בקשה דחופה

בקשה דחופה

אני זקוקה לוידוא של משהו ששמעתי,מאחר ואני לא רוצה למחוא ולהפגין ללא צידוק מאומת-ובכן מי ששמע על התקרית עם "טויס אר אס",שהיא כזו: חרדי קנה בחנות מארז "חוות חיות" כמתנה,ומה רב היה כעסו כשגילה שחוות החיות הזו מכילה בתוכה חזיר צעצוע. הוא מיהר ושלח מכתב לטויס אר אס בו הוא מאשים אותם בפגיעה ועגמת נפש. טויס אר אס מיהרו להתנצל ולהוריד את כל המוצרים מאותה סדרה המכילים חזירים טמאים,מן מדף המכירות... בבקשה כל מי שיכול לוודא\להפריך את הכתוב,שיעשה זאת,כי אני עצבנית! (הו,כמה מאיים) כלומר,אם זה נכון,מה יהיה השלב הבא? ברבי עם פיאה? או שבכלל יורידו אותן מהמדף כי הן ערומות?!? טלטול שדות התותים לנצח...וכו´

Carl Freeborne

New member
לצערי אני לא מוצא כל פסול בכך.

הורדת המוצרים הינה חוקית, חוקתית ואף נראית על פניה לגיטימית. החברה חששה מחרם צרכנים, או מתביעה (אם זה המקרה שאיני מכיר אותו) ולכן ניסוגה, וכמובן שזה לגיטימי, יכול להיות שהחברה טעתה בשיקול דעתה - אבל זה עניין אחר. אני לא מוצא עניין פוליטי/חברתי/דתי בזה כלל.... לי זה נראה תקני. מה לעשות שהחברה פחדנית...

cnogl

New member
אינני מבין את המהומה

בין אם קרה המקרה ובין אם לא... מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית אך גם יהודית. אני סבור שלא ניתן לחשוב על מדינת ישראל ולנתקה מאופייה היהודי בטיבו. כמדינה בעלת סממנים יהודיים ישנו איסור לדוגמא עם גידול חזירים על האדמה, איסור שבמקום מסויים אני מסכים איתו - כיוון והוא הפך לסמלי (מגדלים חזירים על רמפות, אך הוא עדיין מסמל טוהר אדמה - ומה זה משנה איזה סוג של טוהר אדמ). החזיר היא דמות רעה ביהדות, דמות מזוהמת. אינני חושב שכאדם דתי הייתי מעוניין לקנות משחק ולגלות בתוכו חזיר... אני מאמין שטויס אר אס טעו כשהורידו את המשחק, אך אולי מלכתחילה יש לסמן משחקים "לא יהודים"?

snapis

New member
זה...

בדיוק אותו דבר כמו אוטובוסים או כל כפיה דתית אחרת! אתה בתור איש דתי לא נוח לך למצוא חזיר בתור משחק אל תקנה את אותו משחק אתה בתור איש דתי לא רוצה לנסוע באוטובוס בשבת אל תיסעה! למה אני וכל חילוני אחר צריך לסבול מי זה? וחוץ מי זה זה הכל בשלבים לאט לאט ונגיע לאירן....

cnogl

New member
כי האיש הדתי לא ידע מה הוא קונה!

הוא לא ציפה לקנות חזיר...

Carl Freeborne

New member
גיל צודק

האוטובוסים, כמו שכיום אוטובוסים שנוסעים אחרי כניסת השבת או לפני צאת השבת - כלומר בשבת - בין אם באזור תל אביב או בחיפה - לא עוברים ליד שכונות דתיות בהוראת משרד התחבורה אז ככה זה יהיה בכל מהלך השבת. אבל אני מניח שקונה המוצר לא ציפה באמת למצוא בו חזיר ולכן נפגע, מעניין אם לפחות צוייר חזיר על העטיפה והוא לא הבחין בו?

snapis

New member
דבר ראשון

יש סיכוי שצויר אל העטיפה חזיר והוא פשוט לא יבחין. ויכול להיות שבאמת צריך לשים מדבקת לא כשר או משהו כזה. אבל להוריד מהמדפים!?! זה לא נרא לכם קצת מוגזם? למה אני לא יכול לקנות את המשחק הזה בגלל שהחרדי לא רוצה לקנות אותו? ואתה יודע מה יכול להיות באמת שכן צריך לעשות חרם אליהם (או לנסות למצוא פדרך אחרת ) להסביר לחרדים(שכופים) שהם לא פה לבד!

eviv

New member
אנחנו צריכים לעשות ...

חרם צרכנים עליו בואו נראה אם יצליח בלי החילונים

rastagirl

New member
תגובה...

זו לא אשמתו של האדם הדתי שקנה את המוצר , מבחינתו הייתה בכך פגיעה באמונה ובעקרונותיו הדתיים. אם המוצר מיובא , האחריות לתשומת הלב לפרטים שכאלו היא שלו כיוון שזו דרך החיים שבה הוא ,באופן אישי, בחר ולכן אינו יכול להניח שכל העולם יפעל על פי עקרונות הדרך הזו גם כן ,במיוחד לא אם מדובר ביהדות ,שהיא כידוע- מיעוט. עם זאת יכול להיות שהשיקול של החברה לא היה כל כך נכון ,אולי קיצוני מידי... אני לא ארחיב . אולי הרבנות צריכה להתחיל לקבוע כשרות גם על צעצועים, כלי בית וכד´...
יום נפלא לכולם...!

