בקשה אישית וחברתית

בקשה אישית וחברתית

אשמח אם תכנסו להגיב על ההודעה הבאה, אודות אילנה מלמד, אשה חרדית שמשמרות הצניעות תוקפות בעוון הכנסת מחשב הביתה. אנא - חזקו את ידיה, ותוך התחשבות בכך שפורום נשים וקריירה אינו פורום דתיים-חילוניים אלא פורום להעצמת נשים (את ההשתלחות בחברה החרדית תעשו כבר כאן, אני סומכת עליכם בעיניים עצומות
). אילנה זקוקה לחיזוקים חיוביים - ואשמח אם תקבל כמה שיותר כאלו !!
חנה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=219&msgid=5171718&place=0

אנדרי ז

New member
בהמשך לבקשה - יש גם לינק לכתבה

לכל מי שעדיין טוען ל"נאורות" של החברה החרדית...

אני לא מבין על מה המהומה?

מדוע אתם (חילונים, תקשורת וכו) כל כך נרעשים מהמקרה? יפי נפש ליברלים נאורים יקרים שלי, איך הייתם מגיבים אילו בן הזוג שלכם, להם את נשואים + ילדים, מכניס לתוך הבית על השולחן בסלון קילו של הירואין ומתחיל להסניף חופשי? כל אדם שפוי היה מיד פועל באופן קיצוני כדי למגר את התופעה בעודה באיבה! ואל תגידו לי זה לא אותו הדבר. אין לכם כל זכות כדי להתערב, אין לגזור גזירה שווה בין שני אורחות חיים שונים המונהגים ע"י חוקים מנוגדים, בחברות מנוגדות. היא ידעה מראש שזה מוקצה ואסור בתכלית האיסור, כל תושב מצוי בבני ברק מודע לאיסור. כנראה שהמחשב והאינטרנט יותר חשובים (בהרבה) לה משלום בית! נחזור לדוגמא (מעלה) שהבאתי, עומדת בפני בעל הסמים שתי ברירות, אחת להעיף את הסמים מהבית למען שלום הבית (אישה/בעל והילדים), או לצפצף ולעזאזל הכל העיקר העקרון, הזכות הבסיסית להחליט לגבי עצמי = בחירה בסמים. גזירה שווה: מגזר החרדי, מחשב/אינטרנט = אלמנט משחית והרסני, לו/ה ולכל המשפחה. מגזר החילוני (כמו גם חרדי), סמים = אלמנט משחית והרסני, לו/ה ולכל המשפחה. אם בכל זאת הדוגמא שהבאתי אינה נוחה/מתאימה לכם, אני סומך עליכם שכבר תדעו להביא דוגמא חלופית. נא לא לשכוח, כל כך קל לבקר את האחר. לרוב זה מלווה בגילגול עיניים.

חה חה חה

ראשית אני (עדיין) לא חרדי. כחוזר בתשובה מספר שנים בודדות אני משתדל להתחזק כמה שיותר, ויש לציין ב"ה די בהצלחה, כך שאני מניח שגם זה יגיע, בהחלט לוקח זאת בחשבון אבל עד אז אני כאן. בנוסף במסגרת עיסוקי (עצמאי, מחשבים) אני חייב לשוטט ברשת לקרוא מאמרים וביקורת בכדי להתעדכן באופן שוטף. לרוב זה קורה אחרי שעות העבודה ולכן אם תשימי לב אני כאן יותר בשעות הקטנות של הלילה ועד לפנות בוקר. זה בנוגע אלי אישית, לבת שלי יש מחשב בחדרה ללא אינטרנט ובהחלט יש ביקורת על מה שנכנס למחשב. איילת, בכל דבר ועניין שהוא בהגדרת איסור חייבים להתייעץ עם בן הזוג. ללא קשר לחילונים או חרדים, מדובר בזוגיות במערכת מורכבת (והרבה יותר כשיש ילדים) אדם לא אחראי יגרור את משפחתו לצרה שכזו. האם היא התייעצה עם בעלה לפני כן? כרגע על פניו, נראה שהוא ידע (חייב) על הקורס, אך כנראה כל עוד המחשב יחד עם האינטרנט לא נכנס הביתה הוא העדיף להבליג. חייב לציין שאיני בקיא בסיפור כולו אלא רק מהכתבה בעיתון, שנינו יודעים עד כמה אמינים הסיפורים בעיתונים, לא שהכל שקר אלא הצגה לא מדויקת של הדברים. לכן אני מתייחס כרגע לכל הסיפור לא כ-100% אמת.

begone

New member
סליחה, אבל אני לא מסכים

תשמע, מר נעים מאוד, אתה מכניס לבית שלך 100 קילו הירואין ומנסה להתנצל? תעיף את ההירואין הממוחשב שלך מן הבית! מיד! ואל תגיד לי שאתה חייב לשוטט ברשת. אתה מתמכר! אתה מכור להירואין ממוחשב! LOLOLOLOLOL אתה בעצמך לא יכול לעמוד בטיעונים של עצמך...זה כל כך פאתטי! LOLOLOLOL

