בקשה דחופה

רומי 007

New member
בקשה דחופה

מחר אני מקווה לנסות סוף סוף את קופי בר המהוללת שנדמה לי שיש עליה הסכמה ללא עוררין בפורום. אכלתי שם עד כה רק פעם אחת לפני מס' שנים ואז זכיתי למנת אנטיפסטי מוצפת בבלזמי ולא חזרתי לשם אם כי זכור לי שבאותה פעם גם אכלתי שם את הקרם ברולה הטוב ביותר שיצא לי לאכול בארץ. אז בהנחה שהלוקיישן למחר בעקב לא ישתנה ההרכב האנושי מונה שלוש קרניבוריות (אני ביניהן) וצמחונית אחת שחולה על פירות ים. אגב, בשעה זו אנו עדיין מתלבטות בין ארטישוק, רפאל וקופי בר. מאחר שלא בא לנו משהו מעונב מדי אני מניחה שקופי בר יהיה המקום הנכון וגם... נו כבר, אני קוראת על המקום הזה כל יום כאן והגיע הזמן... אז בקשתי כדלהלן: מאחר שאנחנו 4 בנות ובאמת יכולות להזמין ולהתנסות בדברים רבים אז ראשית מהן המנות שאסור שלא להזמין, מה הן המנות הסתם מומלצות, האם יש מנה שצריך להזהר ממנה והאם יש מנה שהכניסה לפורום תחסם לי אם לא אנסה אותה. הדחיפות מפאת העובדה שהמפגש מחר. אשמח לעדכן לאחר מכן.

עמית@

New member
אוקיי...

מומלץ (ותזכרי שזה הטעם שלי) 1. מנה ראשונה- פטריות מוקפצות/תרד בשמנת/אנטיפסטי/פטה כבד 2. עיקרית- המבורגר ביין אדום/ כבד על פירה/ פירות ים (מולים ביין עם סלרי ושום) / קונפי אווז/ גם הסטייק טוב מאוד/עוף ברוזמרין עסיסי וטוב. לפעמים יש מנה ראשונה של מח עצם עם טוסט- מאוד שמן ומומלץ. סלט קיסר לא רע (למי שרוצה ירק) אסור להזמין- לא בטוחה שיש כזה- אני אישת לא מתה על דגים אז מבחינתי זה "אסור" אבל באמת- לרוב אין שם נפילות. שיהיה בתיאבון!!!!

neta2

New member
אז אחרי שפרטתי לזוהרה../images/Emo9.gif

על נפלאות הקופי בר.. אשמח לעשות זאת בפומבי בפורום החביב הזה
מנות ראשונות: אנטיפסטי - מנה ותיקה ומצויינת, סלט חסות (נדוש אך מיצוין) , ממרח טרים כבד - מומלץ בחום!! מנות עיקריות: בס בגריל עם שום וחמאה בתוספת תפו"א פריכים - פשוט תאווה לחיך. פילה דניס בגריל עם תאנים - אישי היקר אמר שזו אחת המנות המבריקות והמצוינות שאכל. והוא בשלן בקנה מידה בינלאומי. מולים כמו שעמית כבר המליצה - מנה מעולה. ואנטריקוט 300 גר'- עשוי פשוט לעילא ולעילא. קינוח: קנולי!!!! טעם של איטליה אמיתי! והשירות? פשוט מושלם. אהבתי גם את מוסיקת הרקע (ג'אז) ואת האווירה מסביב. מומלץ בחום. מאיתנו דור ונטע