להתחשב גם בחרדים

אני חושב שאין כאן שום בעיה בכלל- טויס אר אס פשוט מאוד צריכה לעשות חבילה אחת עם חזירים, וחבילה בלי חזירים... פתרנו את הבעיה.

cnogl

New member
או לחילופין לסמן מוצרים "לא כשרים"

כפי שלדעתי יש לעשות גם בסופרים - מחלקה ללא כשרים או משהו כזה. אבל להוריד את המוצרים מהמדפים סתם כך, אינני בטוח שזה פתרון טוב.

croovy

New member
או לסמן מוצרים "כן כשרים"

למה שמוצרים לא כשרים ייפגעו מזה שהחרדים לא רוצים אותם? שהחרדים יחפשו בעצמם אם המשחק כשר.

pelegs

New member
זה פגע בו - כמו שזה יפגע בך

אני מניח, אם יעשו סט של משפחה והאמא תהיה עם סינר מטבח ומטאטא? ואני אהיה שמח בשבילך כשיורידו כזה צעצוע - כי הוא פוגע ברגשותיך. יש להתחשב ברגשותיו של כל הציבור, ולא רק החילוני(וגם לא רק הדתי, כמובן).

פלג...

אתה צודק,צעצוע שמציג את האישה באופן לא שוויוני ומבזה אכן יפגע בי מאד. אך המכתב שלי,שאין לי ספק שיישלח אם חס וחלילה אראה כזה צעצוע,יישלח לחברה שמייצרת אותו הצעצוע,ולא לחנות המוכרת אותה.וגם העניין הוא אחר-דת ואידיאולוגיה. לכאורה הם אותו הדבר,אבל הם לא. הדת היהודית היא ברובה פרטנית לארץ ישראל,אולם צעצוע האמציג את האשה כעקרת בית עם סינר ומטאטא הוא פגיעה בזכויות האישה בכל מקום דמוקרטי בעולם! כמו כן,לא אדרוש מהחנות להוריד את הצעצוע מהמדפים (אולם במדינה דמוקרטית ומודרנית,אני חושבת שזה יהיה צעד גדול בחינוך הילדים),אני לא אוטופית-ויודעת שעדיין קיימים צעצועים כאלו. זאת בגלל שאני לא מצפה מהחברה לבדוק כל צעצוע וצעצוע-זה לא הגיוני (למרות שהלואי שהיה ככה) ולא פרקטי. טלטול שדות התותים לנצח...וכו´

הגינגי

New member
דמגוגיה זולה לא נכונה

הביאו לך דוגמא, שאני בטוח שהשתיקה אותך לפחות לכמה רגעים אבל את ממשיכה בשלך.. דת היא סוג של אדאולוגיה ועלך לכבד אותה ככזאת. גם מוסלמים והרבה דתות אחרות טוענות שהחזיר היא חיה טמאה, אבל זאת לא הפואנטה. היית מתה שהחברה הישראלית הייתה מחרימה כל מוצר אשר מבזה במידה מסוימת נשים, אבל את מודעת לעובדה שזה לא ככה. את מקנאה בציבור החרדי שעומד מאחורי האדאולוגיה שלו ומוכן לוותר על כמה מותרות בשביל האדאולוגיה הזו. לעומת זאת הציבור החילוני שהוא הציבור שלך ושלי לא מוכן לכך, לא מוכן לוותר על חלק מהמותרויות שלו בשביל לקדם רעיון מסוים, ולמה שיעשה את זה בעצם. גם אותי זה הורג מבפנים שאנשים לא מוכנים להקריב קצת מהחיים שלהם בשביל רעיון שהם מאמינים בו אבל אני באמת לא יודע מה יותר טוב.

יש הבדל

מכיוון שחבילת צעצועים שכזה פוגע במי שקונה אותו, גם אם אתה לא תקנה אותו- מי שיקנה ייפגע. במקרה של החזיר, רק החרדי נפגע מהעניין הזה. ואם עכשיו תגיד שעל פי דעתו של החרדי גם אנחנו נפגעים מקניית החזיר- אין שום ביסוס מדעי או עובדתי לטענה הזו, בניגוד למה שידוע לנו- סט צעצועים שמציג נשים בצורה משפילה שכזו אכן גורם לשוביניזם, לפי מחקרים מדעיים.

הכל טוב ויפה אבל..

אף אחד לא ענה לשאלה שלי-קרה או לא קרה???? ועכשיו,באופן היפותטי כדי להתקשר לדיון,נניח שזה קרה. אני מסכימה עם אביב,חרם צרכנים חילוני על טויס אר אס. בעיני,הורדת מוצרים אלה מהמדף נעשתה פשוט כי טויס אר אס ידעו שהציבור החילוני לא יעשה כלום. אבל יש גבול! למה להתעלם מבעלי חיים! הרי חזיר הוא חיה טמאה בדיוק כמו ג´ירפה,או שרצי ים. אז מה,את אלו כן מותר למכור בחוות חיות? או למשל סוס-גם הוא לא כשר! אני לא מבינה,זה לא שאוכלים את החיות האלה! אבל בסדר,אני מכבדת את השקפתו של החרדי. אולם מכאן ועד להוריד מוצר מן המדף??לא נאה לך אל תקנה! אני ממש לא אוהבת את החלק הזה בחינוך החרדי-משהו נוגד את אמונתנו,אז אנחנו נתעלם ממנו,כדי שילדינו לא יטעמו מ"הפרי האסור". איתמר צודק,בגלל שבמצבים כאלה,יש לעצור את הכפיה שהיא קטנה,כי החושך באמת מתקרב! אני לא אומרת שיש להתעלם מרגשות של ציבור חרדי שלם,ופירוט על האריזה צריך להופיע,בין אם ממניעים דתיים או אחרים,כך שלכל אחד תהיה האפשרות לבחור. אך לא להוריד מן המדף! (הממ..ניסוח לקוי במקצת..) טלטול שדות התותים לנצח...וכו´

למעלה