בקשה דחופה

cnogl

New member
דמוקרטיה מקודשת מדת?

טל, אמרת שיש הבדל בין אידיולוגיה לדת - ושזה בסדר לפגוע בערכי הדת אך לא בערכים אידיולוגיים כמו דמוקרטיה. ובכן, אנוכי מקדש את הדמוקרטיה יותר מכל - אך האם הדת מקודשת פחות בעיני אותו אדם דתי מהדמוקרטיה?

לא לא ולא!

לא אמרתי שזה בסדר לפגוע בערכי הדת,וגם לא אמרתי שהיא פחות חשובה למאמינים בה מאשר דמוקרטיה. כוונתי היא,שדת נוגעת לפלח צר של אנשים (מנקודת ראות עולמית,שבהיקפה גם מיוצרת חוות החיות הזו),בעוד שדמוקרטיה מתקיימת ברוב הארצות שיכולות להרשות לעצמן למכור את הצעצועים האלו. לכן,כאשר אדם דתי קונה צעצוע,עליו להביא בחשבון שהצעצוע מיועד לקהל יעד רחב,בו לא כולם מחזיקים באותה אמונה כמו שלו,ולכן עלולים להיות בו דברים שתורתו-אמונתו מתנגדים להם,אך מאפיינים את רוב החוות בארצות המערב. ככה גם בצעצועים אחרים,כמו למשל ברביות הלבושות באופן פרובוקטיבי וכו´. פה נכנסת הבעיה של חלק מהציבור החרדי בישראל-והיא ההכרה באמונות אחרות,ההתיחסות אליהן בכבוד,כאל שוות,וחשיפה של מאמיניה לחברה על מנת שיוכלו לבחור בעצמם (אני לא מתכוונת חשיפה במובן שמתנגש עם ערכי הדת,כגון תצוגות אופנה עם הלבשה תחתונה, אכילת סרטנים ודומיהם..). את זה אינני מוקירה בחרדים כיום,כמו גם את החינוך הקלוקל בהרבה ערכים בחברה זו. טלטול שדות התותים לנצח...וכו´

cnogl

New member
ובמה את שונה מהם טל?

את לא מוכנה להתחשב ברגשותיהם - כמוך הם. עם כל הכבוד לך, הדמוקרטיה לא מדברת על טרור הרוב אלא על בין השאר על התחשבות במיעוטים. בשיטה הדמוקרטית ערכים מנוגדים נשקלים על מאזניים: במקרה הזה נפגעה ע"י טויס אר אס זכות החירות כיוון שעל המאזניים האלה ניצחה הזכות לכבוד. ולעניין הותר בעייתי מבחינתי... את למעשה אומרת שהערכים המקובלים הם אלו שצריך להתחשב בהם... זכותו וחובתו לחשוב אחרת, צריך להביט על התמונה מכל הצדדים.

גיל...

מדוע אתה חושב שאני לא מוכנה להתחשב ברגשותיהם? הרי כתבתי שלדעתי צריך להופיע פירוט על אריזת הצעצוע,כך שיוכלו להחליט בעצמם מה ברצונם לקנות ומה לא..האם זו לא התחשבות,ושמירה על הזכויות שהזכרת בו זמנית? ברור לי שדמוקרטיה אינה טרור הרוב! התחשבות במיעוטים הוא בהחלט נושא חשוב שאני תומכת בו-אבל פה לא מדובר בחברה ישראלית שמייצרת צעצוע,אלא בעולמית,ולכן הולכים ע"פ סטטוס עולמי מתוך הנחה שיהיו צעצועים אחרים לרוצים בכך. אני חושבת שהיה ניתן לשמור על הזכות לכבוד,יחד עם הזכות לחירות,והטענה שלי היא לא כלפי החרדי אלא כלפי טויס אר אס,מכיוון שהיה ניתן לפתור את זה בדרך הולמת יותר,למשל בשליחת צעצוע חלופי (מה שהיה להם זול יותר,אגב). אני מקווה שעכשיו הצלחתי להבהיר את עמדתי. טלטול

cnogl

New member
אכן הצלחת!

מבין, מקבל ותומך בסימון מוצרים "לא כשרים". שלך, גיל

למעלה