא עליכם ולא עליהם. ממשלה רקובה עד היסוד, שיושבים בה ניגודים (לכאורה) - מה שמעיד כאלף עדים על אובדן הדרך, ואולי דווקא על תמימות דעים, אחדות קפיטליסטית של זאבים בודדים עצבניים הכלואים בתא צפוף - "דרך התחת שלי" ואין בלתו. קח וולוו ושתוק. לא חשוב מהם דיעותיך, הן חשובות רק לפני הבחירות. ספר אותן לפרסומאי, אותנו הן לא מעניינות... ומה שמעציב אותי עוד יותר היא העובדה שהכל היה צפוי מראש. אולמרט וחבר מרעיו הרי מעולם לא הציגו את דיעותיהם בעניין כלשהו, ולמרות זאת נבחרו ואולי בגלל זאת... וזהו השבר הגדול - האדישות, העייפות, החוסר איכפתיות, האינדווידואליות המוחלטת, אין אנחנו, אין מדינה, אין אחוות עם. נשארנו בודדים, מרירים וצופים בציצי המזויף של בוסקילה... אך מה יש לי לדבר, נאיבי שכמותי שנפל בפח החברתי של פרץ ("הפרענק המסכן והמדוכא, פעיל חברתי, שיודע מהשהו על מצוקה"). מי היה מאמין, שיקנו אותו בנזיד עדשים... ומילא הוא, נוכל הסתדרותי ותיק, אבל איפה הם יחימוביץ וברוורמן? איפה עמי איילון? למה לעזאזל הממשלה הזו עדיין מתקיימת. באיזו זכות? למה ?????????????????????????????????????

מתוק, עכשיו 2006

אותי מסקרן למה הבריטים לא טבחו במשפחות של לוחמי האצ``ל והלח``י שהתנקשו בקצינים בריטים? לא נכון להציג את המציאות בכזו פסימיות מדינת ישראל היא עדין הישג כלכלי ובטחוני ואם יש בעייה זה בשיטת השלטון ופחות בפוליטיקאים. נכון שבלבנון הייה כשל מבצעי ותכנון לקוי, אבל רוב ההרוגים הם מתיכנון לקוי ולא מתוך זהירות על חיי המחבלים היקרים, צאו מהמיתוס שמלחמה גומרים ב 7 ימים, במלחמה כמו במלחמה יש הרוגים ויש פצועים, בין אם זה באשמתנו ובין אם לאו חיזבללה הייה מצויד ומחומש היטב בניגוד לשכיננו בעזה ורמאללה. ארץ ישראל השלמה מתה מזמן ולומר שתוך כדי הגנה על האומה הישראלית כול הדרכים כשרות כולל פשעי מלחמה ודריסה של המוסר האנושי לא נראה לי נכון וגם לא הדרך היחידה. (אגב מענין מאיפה צמחה השנאה הזאת?) רק אל תאמר לי את המשפט הפרימיטבי והגזעני ``עשיו שונא ליעקב`` אני מעדיף את ``למי שרע לו קוראים אפללו``

אבזץ

New member
אין כאן שום שנאה

ואם אתה חושב שבשיטת "החיסולים הממוקדים" נהרגים פחות חפים מפשע, אתה תמים ונאיבי או לא מעודכן בחדשות. מלחמה זה חרא, וכמו שאתה אומר: "נהרגים בה אנשים". הבעיתיות בשיטה "ההומנית"... (זו שצה"ל אימץ לעצמו) היא שלא רק שאיננה יעילה, והמציאות מצביעה על כך היטב, אלא שהיא משחיתה את לבבות חיילינו ומפלחת בכדורינו לבבות ילדים פלסטינאים. וכמובן נמשכת לעולמי עד... שהרי בכל יום בו נהרג מחבל מעמידים שלושה תחתיו... אני אומר דבר פשוט: יורים עליך - אתה יורה על היורים, כהגנה ולשם הרתעה. אין דבר יותר הומני מזה. אחרי הפגזת כפר אחד לא יירו ולא יראו לא קטיושות ולא פיגועים - יד קשה יחד עם רצון כנה לוויתורים תמורת שלום. וחיילים ישבו בחדרי בקרה מול מסכי פלאזמה וילוו את מעוף הטילים בשמחה מהולה בעצב. ככה צה"ל צריך להיראות. צבא הומני נקי ידיים... שבוע טוב