רומי 007

New member
כמה מחשבות על קופי בר

ואני משאירה לזוהרה לתאר את חלקה באירוע ומזמינה את חברותינו האחרות להביע את התרשמותן. היה לנו כיף להפגש. המקום נחמד והרחש בו רב - רחש של צלחות וסכו"ם, דיבורים וצחוקים אבל אלה נבלעו לרוב במוסיקה שהיתה מעט חזקה מדי ולא תמיד אפשרה לשמוע את היושבים לידך. הייתי גם מחליפה את המבחר. עיצוב המסעדה מאוד לטעמי וגם אהבתי את החשכה היחסית והתאורה העדינה של הנרות על השולחנות. הדבר שיווה למקום נופך אינטימי ורומנטי. ישבנו במקום קצת מעצבן - ממש בכניסה וליד הדלפק של האנטיפסטי. אולי כתוצאה מזה המזגן לא ממש קירר אותנו ומאידך גיסא חטפנו כמה דחיפות ממלצרים שעברו מאחורינו בחופזה ולא טרחו להתנצל. ואמנם, מכל הארוחה הזו, שהיתה חויה קולינרית נעימה מאוד - ואני בטוחה שחברותי מסכימות איתי - התרשמנו לא ממש לטובה מהשירות. המלצר ששרת אותנו היה מתנשא, מעצבן, מסתחבק לעיתים ואולי אפילו מוזר. הוא התחכם איתנו, למרות שאנחנו לא קבועות במקום וזו הפעם הראשונה שלנו ואין בינינו שום הכרות מוקדמת שמזמינה הסתחבקות מהסוג שבה נקט, שמע מה שרצה בלבד ממה שהזמנו, בעודנו מזמינות ניהל שיחות ארוכות עם לקוחות מעבר לגבו ובפעם נוספת עם מלצרית אחרת, דחק בנו להזמין מנות מסוימות והודיע שהוא "מסיר כל אחריות" כשביקשתי להוריד תבלין מסויים ממנה מסוימת ואמר שאני "הורסת את המנה". קצת מוגזם, כשכל מה שהתבקש זה לא להוסיף אורגנו למנה רבת טעמים ממילא. לא זוכרת את צורת ההתבטאות שלו אבל היא היתה ממש אגרסיבית לטעמי. כל השאר? חגיגה. האנטיפסטי היו מצויינים, במיוחד אהבתי בתוכם טוסט חרוך ועליו ממרח חצילים חריף באלף טעמים.הלחם נהדר והזיתים גם כן. פטה כבד - עשיר ונמס בפה טובל ברוטב מוצלח ותאנה בקודקודו.סלט עם חסות וגבינת עיזים חמה היה טעים למדי אך תומחר בפראות 42 ש"ח לכמה עלי עולש ומעט גבינה על טוסט. הגענו לשלב העיקריות די מפוצצות מכמויות הלחם שאכלנו במהלך הראשונות. החלטנו להזמין רק מנה אחת עיקרית ולנשנש כולנו - שרימפס ברוטב יין לבן שום וחמאה (ללא אורגנו) ובתוכו טובלות פיסות ארטישוק. המנה הזו היתה טעימה מאוד אם כי כמות השרימפס בה היתה מועטה. הרוטב היה מצויין ונוגב כהלכה על ידי כולנו והארטישוק שגם הוא לא ניתן בנדיבות היה מצויין. בשולחן לידינו צפינו בסטקים ושאר בשרים מהבילים ובעלי ניחוח מצויין שנאכלו על ידי מי שכנראה ישבו באזור ממוזג משלנו. במקום בו ישבתי לא העלתי על דעתי להתחיל לאכול משהו חם. השארנו מקום לקינוחים בעצת המלצר המסתחבק. אשאיר לזוהרה לכתוב את התרשמותה מהקנולי. הטירמיסו היה טעים אך לא מזהיר. ביד קשורה אחורה לקח מרקיז השוקולד - זריקת שוקולד טהור למכורים בלבד. אישית אהבתי ביותר את הטוסט שחיכה בתוך האנטיפסטי וכן את מרקיז השוקולד. כל הארוחה הוז לארבעתנו עלתה לפני טיפ 418 ש"ח כאשר כרבע מהמחיר הושקע בשתיה. קצת נדהמנו לגלות בחשבון שמרגריטה מתומחרת 32 ש"ח וכוס יין אדום לא יקר עלתה 33 ש"ח (אפילו במסעדות יחסית יקרות זהו כבר מחיר של כמעט בקבוק שלם) גם מים מינרלים אפילו פלגרינו לא צריכים לעלות כמעט 20 ש"ח. אז לסיכום: אחלה מקום, אחלה אוכל, שירות - כנראה תלוי במלצר כי נגשו אלינו לעיתים גם מלצרים נחמדים, עושה רושם שמדובר במפעל אוכל לא קטן ושהמלצרים לעיתים עושים שם את עבודתם כמי שקפאם שד. לקראת רבע ל12 ניגש אלינו מלצר אחר ושאל "מה שלומכן"? כרמז ברור שעוד מעט סינדרלה צריכה לעלות על המרכבה - בעיני זה היה לא יפה וביחוד לאור העובדה שהמקום עוד קלט אורחים חדשים ולא נצפה שום לחץ על השולחנות. מחירים - גבוהים - לאוכלים ארוחה מלאה - מנה ראשונה עקרית אחרונה + שתיה המחיר עולה בהרבה על מה ששילמנו בקרן וברושפלד על מנות אלוהיות. לא מדובר במקום משתלם אבל כאמור - שום מנה לא היתה נפילה להיפך, הכך היה משובח מאוד, אם גם לא מרגש. חוזרת בשביל מרקיז השוקולד.