[אורן]

New member
אני אגיד ועוד איך- זה לא אותו הדבר

והסיבה פשוטה: אם מישהו מכניס סמים לתוך הבית אפשר לקרוא למשטרה. אף אחד לא ייקרא לכנופייה שלוקחת לה את החוק לידיים ומחליטה מה מותר ומה אסור ומענישה כראות עיניה. רוצה אורך חיים חרדי? בסדר- על עצמך- אל תכריח אישה אחרת לקיים את אורך החיים הזה. היא נמצאת בו כי לתוכו היא נולדה, ולא מבחירה. היא ידעה מראש שהסביבה לא תאהב את זה, ולא שזה אסור... ואם המחשב והאינטרנט חשוב לה יותר משלום בית... אז מה? זכותה.

קריאה סלקטיבית, אה?

חשבת לנער אותי אם תבוק בדוגמא שלי? צינתי במפורש (כי ידעתי שזה יגיע ויקרה) אם הדוגמא אינה נוחה לך הינך רשאי להציג דוגמא אחרת. רק אגע בנקודה אחת בתירוץ שלך. "אם מישהו מכניס סמים לתוך הבית אפשר לקרוא למשטרה. אף אחד לא ייקרא לכנופייה שלוקחת לה את החוק לידיים ומחליטה מה מותר ומה אסור ומענישה כראות עיניה" בוא נהפוך את זה, אם מישהו חי במדינה בה הסמים מותרים ואינם עבירה על החוק, מה כבר המשטרה יכולה לעשות? לעצור אותו על שלא עבר על החוק? מה יעשה אותו מישהו שעבורו זה יהרג ובל יעבור? ועוד משהו.. "רוצה אורך חיים חרדי? בסדר- על עצמך- אל תכריח אישה אחרת לקיים את אורך החיים הזה. היא נמצאת בו כי לתוכו היא נולדה, ולא מבחירה" ציטוט מהכתבה: "הצעירה עלתה לארץ ממוסקבה לפני 12 שנים. בגיל 15 היא חזרה בתשובה, ובגיל 18 התחתנה ועברה לבני-ברק עם בעלה, גם הוא עולה מרוסיה שחזר בתשובה." נראה שדווקא מבחירה. "ואם המחשב והאינטרנט חשוב לה יותר משלום בית... אז מה? זכותה" אתה לא נשוי נכון? אם כן, אז ללא ילדים נכון? יש לך מושג כמה ויתורים עשיתי וכמה עקרונות זנחתי למען משפחתי? אולי זה עניין של אופי, חינוך, השקפת עולם, עבורי משפחה זה קודש הקודשים!

[אורן]

New member
לי יש קריאה סלקטיבית?!

אתה הוא זה שעונה רק על דבר אחד... "בוא נהפוך את זה, אם מישהו חי במדינה בה הסמים מותרים ואינם עבירה על החוק, מה כבר המשטרה יכולה לעשות? לעצור אותו על שלא עבר על החוק? מה יעשה אותו מישהו שעבורו זה יהרג ובל יעבור?" אם חיים במדינה בה הסמים מותרים, אפשר לבקש יפה לא להשתמש בסמים ואפשר לריב איתו על זה או לנסות לשכנעו בכל דרך חוקית. "נראה שדווקא מבחירה." היא בחרה להיות חרדית, היא לא בחרה לא להשתמש במחשב. זה שחלק מהחרדים לא רוצים להשתמש במחשב לא אומר שגם היא צריכה- היא רואה את החרדיות כמו שהיא רוצה וזו זכותה. "אתה לא נשוי נכון? אם כן, אז ללא ילדים נכון? יש לך מושג כמה ויתורים עשיתי וכמה עקרונות זנחתי למען משפחתי? אולי זה עניין של אופי, חינוך, השקפת עולם, עבורי משפחה זה קודש הקודשים!" אני לא נשוי ואין לי ילדים... אוקיי אז עשית ויתורים אבל היא לא רוצה. יש וויתורים שהיא לא מוכנה לעשות. זכותה. זה לא נגד החוק.

notafish

New member
גם אני לא מבין../images/Emo19.gif

זה התוצאה הישירה של הלא-החלטה של החברה הישראלית לתת לחרדים לחיות על פי ערכיהם, המנותקים במודע מהתרבות החופשית. החברה החילונית היא הצבועה במקרה הזה - החרדים מתנהגים בצורה עקבית לגמרי. צריך רק לזכור ולספר את הסיפור הזה בסמינרים לחזרה תשובה.

בטח שאתה לא מבין

הבנה היא ממך והלאה... הסנפת הירואין אינה חוקית (ויש לכך סיבה, באמת שאין לי כוח להסביר לך אותה הרי כמו שכתבתי למעלה...) ולא היה שום צורך בשום צעד קיצוני, פשוט מספרים למשטרה... מחשב לעומת זאת זה חוקי (וגם מומלץ) וזה שהסביבה הופכת את זה למוקצה, לא הופך את זה לאסור. חה חה חה חה חחחחחהההההההההה

למעלה