אלישע אלישע חזור בך ../images/Emo13.gif

תראה אני מאוד שמאלני אבל לא שמאלני צבוע .כשמאלני אני בוחל מפאנטיות דתית פונדמנטליסטית בכל צורה גם אם היא איסלאמית והיא לא מהעם שלנו. לגבי החשכת עזה וכו , זה לא עדיף מכל החפים משפע שנהרגים אצלם? ככה ימותו פחות. מעשה נקי בלי דם . אבל זו סיבה משנית .הם כמדינה אחרת. התנתקנו מהם מהרצועה ומול אויב חיצוני פועלים בכל אמצעי לחץ כשיש מלחמה. כל עוד כבשנו היתה בעיה עם זה , עכשיו לא. אם תהרוס אחרי כל אירוע חצי עיר (בלי אנשים) כולל המסגדים שבה ואולי בעיקר מסגדים (לא עדיף מלהרוג אנשים?) כי הרי זה חשוב להם מחיי אדם, ככה אולי יתחיל להיות איכפת להם. מה רע בזה? ככה אתה מסיים מהר את העניין ובסופו של דבר בסך הכללי ימותו פחות גם אצלם . תראה העם אצלם רקוב. למה אין כמו אצלינו תנועות מחאה ליברליות? שם מחנכים ממסדית ותקשורתית לערכים גזעניים וטרוריסטיים. ראית קבוצת נשים מה עשתה. ראית ילדים קטנים מה עושים. ראית שלמרות כל השנים הם בחרו רובם בטרוריסטים עם דיפלומה. ראית איך מוציאים שם אנשים להרוג בלי מחשבה מכל הבא ליד ואין עושה דין. פינינו את רצועת עזה, אף אחד לא בונה שם ,לא מנסה להשתמש בזה לפיתרון בעיות הפליטים ,לא כלום. כי הם משהו אחר. רחוק רחוק מהערכים שלנו. ומהאיכות חיים שלנו. אין מה לעשות מלחמה שתפגע להם בקפה ובקארוסון לא תעזור . ( אצלנו זה כן עוזר) צריך מלחמה אחרת לפי החיים שלהם. קפה וקארוסון אצלנו = עיר שלמה אצלם. זה עניין של רמות ערכים ואיכויות חיים. ועם כל זה אני חושב שתמיד צריך לחפש את הנורמלים ולנסות להעביר את הכל לדרך אחרת לשלום .

ואני אומר..

דאחיל ראבק איתך היטלר, לא יכולת לעשות עבודה קצת יותר יסודית, ולסיים את הסיפור המעיק הזה של היהודונים הללו..?! ובייחוד ה'מכוערים' הללו, עם הזקנים הארוכים, הקוקיות מעל האזוניים, והאפים הארוכים (האלו של 'עובדיה יוסף ואליישיב'..) !! ייכלאו הרבנים והמכוערים שסביבם בגיטאות ובבתי הכנסת, ויותצתו מכלאות האופל הללו על תכולתם האנושית, לאלתר !! אוח אוח, פשוט תאווה לעיניים פסטיבל הנאורות שחוגג פה !

ואני אומר

לעיתים ידידי, הדברים כה מבחילים

שהדרך היחידה שאתה מוצא לנכון כהולמת לענות להם כאיוולתם, היא בהומור מפוחם שכזה. אה, ולא, זה לחלוטין לא אמור להצחיק ! זה אמור לנסות ולהעמיד את הדברים באור (או ליתר דיוק, 'בחשכה') מאוד מסוים. ולנסות באמצעותן לתהות על אי אלו הקבלות שכמה שהן לא יישמעו מזעזעות ומקוממות לכשעצמן, במבט שני ובוחן יותר, אולי בכ"ז יש בהן משהו. ודומני כי אי"צ שאתן דוגמאות לביטויים ומשפטים, ובעיקר 'כינויים' ו'תארים', מתוך הודעותיו של האיש בחלוק הבית, שאילולא הייתי יודע (או משער) מי אמרם, הייתי מיחסם לבית מדרשו הדמגוגי-אנטישמי של יוזף גלבס וחבר מרעיו.

admor

New member
בסה"כ אני די מסכים

אבל באמת שיש לי בחילה מהניסוח. במיוחד מהמשפט הראשון. שכחת להגיד שיש לה חברים יהודים, אופס חרדים. "גם לי יש בחילה מלראות בכל נקודה בארץ עוד חרדים ועוד חרדים עם כל הקשור בהם, ואני סובלן כלפיהם" "הכל מתלקק סביב התחת של הרב עובדיה יוסף אליישיב והמכוערים שלהם"

למעלה