עמית@

New member
../images/Emo45.gif ביקורת טובה.

לפעמים הרושם הוא שהם רוצים שפשוט נלך משם- יענו כי מחכים אנשים רבים בחוץ והלחץ רב (ולרוב אכן יש שם תור מרשים..) ואת צודקת- יש להם בעיית שירות, אבל האוכל אהוב עלי מאוד. מה שבטוח- החברה היתה שווה...

Lear22

New member
המממ

תראי, אני בכל הפעמים שהייתי בקופי בר לא נתקלתי בבעית שירות עם מלצרים, ההיפך כל המלצרים ובמיוחד המלצריות ששרתו אותי היו מעל ומעבר, גם כשהייתי שם בארוחה עם כל הבני דודים שלי, 10 אנשים שכל אחד הזמין מנה אחרת ורצה להוריד או להוסיף משהו והיא היתה פשוט מופלאה. המלצרית. והארוחה. אני גם לא חושב שהמנות מתומחרות בפראות. אני חושב שעדיף להשקיע בעיקרית טובה, למרות היוקר היחסי שלה ומנות ראשונות לאכול ביחד. המנות העיקריות שם לא יקרות בטרוף, 42 לסלט זה אולי לא מעט, אבל הסלט המדובר הוא מנה יחסית גדולה ומשביעה. אני מכיר כאלה שאוכלים אותה לעיקרית. לגבי מחיר השתיה, מרגריטה בכל מקום בת"א עולה לפחות 35 שקלים. מנסיון. יש לי ידידה שכל מה שהיא שותה זה מרגריטות ואני שם לב לזה כל פעם מחדש. אין מקום שירד מה35 שקל. חוץ מזה שאני חושב שמעל ומעבר להכל, הקופי בר נותן חווית אוכל שאין בהרבה מקומות, דווקא בגלל שהיא "מוכרת", לא סתם האוכלוסיה שם חוזרת שוב ושוב למקום והוא לא מתפקד כ"מסעדה לימי הולדת" כמו מקומות אחרים (רפאל, ארטישוק ודומיהם שרוב אורחיהם מורכבים מכאלה שבאים לציין ארוע מסויים במסעדה) בקופי בר אנשים באים לאכול. כי הם אוהבים את האוכל ואוהבים את המקום. חבל לי שקצת התאכזבת אבל אני ללא ספק חושב שאת צריך לבוא שוב, ולנסות עוד מנות. לגבי הקינוחים, אני חושב שהטירמיסו מופלא והוא לטעמי הכי טוב בת"א, עם הגבינת מסקרפונה... אבל גם המרקיז טוב לאללה. אהבתי לקרוא את הביקורת, פרטנית מסבירה וטובה.

neta2

New member
אהבתי את הביקרות. אם כי , לנו עד כה

השירות היה מדהים!!!! חבל שנפלתן על מלצר מציק ולא נעים אולם, לי מעולם לא היתה שם בעית שירות ואני אוכלת שם לפחות פעם בחודשיים שלושה. יומנעים

בונדית, סחתיין על הביקורת המושקעת

חזרתי טרוטת עיניים ועם כרס מלאה בלחם מעולה ושני שרימפסים
. המפגש של חבורת הגרציות שלנו הוכתר כערב מהנה ביותר שכלל אוכל טעים, חברה נעימה ביותר ומוסיקה רועשת קצת. האוכל בסך הכל היה מצויין. האנטיפסטי היו מעולים, הבטטות היו במצב צבירה מושלם. גם השרימפס (השניים שדגמתי) הגיעו במצב הצבירה האופטימלי. הקינוחים, את האנחות ה"סאליות" (מהארי פגש את סאלי) שהשמיעו חברותיי לשולחן ממרקיז השוקולד אפשר היה לשמוע גם ברמת גן (סתאם....) היה כנראה טעים, אני לא חסידה של שוקולד מריר בגוש. הקנולי טיפה אכזב, הגליל הבצקי לא התחבר היטב עם הריקוטה, למרות שהמילוי היה ממש טעים ו"דגתי" אותו מהצינור. הטירמיסו היה גם רב טעמים ובמנה נדיבה. בסך הכל אני מחזקת פה את המלצת הפורום בכך שמדובר במקום שווה ביותר. יוחלף המלצר היהיר שטיפל בנו ותונמך המוזיקה לרווחת הפרלמנט הנשי שלנו... ב ת א ב ו ן

למעלה